"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Uusia ratoja loppusyksyn ratabongauslistalle

23.9.2016 15:05

Syksy etenee hiljalleen eteenpäin ja kelitkin ovat viilentyneet. Se ei kuitenkaan frisbeegolfin harrastamista haittaa ja eteläisemmässäkin Suomessa päästään nauttimaan upeasta ruskasta pelaamisen lomassa. On siis sopiva aika julkaista syksyn kolmas katsaus kesän aikana rakennettuihin uusiin frisbeegolfratoihin.

Joensuun Tilan frisbeegolfrata löytyy Sipoosta ja avattiin tänä kesänä. Kyseessä on kilpatason rata vaihtelevassa maastossa, jossa alun ja lopun väylät heitetään hienoissa puistomaisemissa ja keskivaiheilta löytyy perinteisempiä metsäväyliä vaihtelevine muotoineen. Korkeuseroja radalta löytyy kohtalaisesti, joten siltäkin osin vaihtelua löytyy. Rata on yksi Suomen harvoista maksullisista radoista ja päivämaksu on varsin kohtuullinen viisi euroa. Enemmän pelaaville tarjolla on myös 50€ kausikortti. Alueelta löytyy myös runsaasti muita palveluja, joten kierrosten välissä on mahdollista käydä vessassa sekä syödä kahvilalounas.

 Tämän katsauksen toinen rata löytyy Itä-Suomesta ja tarkemmin Juuasta. Taivaanpankon frisbeegolfrata on pitkähkö yhdeksänväyläinen metsärata, jolta löytyy myös kaksi par nelosta. Väylien keskipituus on selvästi yli sata metriä, joten luokitukseksi radalle napsahtaa hieman harvemmin tavattu BB1. Rata sijaitsee mäntymetsässä, joten väylät pysyvät luultavasti kohtalaisen kuivina myös syksyllä. Korkeuserojakin radalta löytyy alueelle tyypilliseen tapaan, joten rata haastaa varmasti myös kokeneemmat pelaajat. Taivaanpankon rata sopiikin hienosti esimerkiksi Pohjois-Karjalaan frisbeegolfreissua suunnittelevan ohjelmaan täydennettynä mm. Joensuun kattavalla ratatarjonnalla.

 Kalevalan liikuntakeskuksen rata puolestaan löytyy Kuhmosta. Radalta löytyy väyliä täydet 18 ja se avattiin virallisesti 18.6.2016. Kalevalan radalla väylien pituudet ovat pääasiassa melko maltilliset, joten rata sopii erinomaisesti myös lajiin tutustumiseen sekä luonnollisesti kokeneemmille pelaajille lähipelin harjoitteluun. Radan loppupäästä löytyy kuitenkin myös pari pitkää par nelosta, joten ihan kokonaan draivereita ei tarvitse jättää pois bägistä. Kuhmosta ei ole myöskään pitkä matka Sotkamoon, josta ratoja löytyy useampikin, joten Sotkamon radat sekä uusi Kalevalan liikuntakeskuksen rata on helppo yhdistää samaan reissuun.

Lapin radoista esittelyvuoron saa tällä kertaa Inariin valmistunut Saariselkä DiscGolfPark. Saariselän rata on Lapin hiihtokeskusten muiden DiscGolfParkien tapaan sekä fyysisesti että taidollisesti haastava kokonaisuus, josta ei korkeuseroja puutu. Rata kulkee Saariselän pääasiassa Saariselän laskettelurinteissä, joten se on pelattavissa vain lumettomaan aikaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että radalta löytyy sekä ala- että ylämäkiväyliä, joilla tarvitaan sekä voimaa että kontrollia liidätysten ollessa välillä erittäin pitkiä. Lapin radoille tyypilliseen tapaan myös Saariselän rata tarjoaa upeita maisemia, joita voi ihailla vaikkapa pitkän ylämäen nousemisen jälkeen hengähtäessä.

 Viimeisenä esittelyvuoron tällä viikolla saa Pyssymäen Frisbeegolfrata. Pyssymäen rata on yhdeksänväyläinen BB2-luokituksen rata, joten väyläpituudet eivät ole lyhimmästä päästä. Nivalan ainoalle mäelle rakennetulta radalta löytyy alueelle epätyypilliseen tapaan myös runsaasti korkeuseroja. Radan väylät kaartavat vaihtelevasti oikealle tai vasemmalle, välillä loivemmin ja välillä taas jyrkemmin. Lisäksi mukaan mahtuu myös yksi täysin suora metsäpilli, joten heittäjän koko heittovalikoima tulee luultavasti Nivalassa testattua. Pyssymäen lisäksi Nivalasta löytyy myös ehdottomasti vierailun arvoinen 18-väyläinen puistomaisessa ympäristössä sijaitseva Kalliosaaren frisbeegolfrata.

Kuva © Eino Ansio / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti