"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sikanen pieksee The Beastia – European Open 2. päivä

17.7.2015 23:11

Ukkoselta vältyttiin perjantainakin, mutta muutama sadekuuro ja tuulenpuuska koettiin toisella kierroksella European Open 2015:ssä. Tulostaso kuitenkin pysyi samana, mutta tulosluettelo koki muutoksia. No, tietenkin avoimen sarjan kärkinimeä lukuun ottamatta. Suomalaisväriä nähdään kuitenkin lauantainakin kärkiryhmässä.

Jahtaajat vaihtavat paikkoja

Kilpailua avauskierroksen jälkeen tuloksella 52 (-12) johtanut USA:n Paul McBeth piti kärkipaikkansa helposti. Toisella kierroksella McBeth pelasi 54 (-10) ja se oikeuttaa nyt neljän heiton johtoon.

Paul McBethin kone ei näytä hyytyvän. Kuva: Innova Champion Europe

Paul McBethin kone ei näytä hyytyvän. Kuva: Innova Champion Europe

Täysin tyytyväinen ei McBeth ollut kierrokseensa vieläkään. Tänään kierroksen alku oli maltillisempi kuin avauspäivänä ja radan takaosan par 4 -väylät ovat McBethiltä edelleen pääosin selättämättä.

Koko muun kärkiryhmän kokoonpano kokikin melkoisen mylläyksen. Toiseksi nousi Tanskan Karl Johan Nybo, joka vuorostaan sivusi rataennätystä 52. Jaetulle kolmannelle sijalle nousivat huippukierroksilla USA:n Jeremy Koling ja mahtavasti myös Arttu Sikanen.

Sikasen tulos tänään oli 56 (-8). Kahden ensimmäisen väylän bogien jälkeen Sikanen löi voittajavaihteen päälle ja päätti jälleen kierroksensa huipputulokseen. The Beast -radalla Sikanen on menestynyt ennenkin. Moni varmasti muistaa, että SM-kulta 2012 karkasi Sikaselta vasta viimeisellä väylällä viimeisellä kierroksella tällä samalla radalla.

Miko Fyhrin peli sekosi kärkikortissa ja pudotusta tuli roimasti. Teemu Nissinen jatkoi muutamaa huonoa väylää lukuun ottamatta hyvin ja jakaa 10. sijaa.

Hankaluuksissa ensimmäisellä kierroksella ollut Seppo Paju teki odotettua nousua pelattuaan 56 (-8). Paju on nyt sijalla 14. Samassa tuloksessa on myös Lassi Hakulinen, joka kantaa paikallisena pelaajana Nokian frisbeegolfmainetta tyylikkäästi.

Seppo Paju teki odotetun nousun tuloslistalla. Kuva: Innova Champion Europe.

Seppo Paju teki odotetun nousun tuloslistalla. Kuva: Innova Champion Europe.

Iloinen suomalaisyllätys oli Jani Ikosen nousu sijalta 69 sijalle 23. Tämän mahdollisti huippukierros 57 (-7).

Catrina Allenilta ennätyskierros

Naisten luokassa Catrina Allen pelasi kierroksen, jollaista ei ole naisten luokassa monesti nähty. 59 (-5) on alustavan ratingin mukaan 1035 pisteen arvoinen kierros, mikä on yksi parhaista lukemista naisten luokassa koskaan ja ylivoimainen naisten ennätys The Beastilla. Allen nappasi tällä tuloksella seitsemän heiton johdon.

Henna Blomroos onnistui parantamaan kolme heittoa pelattuaan 73 (+9). Sillä Blomroos nousi viidenneksi. Myös toinen nuori suomalaisnainen, Eveliina Salonen paransi tulostaan ja on nyt jaetulla 7. sijalla.

Henna Blomroos pelaa hienoa turnausta ja on viidentenä. Kuva: Innova Champion Europe

Henna Blomroos pelaa hienoa turnausta ja on viidentenä. Kuva: Innova Champion Europe

Kolmannen kierroksen jälkeen molemmista luokista parempi puolisko pelaajista jatkaa sunnuntain finaaliin. Avoimessa finaaliin pääsee 64 parasta ja naisissa kahdeksan.

Tulokset ja lähtöajat
Väyläkohtaiset tulokset
Eväät European Openin seuraamiseen

Kansikuva: Innova Champion Europe


0 kommenttia:

Jätä kommentti