"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nathan Sexton yksin piikkipaikalle – Nissinen jatkoi pirteästi

10.10.2015 10:41

United States Disc Golf Championship 2015:n kolmas ja finaalia edeltävä moving dayksikin nimitetty kierros pelattiin perjantaina. Piikkipaikalle soolona nousi Nathan Sexton, mutta lähimmiksi haastajiksi nousseet pelaajat olivat päivän kuumimpia nimiä. Teemu Nissinen jatkaa parhaana Yhdysvaltain ulkopuolisena pelaajana.

Sextonin kone jyrää tasaisesti

Jaetussa johtoasemassa toiselle kierrokselle lähtenyt Nathan Sexton jatkoi huipputason työskentelyään myös kolmannella kierroksella. Etenkin kierroksen alkupuolella Sexton napsi birdieitä, eivätkä takaysillä tulleet kaksi bogeytakaan kierroksesta huonoa tehneet.

Sexton päätyi kahden 59:n (-8) jälkeen kolmannella kierroksella tulokseen 60 (-7) ja venytti sillä itselleen kolmen heiton johdon. Johtoasemaa jakanut etunimikaima Nathan Doss kohtasi kierroksella jatkuvia vaikeuksia ja osittain huonoa tuuriakin. Tuloksella 67 (par) pysyi juuri ja juuri kärkiryhmässä, neljäntenä. Ero Sextoniin on seitsemän heittoa.

Jaetulle toiselle sijalle nousivat koko turnauksen tasatahtiin pelanneet Ricky Wysocki ja Paul McBeth. Kahden ensimmäisen kierroksen 62:sia (-5) seurasi 57 (-10). Toisaalta tämän päivän tulos herroilla syntyi hieman eri tavalla. Paul McBeth oli jälleen liekeissä etuysillä ja vaikeuksissa takaysillä, Wysockin pelatessa päinvastoin.

Riittääkö McBethin kiri? Kuva: Spin18 Oy/USDGC

Riittääkö McBethin kiri? Kuva: Spin18 Oy/USDGC

Wysocki ja McBeth ovat vain kolmen heiton päässä Sextonista. Vaikka Sextonin kone näyttää jylläävän tasaisen laadukkaasti kohti voittoa, juuri Wysockilla ja McBethillä on aseet pelata todellinen huippukierros finaalissa ja nousta vielä voittovääntöön. McBethin unelma ”grand slamista” elää siis vieläkin vahvasti.

Nissinen kantaa Suomen lippua – Koivulle hole-in-one!

Teemu Nissinen ja ruotsalainen Henrik Johansen jatkavat edelleen parhaina Yhdysvaltain ulkopuolisina pelaajina. Tänään molemmat vasenkätiset pohjoismaalaiset pelasivat 65 (-2) ja pitävät sillä nyt yhdessä jaettua 12. sijaa. Paremman kakkoskierroksensa turvin Nissinen jatkaa kolmosryhmässä.

Nissisen matka kärkeen on kasvanut jo 13 heittoon, mutta yhdeksäs sija on vain kahden heiton päässä. Seppo Paju on Nissisen takana pelannut tasaista turnausta ja noussut pikkuhiljaa. Perjantain 65:n (-2) jälkeen Paju löytyy sijalta 16.

Päivän suomalaissuoritus oli Pasi Koivun avaus väylällä 17. Koivun kämmenheitto 75-metrisellä kuuluisalla saarekkeeseen pelattavalla kuumottavalla väylällä putosi suoraan kuppiin. Koivu pelasi myös turnauksen parhaan kierroksensa 64 (-3) ja löytyy nyt sijalta 43.

Tähän koriin Pasi Koivun avaus putosi suoraan tiiltä. Kuva: Spin18 Oy/USDGC

Tähän koriin Pasi Koivun avaus putosi suoraan tiiltä. Kuva: SpinTV Oy/USDGC

Muut suomalaiset lähtevät lauantain finaaliin seuraavista asetelmista: Arttu Sikanen 39., Juho Parviainen 51., Juho Rantalaiho 55., Lassi Hakulinen 64., Ilari Tuoma 67. ja Nils Iso-Markku 73.

Lauantain huipennusta voi seurata livelähetyksen (20:45 alkaen) tai livetulosten välityksellä.

Kansikuva: Spin18 Oy / USDGC


0 kommenttia:

Jätä kommentti