"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfin EM-kisat järjestetään Suomessa 2016

26.2.2015 10:05

Euroopan frisbeegolfin kattojärjestö PDGA Europe on myöntänyt Suomelle järjestelyoikeuden vuoden 2016 frisbeegolfin EM-kisoille Ouluun.

Hakemuksesta vastasi Oulun frisbeeseura yhteistyössä Innova Champion Europe Oy:n ja BSC Disc Golf Teamin kanssa.

Suomen Olympiakomitean hallituksen puheenjohtajan Risto Niemisen tuki hankkeelle yhdessä Suomen frisbeegolfliiton kanssa vakuutti PDGA:n valitsijaraadin, joka painotti valinnassaan järjestelytahon ammattitaitoa, lajin suoria televisiointikokemuksia sekä frisbeegolfin yleistä arvostusta Suomessa.

Kilpailupaikaksi on valikoitunut Oulun Meri-Toppila DiscGolfPark, jossa sijaitsee yksi Euroopan arvostetuimmista frisbeegolfradoista.

Kilpailunjärjestäjä odottaa EM-kilpailuihin osallistujia yli 25 maasta naisten, miesten ja junioreiden luokkiin.

“EM-kilpailuiden merkitys on todella suuri ja ajankohta on meille täydellinen. Laji elää suurta murrosta, edellisen vuoden jättimenestys EM-kisoista, tunnustus Suomen Urheilugaalassa ja useamman vuoden jatkunut hurja kasvu jäsenmäärässä – niin harrastajissa, kuin lisenssipelaajissakin tukee projektia loistavasti.” kertoo Suomen frisbeegolfliiton puheenjohtaja Ville Kotamäki.

Hallitseva Suomen mestari Jalle Stoor puttaa Meri-Toppilassa järjestetyissä SM-kisoissa 2014.

Hallitseva Suomen mestari Jalle Stoor puttaa Meri-Toppilassa järjestetyissä SM-kisoissa 2014.

Frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava urheilulaji. Suomesta löytyy jo lähes 430 virallista frisbeegolfrataa ja harrastajia arvioidaan olevan tällä hetkellä yli 100 000.

Suomessa järjestettiin frisbeegolfin EM-kilpailut vuonna 2005 Tampereella ja Nokialla. Tämän jälkeen lajin kasvu on ollut maailman nopeinta juuri Suomessa. Lajin suosio kasvaa myös synnyinmaassa USA:ssa yli 20% vuosivauhdilla. Suomessa on parhaillaan neljä hallitsevaa Euroopan mestaria ja tällä hetkellä osa maamme edustuspelaajista on jo avannut kilpailukautensa yhdysvalloissa.

Lisätietoja tapahtumasta antaa:

Jukka Teräs
Innova Champion Europe Oy
+358405387464


0 kommenttia:

Jätä kommentti