"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hyödynnä alkusyksyn hienot säät uusilla radoilla!

9.9.2016 07:59

Kesän aikana Suomeen on valmistunut jälleen useita kymmeniä mielenkiintoisia uusia ratoja. Frisbeegolfradat.fi julkaiseekin esitteleekin syyskuun ajan viisi rataa per viikko eri puolilta Suomea harrastajille bongattavaksi.

Esittelykierroksen ensimmäisellä viikolla keskitymme 18-väyläisiin ratoihin ja pyrimme valitsemaan viisi rataa eri puolilta Suomea, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus bongata joku esitellyistä radoista pienellä vaivalla.

 Hunnari DiscGolfPark löytyy Forssasta ja valmistui lopullisesti tänä kesänä. Kyseessä on 18-väyläinen AA1-luokituksen metsärata, joka säväyttää varmasti ainakin korkeuseroillaan. Väyläpituudet radalla vaihtelevat 56 ja 216 metrin välillä, joten vaihtelua väyliltä löytyy varmasti ja pitkätkin heitot täytyy menestyäkseen hallita.

 Vattuvuori DiscGolfPark tuo kaivatun pitkän 18-väyläisen radan Varkauden ratavalikoimaan. Hunnari DiscGolfParkin tavoin tämäkin rata tarjoaa heittäjälle runsaasti korkeuseroja ja erityisesti 229-metrisen 12. väylän tiiltä aukeaa upeat maisemat. Muutenkin rata tarjoaa varsin paljon erilaisia heittolinjoja ja metsäväylät haastavat varmasti kokeneemmatkin pelaajat. Jollet aiemmin ole käynyt Varkaudessa, niin Lemmensillanpuiston rata on myös kokemisen arvoinen ja toimii esimerkiksi hyvänä lämmittelynä ennen Vattuvuorelle siirtymistä.

 Lapin ratoihin on tänä vuonna tullut täydennystä runsaasti ja ensimmäisenä esittelyvuoron saa Sodankylässä Luoston hiihtokeskuksesta löytyvä Luosto DiscGolfPark. Luostollakin radan luokitus on AA1, joten pituutta väyliltä löytyy ja Pohjois-Suomen hiihtokeskusradoille tyypillisesti korkeuseroja on tarjolla erittäin paljon. Lapissa tämä tarkoittaa luonnollisesti myös huikeita maisemia, joten kamerakin kannattaa Luoston kierrokselle napata mukaan. Rata päättyy peräti 220-metriseen alamäkiväylään laskettelurinteessä, joten kiekkoa saa todellakin liidättää.

 Kalpakan frisbeegolfrata löytyy Suomen länsirannikolta Merikarvialta. Tällä radalla korkeuserot ovat maltillisemmat, mutta ihan täysin tasainen rata ei kuitenkaan ole. Kalpakan rata on perustettu kangasmetsään, joten puut tuovat monille suomalaisille radoille tyypilliseen tapaan haastetta pelaamiseen. Väyläpituudet vaihtelevat 71 ja 167 metrin välillä ja lisäksi radalta löytyy huomattava määrä eri suuntiin kääntyviä väyliä ja erilaisia linjoja, joten heittovalikoima täytyy Merikarviallakin olla monipuolinen.

 Myös Halsua DiscGolfPark on perustettu tänä vuonna ja on samalla Halsuan kunnan ensimmäinen rata. Kyseessä on monipuolisia haasteita tarjoava metsärata, jolta löytyy muutama pitkä par nelonen ja toisaalta sitten teknisiä, mutta lyhyempiä par kolmosia, jotka tarjoavat varmasti kokeneemmille pelaajille birdie-mahdollisuuksia.

Kuva © Eino Ansio / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti