"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Huomenna se alkaa – Disc Golf European Masters

16.7.2014 23:16

Euroopan kisakauden kovatasoisin tapahtuma, Disc Golf European Masters lähtee käyntiin huomenna torstaina Järva DiscGolfParkissa Tukholmassa. Kyseessä on kauden 2014 toinen PDGA Major -tason kilpailu, joka tuo mukanaan Ruotsiin 144 pelaajaa yhteensä 14 eri maasta.

Maailman kärkipelaajia kuhisevalta osallistujalistalta voittajasuosikkeja löytyy useita, mutta ennakkoon suurimmiksi suosikeiksi ovat nousseet kaksinkertainen maailmanmestari Paul McBeth, kauden ensimmäisen Major-turnauksen Japan Openin voittanut Ricky Wysocki sekä huikeaa kautta pelaava Saksan superlupaus Simon Lizotte.

Paikalla vahva suomalaisedustus

Suomalaisedustuksesta Masterssissa vastaa peräti 42 kotimaista pelaajaa, joista suurimmat mahdollisuudet korkeimmille sijoille alkuasetelmissa näyttäisi olevan tuoreella NBDG Pro Tour Lauste voittajalla Pasi Koivulla, Dutch Open voittaja Juho Parviaisella, vahvan alkukauden pelannella Seppo Pajulla sekä Tali Open voittaja Matias Söderströmillä. Muita mahdollisia kotimaisia menestyjiä ovat vuoden 2012 Suomenmestari Leo Piironen, sekä kovat helsinkiläisnimet Jalle Stoor ja Nils Iso-Markku. Jenkkiammattilaisten haastaminen voi kuitenkin suomalaisnimille olla vielä melko iso pala, ja jo pelkästään top 10 sijoitus kotimaiselle nimelle tässä kilpailussa olisi erinomainen suoritus.

Vahvan pelaajaedustuksen lisäksi suomalaisväriä nähdään myös kilpailun kulissien takana, sillä itse kilpailu on Discmanian toimitusjohtajana ja Disc Golf European Openin pääjehuna tunnetun Jussi Meresmaan käsialaa. Meresmaan ja pitkälti kotimaisista nimistä koostuvan kilpailutyöryhmän tavoitteena onkin luoda Tukholmaan Nokialta tuttua European Openia vastaava kilpailu, jonka TV-näkyvyyden ja vahvan vaikutuksen ansiosta frisbeegolfia profiilia nostetaan myös länsinaapurissa.

Seuraa kisaa paikanpäällä, netissä tai TV:stä!

Suomesta vain lyhyen autolauttamatkan päässä sijaitsevaan Tukholmaan odotetaan saapuvan runsas joukko kotimaisia kisaturisteja seuraamaan maailmantähtien mittelöä. Mikäli viikonlopulle osuu sopivasti vapaata, suosittelemme lämpimästi ottamaan vielä suunnan kohti Järva DiscGolfParkia, sillä tämän tasoista frisbeegolfia on hyvin harvoin tarjolla. Mikäli kuitenkin paikan päälle lähteminen ei ole mahdollista, kilpailua on helppo seurata myös netissä.

Kilpailussa on käytössä PDGA:n Live Scoring kaikille ryhmille ja tulokset päivittyvät väylien 6, 12, 15 ja 18 jälkeen osoitteeseen pdga.com/live. Itse kisasivuilla seurataan myös kilpailun tapahtumia ja parhaiten Masterssia pystyy seuraamaan kilpailun instagram-tilillä, jonne päivityksiä on odotettavissa tiiviiseen tahtiin kisan edetessä. Mikäli instagram on itselle vielä vieras, päivityksiä voi seurata myös kilpailun Photo Feed -sivulla. Kisatunnelmaa on tarjolla runsaasti myös twitterissä ja facebookissa.

Sunnuntain finaalista nähdään Yle TV2:ssa 110-minuuttinen livelähetys, joka on katsottavissa myös Yle Areenassa ilman maarajoituksia. Sama lähetys tullaan näkemään myös Ruotsin ”Ylen” SVT Play -palvelussa ruotsinkielisellä selostuksella. Ylen lähetyksen juontaa Riku Salminen ja kommentaattoreina nähdään monelle kotimaiselle pelaajalle tutut Tommi Vesala ja Annariikka Marttinen. FGR on myös Tukholmassa paikan päällä ja raportteja on odotettavissa viikon mittaan päivittäin.


0 kommenttia:

Jätä kommentti