"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haastattelussa Euroopan Mestari Jenni Eskelinen

28.8.2014 11:46

FGR haastatteli Naisten luokan Euroopan mestaruuden voittanutta Jenni Eskelistä. Jenni on noussut jopa suhteellisen ripeästi Suomen ja Euroopan kärkipelaajien joukkoon.

Mikä oli tunnetila finaaliin lähdettäessä?
Jännitti. Pieni tärinä oli päällä, joka jatkui koko kierroksen ajan. Ajattelin, että olen pelannut hyvin ja uskoin, että pystyn pelaamaan varmaa peliä myös viimeisen kierroksen. Mutta silti jännitti.

Mitkä olivat tunnelmat finaalin jälkeen?
Tilanne kävi jotenkin tosi nopeasti. Viimeisen putin jälkeen tuli hetkellinen epätodellinen tunne. Mietin hetken, että olinko mä nyt varmasti voittanut. Tuloksia laskiessa käsi tärisi ja fiilis oli aika uskomaton, kun porukka tuli halaamaan ja onnittelemaan.

Mitä Euroopan mestaruus merkitsee sinulle?
Tämä on minulle tosi iso ja tärkeä juttu. Onhan tällainen mestaruus yhdenlainen haave, joka tuli vähän ehkä yllättäenkin jo nyt. Sain kisasta tosi paljon itseluottamusta ja varmuutta peliin. Lisäksi olen iloinen siitä, että Suomen naiset ylipäätänsä menestyivät kisassa ja olen erittäin iloinen myös muista Suomen mitaleista ja muusta menestyksestä, sillä tämä vaikuttaa varmasti lajin kasvamiseen ja suosioon täällä Suomessa.

Miten kuvailisit pelitapaasi?
Pelasin EM-kisoissa yllättävänkin rauhallista, järkevää ja varmaa peliä. En hötkyillyt tai tehny muitakaan ihmeellisiä ratkaisuja. Pystyin pelaamaan omaa peliä. Ehkä pelityylini on sitten mennyt tuohon suuntaan, omaan tekemiseen.

Käännetäänpä katse ensi viikolla Oulussa pelattaviin SM-kisoihin. Millä mielellä lähdet ”kotikisoihin”?
Hyvillä mielin. Mukava pelata kotipaikkakunnalla, kun ei tarvitse matkustaa mihinkään. Vaikka rata on tuttu, siellä on uusia ja muokattuja väyliä, joten mukava lähteä pelaamaan uusittua rataa.

Miten valmistaudut SM-kisoihin?
Nyt mä otan tämän viikon ihan iisisti. Ensi viikon alussa käyn treenaamassa uusia Meri-Toppilan väyliä.

Terveiset FGR:n lukijoille?
Hyvä heittoja kaikille! Muistakaa, että talvi on hyvää aikaa treenata!

Kuva: Erno Väyrynen

Euroopan mestaruudet ratkottiin 20.-23.8. Sveitsissä.  Finaaliraportti luettavissa täällä.


0 kommenttia:

Jätä kommentti