"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koivu nousi keulille toisen päivän jälkeen

14.8.2015 21:50

Kesäisessä, mutta tyylilleen uskollisesti hieman tuulisessa Mukkulassa jatkettiin vääntöä pro-sarjojen suomenmestaruuksista. Kärkinimi vaihtui useammassakin sarjassa, mutta tiukkana kilpailu pysyy monelta osin edelleen.

Koivu parantaa ja nousee kärkeen

Kilpailun kärkeen nousi toisen kierroksen jälkeen Pasi Koivu. 2013 Suomen mestari pelasi pykälää paremmin kuin eilen ja korttiin kirjoitettiin tänään 56 (-5). Se oli päivän paras tulos yhdessä Teemu Nissisen kanssa. Nissinen on kilpailussa toisena, kun sama heiton ero Koivuun säilyi.

Kärjessä ensimmäiselle kierrokselle lähtenyt ”Mr. Villikortti” Rene Honkanen näytti, ettei ensimmäisen päivän loistotulos ollut sattumaa. 59 (-2) piti Honkasen vielä mukana hyvissä asemissa, matkaa kärkeen on nyt kaksi heittoa.

Lahden läheltä Heinolasta kotoisin oleva Ville Ahokas jatkoi tasaisen laadukkaita otteitaan ja jakaa nyt kolmatta sijaa Honkasen kanssa.

Kärkiryhmässä pelanneet Janne Hirsimäki ja Lasse Keränen putosivat kakkosryhmään jahtaamaan kärkeä. Molemmat ovat nyt jaetulla kuudennella sijalla viisi heittoa kärjestä.

Viidennelle sijalle on kivunnut paikallinen lupaus, vielä juniorisarjoihinkin mahtuva 15-vuotias Joonatan Häme. Myös Häme on näyttänyt olevansa sataprosenttisesti villin kortin arvoinen.

Koivu löysi fiiliksen viikko ennen kisaa

Nousit kärkeen. Pelitaso näyttää löytyneen vähän hankalamman heinäkuun jälkeen. Millä peli lähti taas kulkemaan, Pasi Koivu?

”Diagnoosi tämän kauden matalaan tasoon on jonkin sortin ylikunto. European Openin jälkeen on tullut otettua aika iisisti ja pari päivää viikottain on pyhitetty niin, ettei lajia tule edes mietittyä. Pelikentille kaipuu palautui sopivasti viikko sitten ja tulokset paranivat selkeästi samalla.”

Kisa näyttää tiukalta. Mikä lopulta ratkaisee tänä vuonna Mukkulassa?

”Mukkulassa täytyy pysyä omassa pelikirjassa vaikka birdieitä ei kovin tulisikaan. Myös tuulen lukeminen on isossa roolissa.”

Jakonen viidenneltä sijalta kärkeen

Marianne Jakonen teki nousun naisten kärkisijalle. Jakosen tulos 65 (+4) nosti hänet viidenneltä sijalta ykköseksi. Myös Susanna Virtanen teki hienon nousun seitsemänneltä sijalta toiseksi tuloksella 66 (+5).

Marianne Jakonen singahti viidenneltä sijalta ykköseksi. Arkistokuva.

Marianne Jakonen singahti viidenneltä sijalta ykköseksi. Arkistokuva.

Avauspäivän jälkeen johtanut hallitseva mestari Henna Blomroos kohtasi vaikeuksia ja putosi kuudenneksi seitsemän heiton päähän kärjestä. Kilpailun avauskierrokset ovat kuitenkin osoittaneet, että vaihtelua tuloksissa syntyy ja isojakin eroja voi kuroa umpeen.

Anna Elo pelasi lähes avauspäivän tasolla ja pysyikin tuloksellaan 72 (+11) kolmannella sijalla.

Mastereissa ennakkosuosikki Ville Piippo nappasi kärkipaikan itselleen tuloksella 64 (+3). Avauspäivänä yllättänyt Marko Rauha putosi kärjestä jaetulle 10. sijalle.

Grandmastereissa tasatilanteesta toiselle kierrokselle lähtivät Ville Kotamäki ja Kari Vesala. Vesala otti pientä niskalenkkiä, kun siirtyi kolmen heiton johtoon tuloksellaan 61 (+1).

Senior Grandmastersin pitkäaikainen valtias Markku Tohni siirtyi tasatilanteesta 10 heiton johtoon Björn Lindholmia vastaan. Naissenioreissa Nina Kiminki vankisti johtoaan yhdellä heitolla, nyt viiteen heittoon.

Tulokset

Kansikuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe. Artikkelikuva


0 kommenttia:

Jätä kommentti