"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Niklas Anttila Suomen suosituin frisbeegolfaaja – brändikyselyn tulokset 2023

31.8.2023 13:48

Frisbeegolfradat.fi sivusto jakeli frisbeegolfibrändikyselyn kesäkuussa 2023. Yli tuhat vastaajaa nostivat Niklas Anttilan Suomen suosituimmaksi frisbeegolfaajaksi. Discmania on Suomen suosituin brändi.

Suosituimmat brändit

Discmania on pystynyt vahvistamaan suosiotaan brändivertailussa viimeisten vuosien aikana ja teki sen myös tämän vuoden brändikyselyssä. Discmania on tunnetuin ja seuratuin kiekkobrändi.

Jopa 90% kyselyn vastaajista kertoivat omistavansa Discmanian kiekon. Se on noussut Innovan ohi viimeisten vuosien aikana kyseisessä kategoriassa.

Innova on toiseksi suosituin, omistetuin ja tunnetuin frisbeegolfbrändi. Latitude64 pitää Suomessa kolmatta sijaa. Prodigy ja Discraft ovat neljäntenä ja viidentenä.

Anttila nousi suosituimmaksi pelajaaksi

Kyselyssä tiedusteltiin myös vastaajan suosikkipelaajaa. Jopa 18% vastaajista nosti Niklas Anttilan heidän suosikkipelaajakseen. Anttila kolminkertaisti suosionsa viime vuodesta. Myös Väinö Mäkelä (9%) nosti hieman osakkeitaan viime vuoteen verrattuna.

Isoin muutos Anttilan nousun lisäksi oli Simon Lizotten laskenut kannatus. Yhä 13% vastaajista nosti Lizotten suosikikseen, mutta hänen suosionsa laski jonkin verran (aikaisemmin 20%) viime vuodesta – todennäköisesti sponsorin vaihdon myötä. Lizotte vaihtoi vuoden vaihteessa suomalaisen Discmanian tallista yhdysvaltalaiselle MVP Disc Sportsille.

Muita tuloksia

Kilpafrisbeegolfia seuraa peräti 97% vastaajista. 63% heistä kertoo seuraavansa lajia aktiivisesti. Edelleen suosituin tapa kuluttaa frisbeegolfia on Youtuben jälkilähetykset, mutta näiden suosio on laskenut viime vuodesta.

Kyselyn vastaajat ovat harrastaneet frisbeegolfia keskimäärin kuusi vuotta. He omistavat keskimäärin 71 frisbeegolfkiekkoa. Kyselyn vastaajista 95% olivat miehiä.

Kyselyn toteutti Spin18 Oy. Frisbeegolfradat.fi vastasi kyselyn jakelusta.


0 kommenttia:

Jätä kommentti