"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolf kasvaa maailmalla – ensimmäinen rata Marokkoon

14.6.2023 09:57

Frisbeegolfin suosio on ollut vahvaa Suomessa. Viimeistään koronan aikana useampi suomalainen tutustui lajiin. Lajin harrastajamäärä on Suomessa jo miljoonaluokassa, mutta maailmalla harrastajamäärät ovat vielä pieniä.

Yhdysvallat pelillisesti kärjessä

Osana European Openia on pelattu vuosittaista President’s Cupia, jossa käydään golfista tuttu taistelu Yhdysvallat vastaan Eurooppa. Yhdysvallat on dominoinut kilpailua joka vuosi ensimmäisestä kilpailusta lähtien.

Suomessa lajilla on vahva suosio, mutta nyt myös muut maat ovat innostuneet lajista. Virossa on menossa valtava buumi, kun Kristin Tattar on dominoinut naisten sarjaa mennen tullen viimeisen vuoden ajan. Hän hallitsi naisten sarjaa loppukaudesta 2022 ja voitti maailmanmestaruuden. Vuosi 2023 on ollut lähes täydellistä virolaisen hallintaa.

Euroopassa niin ikään virolainen Mauri Villman on taas dominoinut European Pro Touria ja ollut kerta toisensa jälkeen palkintopallilla alkukauden kilpailuissa.

Frisbeegolf kasvaa ja kehittyy

PDGA Europen media- ja markkinointipäällikkö Calixto García Velasco kommentoi Frisbeegolfmedialle lajin kasvua: ”Eurooppalainen frisbeegolf voi paremmin kuin koskaan. Meillä on kaksi ammattilaiskiertuetta Euroopassa, joiden myötä huippukilpailuja on useassa eri maassa.”

Ensimmäinen PDGA Euro Tourin kilpailu Pro Forrester houkutteli kilpailijoita peräti 22 eri maasta, joka on Statmandon mukaan epävirallinen ennätys.

”Lisäksi myös Yhdysvallat ja Disc Golf Pro Tour on kääntänyt katseensa Eurooppaan. Heillä on massiiviset resurssit ja he haluavat kasvattaa lajia myös Euroopassa. Esimerkiksi osana PDGA Euro Touria jaetaan myös Disc Golf Pro Tourin pisteitä, jonka myötä myös Disc Golf Network kuvaa ja lähettää livenä kahdeksan kilpailua PDGA Euro Tourilta.” Calixto kertoo. Disc Golf Networkillä on viimeisimpien tietojen mukaan yli 40 000 kuukausitilaajaa.

Frisbeegolf laajentuu Marokkoon

Frisbeegolf saa tänä vuonna uuden maan harrastajien joukkoon, kun PDGA laajenee Marokkoon. Marokossa puuhamiehenä ollut Tariq Benchrifa sai kipinän frisbeegolfiin Saksasta ja on tuonut lajin Pohjois-Afrikkaan. ”Meitä on muutama kymmenen lajin harrastajaa täällä Marokossa, mutta olemme äärimmäisen innoissamme frisbeegolfista. Tänä vuonna avataan ensimmäinen virallinen rata Marokkoon. Meillä on tavoitteena avata yhteensä 10 rataa vuoden 2024 aikana.” Marokon PDGA:n toiminnanjohtaja Tariq Benchrifa kommentoi.

PDGA Marokko
PDGA Marokko

”Olemme saaneet äärimmäisen paljon tukea PDGA:lta. Meille on lähetetty hurja määrä kiekkoja, jotka olemme ottaneet avosylin vastaan. Itse sain kutsun ensimmäiseen PDGA-kilpailuuni Espanjassa heinäkuussa, joka on ensimmäinen marokkolaisen kilpailijan osallistuminen PDGA-alaiseen kilpailuun.” Tariq jatkaa.

Selvitimme luonnollisesti myös, voisivatko suomalaiset suunnata lomamatkansa Marokkoon frisbeegolfin perässä. ”Olisi hienoa, jos saisimme paljon pelaajia esimerkiksi Suomesta, koska se olisi selkeä viesti myös rahoittajille, että laji lisää turismia. Ensimmäisen radan rakentaminen alkaa pian ja joulukuussa meidän on tarkoitus järjestää ensimmäinen kilpailu radalla.” Tariq kertoo.

Vielä ei kannata kuitenkaan varata lentoja, sillä ratojen tarkat sijainnit vaativat vielä lopulliset vahvistukset viranomaisilta, mutta jos hyvin käy vuonna 2024 voimme nähdä ensimmäiset frisbeegolfmatkaajat Marokossa.


0 kommenttia:

Jätä kommentti