"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

20. kausi on alkanut Järvassa

20.3.2015 13:05

Länsinaapurin frisbeegolfpyhätössä, Järva DiscGolfParkissa, vietettiin juhlallisen 20. kauden avajaisia viime lauantaina, 14.3. Rata on jo täysin kunnossa, eikä talvesta ole enää tietoakaan. Radanomistaja Mats Löf odottaa tulevasta kaudesta vilkasta ja haluaa toivottaa myös suomalaiset lajin harrastajat tervetulleiksi Järvaan.

Suomalaiselle frisbeegolfturistille Tukholmassa sijaitseva Järva on erinomainen matkakohde. Kätevien kulkuyhteyksien päässä olevaa rataa ei turhaan ole ylistetty yhdeksi maailman parhaista. Pelikokemuksen puolesta 27-väyläinen rata tarjoaa monipuolisen kokonaisuuden, maukkaista alamäkiliidätyksistä aina tarkkaa linjanhallintaa vaativiin kapeisiin väyliin. Jokaisella väylällä on jotain yhteistä. Ne kaikki sijaitsevat hyvin hoidetussa puistossa, missä silmä lepää, sekä jokaisella väyllä on jokin pelillinen juju. Heittelyn lomassa voi poiketa radan keskellä sijaitsevassa Villa Albastrossa sammuttamassa janon ja nälän.

Järvassa on puitteet kunnossa. Kuvassa 9. väylä korilta tiin suuntaan.

Järvassa on puitteet kunnossa. Kuvassa 8. väylä korilta tiin suuntaan.

Järvaan on helppo mennä Suomesta. Koko matka taittuu tarvittaessa julkisilla kulkuneuvoilla. Tukholmaan kulkee päivittäin useampi laivayhteys ja myös lentäen pääsee välillä todella edullisesti, varsinkin jos matkan varaa hyvissä ajoin. Laivaterminaalista ja lentokentältä keskustaan pääsee junalla ja metrolla, vaikkakin laivaterminaalista joutuukin jonkin verran kävelemään lähimmälle asemalle. Keskustasta Järvaan pääsee helpoiten metrolla n. 20:ssä minuutissa. Mikäli rataa mielii koluta useamman päivän ajan, on 20:n minuutin kävelymatkan päässä Järvasta sijaitseva Welcome Hotel edullinen majoituspaikka. Järvassa vierailevat saavat vielä alennusta majoituksesta. Hotellille pääsee keskustasta junalla n. vartissa.

Lisätietoja
Järva DiscGolfParkin verkkosivuilta löydät mm. aukioloajat, ratakartan ja yhteystiedot.

Kulkuyhteydet
Laivalla:
Tallink Silja
Viking Line

Lentäen:
Norwegian lentää suoraan Helsinki-Vantaalta Arlandaan. Sillä on lähes poikkeuksetta edullisimmat suorien yhteyksien hinnat, erityisesti ajoissa etukäteen varattuna. Edullisimmillaan meno-paluulennot saa n. 50-60 eurolla.

Paikallisliikenne Tukholmassa:
Tukholman reittiopas on kätevä apuväline. Syötä vain matkan ajankohta, lähtöpiste ja määränpää. T-Centralen (pysäkillä/asemalla sama nimi) on Tukholman julkisen liikenteen keskus. Metro Järvaan (Tunnelbana, sininen linja #10, pysäkin nimi: Hjulsta), sekä juna Welcome Hotellille (Pysäkin nimi: Barkarby) lähtevät täältä. Lentokentältä kulkee nopea Arlanda Express-juna suoraan T-Centralenille, mutta se on hieman kalliimpi, kuin muut julkiset yhteydet. Kimpassa matkustaminen Arlanda Expressillä tulee edullisemmaksi kuin yksikseen liikkuminen, koska usein 2-4 hengen liput saa alennuksella.

Majoitus
Welcome Hotel: verkkosivut, sähköpostiosoite: info@welcomehotel.se
(Huom! Huone kannattaa varata sähköpostitse tai puhelimitse. Mainitse, että olet tulossa Järvaan pelaamaan frisbeegolfia. Tällä tavalla saat 10%:n alennuksen huoneen hinnasta.)

Kuvat: Eino Ansio/Innova Champion Europe.


2 kommenttia:

fgr.fi | 09:27 23.03.2015

Kappas! Pääsi painovirhepaholainen artikkeliin, mikä on nyt korjattu. Kiitos Juho!

Juho Vuotila | 19:04 20.03.2015

En haluaisi viilata pilkkua, mutta kuvatekstistä poiketen väittäisin kuvassa olevan väylän kahdeksan kori. ;)

Jätä kommentti