"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Grip EQ Pro Tourin kolme suosikkia haastattelussa – Pasi Koivu

4.9.2015 11:51

Kauden 2015 kotimainen pro-kilpailusarja, Grip EQ Pro Tour, ratkeaa viikonloppuna Oulussa. Omissa käsissä peli on vielä kolmella pelaajalla – Pasi Koivulle, Seppo Pajulle ja Janne Hirsimäelle kokonaiskilpailun voittamiseen riittää varmuudella päätösosakilpailun voitto.

Kolme kovaa yksi kerrallaan ääneen

Frisbeegolfradat jututti kaikkia kolmea vahvinta Grip EQ Pro Tourin voittajaehdokasta. Kolme mielenkiintoista pelaajaa ovat kaikki hieman erityylisiä pelaajia, ovat nousseet erilaista reittiä Suomen huipulle ja tänä päivänä jokainen näistä kolmesta herrasta edustaa eri kiekkovalmistajien tiimejä.

Toisena äänessä on ensimmäinen Jesse Heinosen (2009 & 2010) jälkeen kahteen Suomen mestaruuteen pystynyt pelaaja. Lajin pariin mies löysi jo kouluikäisenä, vuonna 1999. Mies kuitenkin jatkoi harjoittelua vielä jopa 10 vuotta ja pelasi ensimmäiset kisansa kesällä 2010, jo selvästi täysi-ikäisenä. Tuona kesänä voittoja tuli jo kolme ja vuodesta 2011 lähtien hän on kuulunut kiistatta suomalaisten pelaajien terävimpään kärkeen.

Kaksi Suomen mestaruutta ja kolme pro tourin voittoa, jotka ovat kuitenkin toistaiseksi osuneet eri vuosille. Toinen mahdollisuus saavuttaa ensimmäinen ”tupla”.

Pasi Koivu

Palasit vuoden tauon jälkeen keskimmäiselle korokkeelle SM:issä, miltä maistui?

Sairaan hyvältä! Nyt tulen muistamaan kaudesta 2015 alkukauden takkuilujen sijaan ainakin SM-voiton.

Missä vaiheessa Mukkulan SM-finaalikierrosta alkoi tuntua siltä, että viet mestaruuden?

Viimeisellä kierroksella 4. väylän jälkeen olin -4 ja olin saanut Teemuun kaksi heittoa lisää eroa. Siinä vaiheessa jo alkoi tuntua aika rennolta.

Miten valmistautuminen tiukkaan Pro Tourin voittotaisteluun on sujunut?

Hyvin. Parigolffit käytiin lätkimässä rennoin mielin. Reissu meni ns. lomamatkasta. Keskiviikkona tiedossa treenikierros mukkulassa, torstaina välipäivä/matkustuspäivä ja perjantaina tutustutaan Oulun rataan.

Hakusessa on Pro Tourin neljäs voitto. Mikä tekee Pasi Koivusta niin menestyvän Pro Tourilla?

Hyvällä pelillä pärjää kisassa kuin kisassa. Useina vuosina on yksi notkahdus tullut jossain osakilpailussa, kuten tänä vuonna Turussa, mutta onneksi pisteisiin lasketaan vain kolme parasta.

Sinut tunnetaan pitkälti tasaisen laadukkaana ja melko virheettömänä heittäjänä. Ulkopuolisten on vaikea nähdä selkeitä kehityskohteita Pasi Koivun pelissä, mutta löydätkö sellaisia itse?

Omasta mielestäni tässä on vielä paljon kehitettävää. Jokainen osa-alue on kohtuu hyvin hallussa, mutta fyysistä kuntoa kohentamalla varmuus ja hyvien heittojen toistettavuus kasvaa.

Oulusta ja nimenomaan Meri-Toppilasta on jäänyt mieleen pari kakkossijaa (SM 2011 ja 2014), onko niistä päässyt syntymään minkäänlaista peikkoa? Vai käyvätkö edellisten vuosien kisat edes mielessä, kun seuraavaa kisaa samalla radalla pelaa?

Se tuo ennemminkin lisää nälkää, koska voittoa ei ole vielä tähän mennessä irronnut. Vanha 17. väylä jossa alarautaputti rollasi outtiin ja ratkaisi SM-kisat, on jäänyt mieleen, mutta sen jälkeen titteleitä on onneksi tullut jo kaksin kappalein.

Olet pelannut Innovan tiimissä jo useamman vuoden. Mitkä ovat bägisi tärkeimmät kiekot Meri-Toppilan merenrantaradalla?

Radalla tarvitaan vakaata lättyä. Star Max, Champion Rhyno ja ”brännäri” Champion Boss on minun pyssyt tähän kisaan.

Koivu luottaa mm. Innovan Star Maxiin Oulun tuulissa. Kuva: Innova Champion Europe.

Koivu luottaa mm. Innovan Star Maxiin Oulun tuulissa. Kuva: Innova Champion Europe.

Tänä vuonna Pro Tour pelattiin Porissa, Vihdissä (Kaatis), Turussa ja päätösosakilpailu vielä jäljellä Oulussa. Mitä mieltä olet tästä setistä? Millä muulla radalla pelaisit mielelläsi tämän tason kisaa?

Hyvät, yleisöystävälliset ja tarpeeksi haastavat radat olivat mukana tänä vuonna. Suomeen nousee vuosittain uusia 18-väyläisiä ja olisi mielenkiintoista jos Pro Touria pelattaisiin uudella, vähän tuntemattomammalla radalla. Nykyisillä radoilla on pärjätty aika hyvin aikaisempien vuosien pelikirjoilla.

Kuka tiukimman kärkitaistelun (Paju, sinä, Hirsimäki) ulkopuolelta tulee Oulussa sotkemaan pistetilannetta?

Veikkaus: Teemu Holappa.

Haluat kenties ottaa Seposta pientä revanssia 2011 SM-kisojen jälkeen. Hirsimäki taas tulee tuoreena parigolfmestarina taistoon mukaan. Jos pakko on valita, kumpi näistä lähimmistä haastajista on vaarallisempi? Mainitse molempien paras ase?

Seppo on vaarallisempi. Jannen vahvuus on fore ja Sepon pitkät draivit. Meri-Toppilan tuulessa Seppo voi pelata todella vakailla draivereilla, koska kättä riittää ja Janne pääsee pelaamaan forella ns. tuulen alla.

Janne Hirsimäen ennakkohaastattelu
Seppo Paju vuorossa lauantai-aamuna


0 kommenttia:

Jätä kommentti