"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Konopiště Open starttasi – McMahon kärkeen ja heti rataennätys rikki

12.7.2018 21:46

Kauden ensimmäinen PDGA Major -tapahtuma, Konopiště Open 2018, sai tänään alkunsa Tšekin Benešovissa. Ensimmäiset kilpailijat lähtivät radalle kello 8.00 paikallista aikaa ja viimeiset kello 14.00. Aikaero Suomeen on yksi tunti (vähemmän). Keli oli avajaispäivänä varsin hyvä, mutta tuuli hieman yltyi iltapäivää kohden.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että Eagle McMahon haluaa myös ESPN:lle. McMahon heitti 18 väylää 16 alle par -tuloksen, mikä on uusi rataennätys Franz Ferdinand -radalla. Viime vuonna Paul McBeth ja Ricky Wysocki heittivät radan 15 alle.

Toista sijaa miesten avoimessa luokassa pitää kahden heiton päässä McMahonista majaileva vuoden 2016 Konopiště -mestari Simon Lizotte.

Kolmannelta sijalta löytyy jo ensimmäinen suomalainen! Seppo Paju heitti yhdessä KJ Nybon kanssa radan tulokseen 55 (-12). Tasaista on siis kärjessä ja parempi toki niin.

Paju paras suomalainen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Eino Ansio

Avery Jenkins piti kauan kärkisijaa hallussaan tuloksella 56 (-11). Tuolla tuloksella irtosi miehelle ensimmäisen kierroksen jälkeen viides sija yhdessä McBethin, Nate Sextonin, Väinö Mäkelän ja Will Schusterickin kanssa. Jenkins myös kiiruhti yllättäen kierroksensa jälkeen tuottamaan bonus -liveä The Spin TV:n Facebook -sivulle, josta frisbeegolfkansa luonnollisesti kiitti.

Jenkins harjoittelemassa keskiviikkona. Kuva: Eino Ansio

Naisten avoimessa luokassa ihan yhtä tasaista menoa

Yhdysvaltalainen Catrina Allen pelasi ensimmäisen kierroksen niin sanotusti nolliin. Par -lukema 67 toi naiselle kärkisijan torstain päätteeksi.

Vain kahden heiton päässä Allenista on kuitenkin Eveliina Salonen, eikä Kristin Tattarillakaan ole matkaa Alleniin kuin kolme heittoa. Salosen kierroksesta on sen verran mainittava, että hän pelasi lähes joka väylän ihannetulokseen. Ei yhtään birdietä ja vain kaksi bogia.

Neljättä sijaa pitää hallussaan sekä Hannele Määttä että Henna Blomroos tuloksella 71 (+4).

Allen otti kahden heiton johdon. Kuva: Epic DG FIlms

15 -vuotias Oskari Vikström kuvattavassa kortissa

Ensimmäisellä kierroksella The Spin TV kuvasi kortin, jossa tulemme näkemään vasta 15 -vuotiaan Discmanian tiimipelaaja Oskari Vikströmin. Vikström sai seurakseen kierroskoosteeseen Will Schusterickin ja Paul McBethin, sekä paikallisen Jakub Knápekin, joka on Tšekissä jopa nelinkertainen junioriluokan mestari.

Ryhmä lähti liikkeelle kello 12:00 paikallista aikaa. Huomenna, perjantaina, videoidaan miesten kärkikortti.

15 -vuotiaana jo kovassa seurassa. Kuva: Eino Ansio

Vinkit vuoden 2018 Konopiště Openin seuraamiseen

Konopiště Openin kotisivuilta löytyy viimeisimmät uutiset ja aikataulut. Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä, jossa jo huomisen lähtöajat. Tapahtuman PDGA -sivut ja ratingit löytyy tästä.

The SpinTV:n Youtube -kanava näyttää kierroskohtaiset videot miesten avoimesta luokasta, sekä naisten kärjen viimeisen kierroksen.

Konopiště Openin Facebook -sivua ja Instagram -tiliä kannattanee seurata lisämateriaalin toivossa. Torstailta materiaalia tuli jo hyvin.

FGR:n toimitus seuraa ja raportoi Konopiště Openin tapahtumia koko loppuviikon ajan.

Artikkelikuva: Eino Ansio


0 kommenttia:

Jätä kommentti