"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Yle solmi televisiointisopimuksen frisbeegolfin European Openin kanssa

9.4.2015 16:07

Euroopan suurin frisbeegolfammattilaisten turnaus European Open 2015 järjestetään Suomessa, Nokialla 16–19. heinäkuuta. Kansainvälinen, lajin huiput kokoava kilpailu järjestetään ensi kesänä kuudennen kerran ja sen tähtihetket lähetetään suorana Ylen TV2 -kanavalta.

Kolminkertainen maailmanmestari USA:n Paul McBeth on European Openin hallitseva mestari ja hänen odotuksensa kisasta ovat korkealla:
– Suomeen on todella miellyttävää tulla kilpailemaan, sillä turnausjärjestelyt ovat jopa paremmat kuin kotimaassani. Lisäksi suomalaiset ovat taitavia pelaajia ja aina hankalia voitettavia, varsinkin kotiyleisön kannustaessa.

European Open järjestetään Nokia DiscGolfParkissa, jonka rataa on pidennetty täyttämään maailman ammattilaiskilpailuiden standardit. Nelipäiväiseen kilpailuun osallistuu yhteensä 144 urheilijaa, joista yli 100 on ulkomaisia frisbeegolfammattilaisia. Turnaukseen on ilmoittautunut myös hallitseva pituusheiton saksalainen maailmanennätysmies Simon Lizotte (263,2 metriä).

European Open 2015 tapahtuman kaupalliset oikeudet omistava Spin18 Oy ja Yleisradio ovat solmineet tapahtumasta televisiointisopimuksen.

– Olemme olleet mukana kehittämässä frisbeegolfia tv-lajiksi jo useamman vuoden ajan. Lähetyksemme ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta ja tämä kehitystyö jatkuu tänä kesänä, jolloin suomalaismenestys ja kilpailun kansainväliset kilpailijat tarjoavat taas tv-katsojille Nokialla jännittäviä urheiluhetkiä, kertoo Ylen tapahtuma- ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

Tapahtuman TV-tuotannosta vastaa Mediatec Broadcast Finland, jolla on kansainvälistä kokemusta frisbeegolfin monikameratuotannoista.

European Openin finaalipäivän huipennus nähdään suorana lähetyksenä Ylen TV2 -kanavalta sunnuntaina 19. heinäkuuta 2015.

Lähde: Yle.


0 kommenttia:

Jätä kommentti