"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Seppo Paju jatkaa johdossa, Väinö Mäkelä tekee nousua

19.8.2017 18:50

Frisbeegolfin SM-kilpailuissa 2017 Hyvinkään Nummenmäessä valettiin lauantaina asetelmat sunnuntain finaalikierrokselle. Finaaliin jatkaa kilpailuluokkien parhaimmisto ja erityisesti avoimen luokan voittokamppailusta tulee maukas ja jännittävä. Jopa mestaruuteen on mahdollisuudet useammallakin pelaajalla.

Paju ensimmäistä kertaa yksin johtoasemaan

Seppo Paju on nyt ensimmäistä kertaa johtoasemassa yksin, pelattuaan tänään 53 (-7). Pajun yhteistulos kirjataan -25. Johtoasemaa kahden kierroksen jälkeen jakanut Jani Nevala taipui kuitenkin vain heiton päähän ja saa seurakseen jaetulle toiselle sijalle 52 (-8) pelanneen hallitsevan mestarin Leo Piirosen.

Mestariehdokkaita riittää kuitenkin vielä mainittujakin enemmän. Teemu Nissinen ja Pasi Koivu jakavat neljättä sijaa vain kahden heiton päässä Pajusta. Kärkiryhmään finaaliin nousee paremman 3. kierroksen tuloksensa perusteella Nissinen.

Menneet viikot erittäin vahvassa vireessä ollut Väinö Mäkelä voi unohtaa heikosti sujuneen avauskierroksensa (57, -3). Toinen ja kolmas kierros ovat Mäkelältä sujuneet jälleen odotettuun tahtiin ja lauantaipäivän kovimman kierroksen 50 (-10) jälkeen Mäkelä löytää itsensä enää kolmen heiton päässä kärjestä.

Väinö Mäkelä (vas.) on toipunut heikosta avauskierroksestaan mitalikuntoon. Kuva: SFL

Mäkelä saa kakkosryhmään seurakseen heiton edellä olevan Koivun lisäksi Mikael Hämeen sekä Joonas Kuitusen. Häme ja Kuitunen ovat olleet kärjen tuntumassa oikeastaan koko kilpailun ajan, eikä matka kärkeenkään ole mahdoton kuroa kiinni huippukierroksella. Hämeen ero kärkeen on neljä heittoa ja Kuitusen viisi.

Kolmosryhmästä löytyy vielä Kuitusen kanssa yhteistulosta -20 jakava Jesse Nieminen, jolle voitaneen myös yllätyssauma vielä laskea. Jukat Leinonen ja Pyhältö kärkkyvät vielä hekin mitaleita, mikäli Nummenmäen männyt rankaisevat useampaa edellä olevaa pelaajaa.

Salonen nykäisi eroa Blomroosiin

Naisten luokassa Eveliina Salonen repi lauantaina viisi heittoa lisää eroa Henna Blomroosiin. Salonen pelasi ihannetuloksen 60, mikä oli samalla päivän paras tulos naisissa. Salonen majailee yhteistuloksessa -2, millä irtoaa kuuden heiton etumatka Blomroosiin.

Eveliina Salonen (vas.) ja Henna Blomroos taistelevat tänäkin vuonna hyvässä hengessä mestaruudesta. Kuva: Joni Tuhkanen

Kuuden heiton takana Blomroosista pronssisijassa on kiinni Hannele Määttä. Naisten kärkiryhmään liittyy Anna-Sofia Haipus, joka tavoittelee mitalisijoja neljän heiton päässä Määtästä.

Mastereissa Erkka Leivo jatkoi kilpailun kärjessä ja kasvatti johtoaan kahteen heittoon. Leivo pelasi tänään 58 (-2), mikä oli kärkiryhmän paras kierros. Leivon takana kävikin myllerrys ja kärkiryhmän takaa mitalitaisteluun nousi uusia nimiä.

Peräti toiselle sijalle nousi Jani Winterhalter kierroksellaan 56 (-4). Myöskin ennakkoon kärkipäähän odotetut vaisusti kilpailut alottaneet Marko Hämäläinen ja Ville Piippo tekivät vahvaa nousua. Hämäläinen löytyy nyt neljänneltä sijalta ja Piippo viidenneltä.

Kärkiryhmässä pelannut Teemu Holappa pysyi vielä kiinni mitalisijoissa ja on nyt kolmas, kolme heittoa Leivoa ja yhden heiton Winterhalteria perässä.

Seniorit-50 -luokassa alkaa mestaruustaistelun kannalta olla ilmassa ratkaisun hajua, kun kilpailua alusta asti johtanut Kari Vesala rykäisi eron jo kahteentoista heittoon. Vesalan yhteistulos on hienosti 11 alle ihannetuloksen. Ville Kotamäki on kiinni hopeassa yhteistuloksella +1. Ilmari Kurtti ja Janne Sandholm jakavat kolmatta sijaa tuloksessa +6.

Kari Vesala on matkalla jo yhdeksänteen Suomen mestaruuteensa. Kuva: SFL

60-vuotiaiden marssijärjestys kirjataan finaaliin lähtiessä: Kauko Laitala, Markku Tohni, Harri Hynönen. Naiset-40 -luokka on vielä radalla.

Tulokset

Artikkelikuva: SFL


0 kommenttia:

Jätä kommentti