"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sexton kolmen heiton kärjessä USDGC-finaaliin

7.10.2017 11:41

Yhdysvaltain mestaruuskisat (USDGC) jatkuivat niin kutsutulla Moving Day:llä. Toiseksi viimeinen kierros muutti jälleen hieman asetelmia ja sisälsi tulosten puolesta tuntuvia ylä -ja alamäkiä. Etelä-Carolinassa helle jatkui ja väkeä riitti hyvin myös paikan päällä seuraamassa Disc Golf World Tourin kauden päätöskilpailua.

Sexton piti kärkisijan hallussaan

Päivän parhaimmista kierroksista vastasivat Nate Sexton ja Ricky Wysocki. Molemmat heittivät 57 (-10). Tasaisen kierroksensa, johon mahtui 12 birdietä, Sexton mukelsi epäonnisesti saariväylällä numero 17. Vasta toinen miehen avauksista jäi saareen ja ensimmäinen putti pysähtyi alarautaan. Tupla-bogey oli todellinen ja tuntuva, mutta johtoasema säilyi.

Video: DGWT:n Instagram-tili.

Wysocki näytti tuolla hetkellä tasoittaneen peliä enemmänkin, mutta päätyi ottamaan itse bogeyn väylällä 18. Nyt hän on kolmen heiton päässä Sextonista ja saa tosissaan tehdä töitä lauantaina päästäkseen ohi. Sextonin kokonaistilanne 174 (-26).

Viekö Wysocki USDGC -ja/tai DGWT-voiton? Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Brathwaite nousi kolmanneksi – Koling tipahti neljänneksi

Yhdysvaltalainen Philo Brathwaite teki nousun kärkikorttiin finaaliin. Ilman bogeyja ei hänkään pelannut, mutta otti vain yhden moisen viimeiselle väylälle. Brathwaite on nyt kolmantena, kolmen heiton päässä Wysockista.

Philo Brathwaite teki hiljaista nousua aina kolmannelle sijalle saakka. Kuva: Eino Ansio DGWT.

Hallitseva USDGC-mestari Jeremy Koling on saanut nauttia kärkikortin paineista ja yleisöstä koko kilpailun ajan. Perjantain kärkikortissa pelasi osuvasti kolme vahvaa kämmenheittäjää ja yksi vasuri, kun Sexton, Koling, Gregg Barsby ja Devan Owens lähtivät liikkeelle.

Finaaliin Koling saa seurakseen yllä läpikäydyn kolmikon. Koling on vain yhden heiton päässä kolmannesta sijasta ja Philon päänahasta.

Koling näytti kuinka väylä 15 heitetään. Video: DGWT:n Instagram-tili.

Paju paransi asemiaan, Pierce tykitti yli tonnin kierroksen!

Seppo Paju lähtee parhaimpana suomalaisena USDGC -finaalikierrokselle. Paju on tällä hetkellä jaetulla seitsemännellä sijalla yhdessä kaasua painaneen Paul McBethin, Zackery Johnsonin ja Devan Owensin kanssa. Heidän yläpuolelleen mahtuu vielä Barsby ja Max Nichols, joka nousi kilpailuun mukaan maanantain karsinnoista.

Vanessa Van Dyken ja Seppo Paju. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Paige Pierce näytti epäilijöille miksi on ansaitusti mukana kilpailussa. Huikean 1031-reitatun kierroksen perjantaina pelannut Pierce nousi humahtaen kilpasiskonsa Catrina Allenin ohi, kuten myös monen miehen. 62 (-5) heiton kierros alkoi upealla par-pelastusputilla, josta videotallenne.

Upeasta puttipelistä tunnettu PP ei pettänyt tälläkään kertaa. Video: DGWT:n Instagram-tili.

Finaali pelataan tänään – myös DGWT:n voittaja selviää

Tänään on vuorossa nelipäiväisen kilpailurupeaman huipennus, finaali. Pian saamme tietää kuka voitti USDGC:n ja kuka DGWT:n, eikä sitä asiaa tule tänä vuonna hurrikaani pilaamaan. Edeltävinä päivinä vallinnut aurinkoinen ja lämmin sää Rock Hillissä ei kuitenkaan välttämättä jatku, sillä sateita ennustettu iltapäivälle. Finaali alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Kärkiryhmän 4. kierros alkaa klo 19.50.

Vinkit kilpailun seuraamiseen

Disc Golf World Tourin kotisivuilta löydät kaikki tilastot ja tulokset ilman kirjautumista, tuloksia voit seurata reaaliaikaisesti täältä. Kilpailun viralliset tulokset ja rating-pisteet julkaistaan puolestaan PDGA:n verkkosivuilla.

DGWT:n USDGC -välilehdeltä löydät kätevästi juuri tätä osakilpailua koskevat statistiikat, kilpailijat, aikataulun ja paljon muuta kisaan liittyvää sisältöä.

The SpinTV:n Youtube -kanavalle ilmestyy kierroskohtaiset videot. Nyt jo nähtävissä 1. ja 2.kierroksen tallenteet. DGWT:n Instagram -tilille tulee joka kierrokselta useita videoklippejä ja kuvia. DGWT:n Facebook-sivuja kannattaa seurata livekuvan toivossa ja USDGC:n Facebook-sivua lisäinfon saamiseksi.

FGR:n toimitus raportoi Yhdysvaltain mestaruustaiston tapahtumia koko viikonlopun ajan. Enää jännittävä finaalikierros edessä, joten pysykää kuulolla.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.


0 kommenttia:

Jätä kommentti