"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nissinen palasi parigolfmestariksi Hirsimäen avustuksella

31.8.2015 09:03

Parigolfin Suomen mestaruudet ratkottiin Peurungan radalla viikonloppuna. Peurunka palasi kisaradaksi parigolfeihin neljän vuoden tauon jälkeen. 2011 Peurungassa voittoa juhlineen Teemu Nissisen ympyrä sulkeutui ja Janne Hirsimäki sai täyteen kauden tavoitteensa, SM-kullan. Naisten luokassa neljäs peräkkäinen mestaruus matkasi Ellinoora Heikkilän palkintokaappiin.

Hirsimäki ja Nissinen kärjessä alusta asti

Nummelan frisbeeseuraa edustavat Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen olivat kilpailussa alusta asti vahvoja. Jo juniori-ikäisenä tähdeksi noussut vasenkätinen Nissinen ja myöhemmällä iällä kukkaan puhjennut oikeakätinen Hirsimäki löysivät monipuolisina ja hyvävireisinä pelaajina mestarillisen vireen.

Ensimmäinen kierros pelattiin max 2 best shot -pelimuodolla. Parin paremmasta heitosta jatketaan, mutta vain kahdella väylällä peräkkäin voi käyttää saman pelaajan avausheittoa. Hirsimäki ja Nissinen heittivät heti avauskierroksella parhaan tuloksen, 56 (-12).

Kapuloita nummelalaisten rattaisiin toki laittoi vuoden 2014 mestaripari Jukka Leinonen ja Lassi Hakulinen. Ensimmäisen kierroksen he olivat heiton päässä kärkiparista. Toinen kierros pelattiin alternate shotia, missä parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toisen kierroksen jälkeen nokialaispari oli kutkuttavasti tasoissa kärkiparin kanssa.

Ratkaisu nähtiin kolmannella ja viimeisellä kierroksella tough shotissa. Pelimuodossa pari jatkaa huonommasta heitosta, mutta yksi onnistunut putti päättää väylän. Hirsimäki ja Nissinen pelasivat ainoana parina kierroksen alle par-tuloksen, 68:n.

Päätöskierroksen 67 (-1) toi lopulta mestaruuden neljän heiton turvin. Nissinen kirkasti näin edellisvuonna Seppo Pajun kanssa saalistamansa hopean kullaksi Hirsimäen kanssa.

Nousun kolmanneksi teki tasaisesti, mutta nousujohteisesti pelannut Aulun veljespari Kankaanpäästä. Jarmo ja Tapani Aulu puolustivat onnistuneesti edellisvuoden pronssiaan. Kärkikolmikon pareista siis viisi pelaajaa kuudesta olivat palkintokorokkeella myös edellisvuonna.

Kultamitalit maistuivat mestariparille

Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen olivat molemmat tahollaan erittäin tyytyväisiä mestaruuteen. Nissinen palasi karvaiden tappioiden jälkeen neljän vuoden tauon jälkeen parigolfmestariksi ja Hirsimäki sai vihdoin ensimmäisen parigolfkultansa.

Janne Hirsimäki: ”Tunnelma kohdillaan todellakin! Yksi iso tavoite saavutettu omalta kohdaltani ja nyt lähden tavoittelemaan Pro-tourin kokonaiskisan voittoa Oulusta. Peurunkaan palataan parin viikon päästä Joukkue-SM kisoissa.”

PariSM_Nissinen

Teemu Nissinen (vas.) nappasi parigolfin SM-kullan Peurungassa jo toistamiseen.

Teemu Nissinen: ”SM-kulta maistuu kyllä hyvältä, koska parigolfin kulta on lipsunut käsistä vuosi toistensa perään. Tässä itsellä ympyrä sulkeutui, kun ainoa parigolfin SM-kulta tuli myös Peurungasta 2011.”

Monipuolisten, erikätisten heittäjien yhteispeli toimi saumattomasti ja vaivattomasti kaikissa pelimuodoissa.

Hirsimäki: ”Teemun kanssa kun pelaa, käytännössä pelaa kaverin kanssa, joka on molempikätinen. Teemun heitot ovat sekä kämmeneltä että backhandiltä hallussa, lisäksi puttereiden ja midarien ylikääntäviä heittoja on mahtavaa katsella. Alternatessakaan emme lähteneet miettimään mitään heittoja tai heittovuoroja etukäteen. Otimme birdien silloin kun siihen oli mahdollisuus, ja pyrimme vain keskittymään jokaiseen edessä olevaan heittoon ajatuksella.”

Ratkaiseva ero tough shotissa syntyi yksinkertaisella reseptillä – hyvillä ja tarkoilla draiveilla sekä isojen virheiden välttelyllä.

Hirsimäki: ”Kävimme sunnuntaina aamulla yhteiset suuntaviivat läpi aamutreeneissä urheilukentällä. Lähdimme kumpikin pelaamaan henkisesti vain yksilökisaa ja keskittymään heittoihin kuin pelaisi vain yksinään. Muutamassa kohtaa olisin yksilökisassa lähtenyt rohkeammin kokeilemaan puttia sisään koriin, mutta Teemun kanssa pidetyn pikapalaverin jälkeen maltoimme ottaa rauhassa parin kun se oli järkevää. Peurungassa pärjää tarkoilla suhteellisen lyhyillä heitoilla, joten tarkkuus oli oltava jäätävää koko kisan. Viimeinen kierros olikin aivan mahtavaa draivipeliä, parin pitkän putinkin upotessa sopivissa paikoissa. Ja noh, pientä tuuriakin oli paikoitellen.”

Nissinen: ”Avaukset olivat avain tänään voittoon. Emme olleet kertaakaan ongelmissa avauksella. Ainoastaan kolme virhettä lähestymisissä maksoivat muutaman bogeyn verran. Hienosti meni kaiken kaikkiaan.”

Hirsimäellä oli toki pieni etukäteisaavistus siitä, mitä Peurungassa tulisi tapahtumaan.

Kaiken kaikkiaan, olihan meillä nyt niin paljon yksilökokemusta, että jos peruspeliä kumpikin pelaa, olihan tätä (mestaruutta) syytä odottaakin jo.

Ellinoora Heikkilälle neljäs peräkkäinen mestaruus

PariSM_Heikkila

Ellinoora Heikkilä pokkasi jo neljännen perättäisen parigolfin SM-kullan.

Ellinoora Heikkilä on todellinen kestomenestyjä parigolfeissa. Kaapista löytyy kaksi sekaparigolfin mestaruutta sekä nyt neljä peräkkäistä naisten parigolfmestaruutta. Pari Heikkilän rinnalla on vaihtunut eri vuosina, mutta tälläkin kertaa keskimmäisellä korokkeella nähtiin Heikkilä. Vierelle asettui tällä kertaa Anna Elo jo toista kertaa perättäin.

16-vuotiaiden juniorien mestaripariksi heitti Joonatan Häme ja Mikael Hakala. 19-vuotiaissa mestaruutta puolustivat onnistuneesti nyt myös kotikentällään mestaruuteen heittäneet Väinö Mäkelä ja Aleksi Paananen. Mastereiden voittajapari oli Marko Hämäläinen-Marco Hyvärinen.

Tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti