"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Konopiště Open jatkui tänään – Salonen nousi ykköseksi

13.7.2018 21:57

Kauden ensimmäinen PDGA Major -tapahtuma, Konopiště Open 2018, jatkui tänään Tšekin Benešovissa toisen kierroksen merkeissä. Ensimmäiset kilpailijat lähtivät radalle kello 07:50 paikallista aikaa ja viimeiset, miesten kärkikortti, kello 14.00. Tuloskelit näyttivät olevan kohdillaan.

Naisissa muuttui asetelmat

Eveliina Salonen löysi konstit Franz Ferdinand -radan selättämiseen. Salonen heitti perjantaina tuloksen 52 (-5) ja on täten ainoa naisten avoimessa luokassa, joka on toistaiseksi pelannut radan miinuksille. Salonen nousi ykköseksi ja eroa seuraavaan on jo huimat yhdeksän heittoa.

Seuraavasta  puheen ollen, Henna Blomroos laittoi myös vilkun vasemmalle ja paineli Catrina Allenista ohi. Blomroos nyt siis toisena ja Allen hänestä heiton päässä kolmantena. Neljättä sijaa pitää Kristin Tattar ja viidettä Katka Bodova.

Yhdeksän heiton johtoasema tuntuu jo kohtuu turvalliselta, mutta vielä on kaksi kierrosta jäljellä. Kuva: Eino Ansio

Wysocki tasoitti puntit, mutta vain rataennätyksen suhteen

Ricky Wysocki olikin jo hieman pimennossa ensimmäisen kierroksen. Hän teki itsensä hyvinkin näkyväksi kuitenkin toisella kierroksella. Wysocki heitti saman tuloksen mitä McMahon ensimmäisellä kierroksella ja otti täten rataennätyksen takaisin myös itsensä nimiin.

Wysocki nousi sijalta 14 sijalle viisi. Kuva: Eino Ansio

Mutta mitä tekee Eagle McMahon? – Ei ainakaan hyydy. McMahon heitti nimittäin toisellakin kierroksella tuon saman tuloksen 51 (-16) mitä torstaina. Alkuun näytti, että peruskierros sieltä tulee, kun McMahon aloitti heittämällä kaksi ensimmäistä väylää ihannetulokseen.

Sitten jokin naksahti sijoilleen ja birdiet alkoivat valloittamaan tuloskorttia. Lopputulema on se, että McMahon pitää edelleen ykkössijaa hallussaan ja eroa seuraavaan on kuuden heiton verran.

Noinkohan löytyy enää McMahonille pysäyttäjää? Kuva: Eino Ansio

Paju nousi toiseksi

Seppo Pajullakin oli tuloskelit kohdillaan. Bogey-free, 53 (-14) heiton kierros takasi Pajulle ihan yksinään toisen sijan. Heiton päässä vaanii kuitenkin toinen pimennossa ensimmäisen kierroksen elänyt Paul McBeth, sekä koko kansan showmies Simon Lizotte.

Wysocki pitää viidettä sijaa hallussaan melkoisella nousullaan, Will Schusterick kuudentena ja KJ Nybo seitsemäntenä. Seuraavat suomalaiset löytyy sijalta 12 ja he ovat Leo Piironen, Teemu Nissinen & Väinö Mäkelä kahden kierroksen yhteistuloksella 116 (-18).

Huomenna, lauantaina, on vuorossa Moving Day.

Luukas Rokkanen ja Seppo Paju mätsäävissä väreissä. Kuva: Eino Ansio

Vinkit vuoden 2018 Konopiště Openin seuraamiseen

Konopiště Openin kotisivuilta löytyy viimeisimmät uutiset ja aikataulut. Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä. Lauantain ryhmät ja lähtöajat näet tästä. Tapahtuman PDGA -sivut ja ratingit löytyy täältä.

The SpinTV:n Youtube -kanava näyttää kierroskohtaiset videot miesten avoimesta luokasta, sekä naisten kärjen viimeisen kierroksen. Ensimmäisen kierroksen videot on jo julki.

Konopiště Openin Facebook -sivua ja Instagram -tiliä kannattanee seurata lisämateriaalin toivossa. Torstailta ja perjantailta materiaalia on tullut reilusti.

FGR:n toimitus jatkaa tapahtuman seuraamista ja raportointia myös viikonlopun ajan.

Artikkelikuva: Eino Ansio

Bonuksena artikkelikuvan tarina: Kyseessä on tšekkiläinen perinne; kun koko ryhmä heittää star framen eli birdiet, tulee heidän heilutella ketjuja yhdessä sen jälkeen.


0 kommenttia:

Jätä kommentti