"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Premium Disc Golf hanke etenee – mitä kuuluu Vihtiin?

24.12.2023 20:02

Vieraskynä: Penjami Pesonen

Hyisissä kansallismaisemissa tehdään vielä tänä talvena tii-alustojen runkoja huoltohallin lämmöissä. Rata on saanut jo muuten pysyvän layoutin, muutamia viilauksia huomioimatta. Linjat on jo raivattu, golfkärrytiet on tehty.

Mikä Premium Disc Golf? Lue aikaisempi uutinen täältä: Vihtiin uusi maailmanluokan frisbeegolfrata golfkentän tilalle

Viimeisin urakka ennen tii-alustojen tekemistä on ollut portaiden rakentaminen: Rock Valleyn 40m korkealta heitettävälle 10 ”The Rock” -väylälle tehtiin koko marraskuu kallion seinämää pitkin kulkevia rappusia. Urakka on nyt puolessa välissä ja työ jatkuu keväällä. Projektia johtaa ja suunnittelee kokenut maastorakentaja Posiolta. Itse olen saanut olla rakennushommissa toisena tekijänä mukana ja henkilökohtaisesti asentanut jokaisen askelman ja muotoillut ja asentanut tasanteiden poikkilankut lankku kerrallaan. On ollut upea kokemus repiä kantoja äkkijyrkän kallion reunalta ja porata ankkurikiiloille koloja kiipeilyvaijereiden varassa. Porrasurakka jatkuu keväällä.

Penjami Pesonen portaiden rakennustöissä.

Radalle tulee sekä kaksi tii-, että korin paikkaa, joten layoutteja on yhteensä neljä

  • PRO-layout: Valkoiset tiit ja valkoiset korit (Premium Major)
  • Advanced/FPO: Tummansiniset tiit ja valkoiset korit
  • Recreational: Valkoiset tiit ja punaiset korit
  • Novice: Tummansiniset tiit ja punaiset korit

Radalle haettiin 2025 MM-kisoja, mutta toiveenamme hakemuksessamme oli saada ne vuodelle 2026. Tähän mennessä jo tiedetään, ettemme niitä 2025 vuodelle saaneet vaikka sekin oli haussamme – PDGA haluaa ensin nähdä ratamme käyttökunnossa.

PDGA päättäjät Doug Bjerkaas ja Jeff Jacquart kävivät jo heinäkuussa tutustumassa fasiliteettiimme ja olivat ällikällä lyötyjä – he näkivät golf-keskuksemme Major-kisojen mekkana ja olivat mielissään meidän tarjoamastamme palvelukokonaisuudesta. Sanoivat paikan olevan jotain ennennäkemätöntä frisbeegolfille.

Rata avataan yleisölle kesäkuussa 2024. Tänään jouluaattona Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalle ilmestyi Maailmanherruus 4 jossa Suomen top 4 (Niklas Anttila, Lauri Lehtinen, Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen) mittelöivät skinsrahoista Rock Valleyllä.

Artikkelin kirjoittaja Penjami Pesonen toimii Premium Disc Golf hankkeen pääkenttämestarina ja -ratasuunnittelijana.


0 kommenttia:

Jätä kommentti