"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfin MM-kisat 2025 Suomeen!

20.12.2023 15:30

Frisbeegolfin kattojärjestö PDGA myönsi frisbeegolfin MM-kisat Spin18 Oy:lle. Vuoden 2025 MM-kisat pelataan Nokian ja Tampereen huippuradoilla.

Suomi tekee samalla historiaa: lajin merkittävimmät kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella, missä MM-kisoja on pelattu vuodesta 1982. Kisojen osallistujamääräksi kaavaillaan noin 300 pelaajaa yli 30 maasta.

“Frisbeegolfin MM-kisojen tuominen Suomeen on ollut tavoitteenani yli kymmenen vuotta. Maailman arvostetuimman frisbeegolftapahtuman saaminen Tampereelle ja Nokialle on osoitus siitä työstä mitä olemme vuosien saatossa lajin eteen tehneet. Olen vakuuttunut, että pystymme järjestämään historialliset kisat yhdessä isäntäkaupunkien sekä Suomalaisen lajiväen kanssa.” kertoo tapahtuman johtaja, Jussi Meresmaa Frisbeegolfmedian uutisessa.

Laji on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Erityisesti kasvu näkyy kilpafrisbeegolfissa.

MM-kisat pelataan Tampereen frisbeegolfkeskuksella ja Nokian ”The Beast” radalla. ”Odotan innolla, miten yhdysvaltalaiset pelaavat Sentterillä. Itse tykkään radasta paljon ja olen onnistunut voittamaan siellä”, Niklas Anttila kommentoi uutista.

MM-kisat ovat lajin ylivoimaisesti merkittävin kilpailu. Tapahtuma tuo Suomeen kaikki maailman parhaat pelaajat, sekä arviolta noin 25 000 katsojaa. Kilpailun aluetaloudellinen merkitys Pirkanmaalle on arviolta 3-4 miljoonaa euroa. Sekä Tampere, että Nokia ovat innolla mukana järjestämässä tätä ainutlaatuista kilpailua.

“Tampereen kaupunki toivottaa koko ammattilaisjoukon tervetulleeksi ja on erityisen ylpeä saadessaan olla ensimmäinen Amerikan ulkopuolinen destinaatio, joka saa toimia MM-isäntäkaupunkina. Pitkään asiaa on suunniteltu ja nyt pääsemme yhdessä töihin”, kertoo Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

“Nokialla on vuosien ajan järjestetty menestyksekkäästi kansainvälisiä European Open -frisbeegolfkilpailuja, jotka ovat keränneet kaupunkiin noin 15 000 kävijää tapahtumaviikon aikana. On hienoa, että voimme tarjota laadukkaat puitteet maailmanmestaruuskilpailuille yhdessä Tampereen kanssa. Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut tuovat Nokialle runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä, tapahtumavieraita sekä positiivisia vaikutuksia koko Pirkanmaan aluetalouteen”, sanoo Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Frisbeegolfmedia on MM-kisojen tiedotuskumppani.


0 kommenttia:

Jätä kommentti