"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Schusterick nousi heiton päähän – koko kärkipäässä tiivistä

4.10.2014 17:52

Yhdysvaltain mestaruuskilpailut, USDCG, on tullut siihen pisteeseen, että enää kierros on jäljellä. Kolmas finaalia edeltävä kierros, moving day, pelattiin erittäin haastavissa olosuhteissa. Sade ja tuuli piiskasivat pelaajia kautta linjan ja valitettavasti kärkipään suomalaispelaajat kärsivät tästä hieman enemmän kuin moni kilpakumppaneista.

Meresmaa ja Koivu liikkuivat – väärään suuntaan

Jussi Meresmaa ja Pasi Koivu lähtivät molemmat kolmannelle kierrokselle kakkosryhmässä. Eroa miesten välillä oli heitto Meresmaan hyväksi ja neljäs sija oli vain heiton päässä Meresmaasta.

Jo ensimmäiset väylät näyttivät hankaluutensa haastavissa olosuhteissa. Ensimmäiset birdiensä molemmat nappasivat vasta kuudennelta väylältä. Loppukierroksesta Koivun korttiin kirjattiin pari isompaa lukua, Meresmaa taas lopetti neljään peräkkäiseen bogiin.

Meresmaa päätyi lopulta tulokseen 70 (+3). Sillä ollaan vielä ennen finaalia hyvissä iskuasemissa ainakin seitsemänteen sijaan, johon eroa on kolme heittoa. Meresmaan sijoitus on nyt 12.

Koivu pelasi heiton kehnommin (71) ja oltuaan jo valmiiksi Meresmaan perässä, putosi hän sijalle 19. Koivu kuitenkin tähtää vielä varmasti ainakin 10 parhaan joukkoon, johon matkaa on 3 heittoa.

Kärkiryhmä tiivistyi jännittäväksi

Kahden kierroksen jälkeen Paul McBethin meno kohti ensimmäsitä USDGC-titteliään näytti erittäin vahvalta. Sateita ja tuulia ei McBethkään pysty hallitsemaan ja näin tilanne kärkiryhmässä pääsikin tiivistymään kolmannen kierroksen jäljiltä, sopivasti ennen finaalia.

Jokainen heittäjä kärkiryhmässä on heiton päässä toisistaan. McBeth johtaa edelleen yhteistuloksessa -19. Enää heiton päässä väijyy kaksi kertaa Winthropin radan valloittanut Will Schusterick. Pykälän päässä väijyy edelleen hienoa turnausta jatkava mastersikäinen Johne McCray. Kärkipoolin täydentää myös mastereihin ikänsä puolesta kelpaava Patrick Brown, heiton päässä kolmossijasta.

Viidennen sijan Nate Sexton ja sadepäivän ylivoimaisimman kierroksen (60, -7) pelannut Nathan Doss kuudennella sijalla jatkavat vielä tätä samaa jännittävää heiton ero per heittäjä -kaavaa kärkipäässä. Voittajasuosikkeja siis riittää vielä ennen finaalia useita.

Piipollakin sauma kympin sakkiin

Ville Piippo ja Janne Hirsimäki selvisivät olosuhteista kunniakkaasti. Piippo on nyt samassa tuloksessa Koivun kanssa, joten saumat kymmenen parhaan joukkoon on. Hirsimäen suunta tuloslistalla oli jälleen ylöspäin, sijoitus on nyt 30.

Piippo jatkoi olosuhteista huolimatta tasaista sarjaa, kierrostulokset ovat nyt 64, 65, 65 ja yhteistulos -7. Hirsimäki toisti ensimmäisen päivän 65:nsa ja pääsi yhteistuloksessa jälleen -2:een.

Jalle Stoor pelasi turnauksen parhaan kierroksensa 67 (par) ja sillä tuli pientä nousua tulosluettelossa, nyt sijalle 42.

Toiminta alkaa 18:30 Suomen aikaa, mutta kello kahdeksan aikaan radalla alkavat pistää parastaan myös kaikki suomalaispelaajat. Seuranta onnistuu edelleen livestreamissa ja livescoringissa.

Kuva: © Eino Ansio / Disc Golf European Masters.


0 kommenttia:

Jätä kommentti