"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

USDGC 2018 käynnistyi Winthropissa

4.10.2018 09:43

United States Disc Golf Championship 2018 käynnistyi eilen Rock Hillissä, Etelä-Carolinassa. Nelipäiväinen kilpailu on käyty sen syntymästä asti samassa paikassa, Winthrop University’s Disc Golf -radalla. Sää oli avauskierroksella suomalaisittain jopa kuuma, +30 astetta, kun pahimmat tuuletkin pysyivät poissa pelikentältä.

Piironen ensimmäisen kierroksen paras suomalainen

Leo Piironen nautti Powergripin Facebook -livelähetyksestä lähes koko kierroksen ajan ja pelasi varmaa peliä alusta loppuun, vaikka jutteli kamerallekin niitä näitä siinä sivussa. Piirosen kanssa samassa kortissa pelasi Ricky Wysocki, Lewis Bitney ja Emerson Keith.

Kyseinen livekortti oli hyvin tasainen. Emerson pelasi kierroksen tulokseen 61 (-6), Piironen & Wysocki 62 ja Bitney heitti 63 heittoa. Piironen on tällä hetkellä jaetulla sijalla 10 ja tänään Birdie Bag löytänee tiensä takaisin bagiin. Livelähetystallenne löytyy pg:n Facebookista myös jälkikäteen ja niitä saattaa tulla muilta kierroksilta lisää.

Mikael Häme pelasi kierroksen tulokseen 63 (-4) ja pitää jaettua sijaa 17 hallussaan. Teemu Nissinen pelasi kierroksen tulokseen 64 (-3) ja on nyt jaetulla sijalla 22. Seppo Paju, Jalle Stoor, Väinö Mäkelä, Ilkka Niemi ja Pasi Koivu ovat myös mukana Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa.

Piironen mainitsi livessä useaan kertaan Birdie Bagin unohtumisen. Tänään se lienee pelaajalla mukana. Kuva: Eino Ansio.

McBeth kärjessä – Melton ja Anthon toisena

Paul McBethin kärjessä olo ei ensimmäisen kierroksen jälkeen jaksane ketään enää yllättää. Hirmuisessa puttivireessä oleva McBeth heitti ensimmäisen kierroksen 54 (-13) ja pitää ensimmäistä sijaa ihan yksin hallussaan.

Zach Meltonin majailu toisella sijalla sen sijaan hieman yllättääkin. Melton heitti Josh Anthonin kanssa rundin samaan tulokseen 56 (-11) ja he lähtevät kärkikorttihommiin McBethin, sekä James Conradin kanssa. Conrad on Meltonista ja Anthonista heiton päässä.

Jenkins, McBeth, Barela. Kuva: Eino Ansio.

Vain avoin luokka tarjolla – kaksi naista ja muutama legenda mukana

Paige Pierce ja Paige Bjerkaas ovat tänä vuonna ne rohkeat naiset, jotka lähtivät USDGC:hen mukaan. Pierce voitti juuri naisten Yhdysvaltain mestaruuskilpailut (USWDGC) ja Bjerkaas maailmanmestaruuden.

Viisinkertainen USDGC -mestari Ken Climo meinasi jo osallistua USDGC:hen vuonna 2018, mutta joutuikin lonkkavian takia jättämään leikin kesken. Hän halusi kuitenkin ensimmäisen väylän käydä pelaamassa yhdessä toisen legendan, Barry Schultzin, kanssa. Climo heitti väylän pariin ja otti DNF:n siihen paikkaan. Schultz aloitti birdiellä, pelasi kierroksen tulokseen 71 (+4) ja jatkaa mukana kilpailussa.

Paige Pierce on tällä hetkellä paremmin sijoittunut mitä kilpasiskonsa. Kuva: Eino Ansio.

Tänään vuorossa toinen kierros, näin seuraat

USDGC:n kotisivuilta löytyy pelaaja-, seuranta- ja ratainfojen lisäksi tuoreimmat uutiset ja lähtöajat. Livetulokset löytyvät UDiscistä. USDGC:n Facebook -sivuilta löytyy kattavimmat kuva -ja juttukoosteet. Myös USDGC:n ja Innovan Instagram -tilit kannattaa ottaa seurantaan.

Jomez Productions (JomezPro) tuo tarjolle kierroskohtaiset videokoosteet sekä kärkikortista että jahtikortista. Livekuvaa ei myöskään ole unohdettu, sillä kahdella viimeisellä kierroksella väylän 17 vieressä olevasta teltasta tuotetaan liveä Avery Jenkinsin, Jamie Thomasin ja kolmen kameran voimin. Livet tulevat näkymään Innovan Youtube -tilillä ja Facebookissa.

Fulcrum Media kuvaa väyliä 1, 5 ja 17, sekä avaukset viimeiseltä väylältä ja mahdollisesti vielä muutakin.

Torstain lähtöajat ja keskiviikon ratingit PDGA:n sivuilla. Aikaero Suomeen -7h.

AJ Carey avasi kilpailun holarihanat heti ensimmäisellä väylällä.

Artikkelikuva: Eino Ansio.


0 kommenttia:

Jätä kommentti