"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki sai ensimmäisensä, Jenkins palasi mestariksi

14.8.2016 03:21

Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut Emporiassa, Yhdysvaltain Kansasissa, on saatu päätökseen. Avoimessa luokassa kruunattiin uusi mestari, kun Ricky Wysocki sai vihdoin omansa lopulta ylivoimaisen esityksen jälkeen. Naisissa saatiin vanha mestari takaisin valtaistuimelle vuosien tauon jälkeen.

Wysocki laskettelee mestaruuteen


Ricky Wysockin
pelin taso vakuutti turnauksen alusta lähtien. Vain Paul McBethin avauskierroksen haamusuoritus piti hänet vielä Wysockin edellä, mutta toisen kierroksen jälkeen Wysocki oli jo kolmen heiton johdossa. Kolmannen kierroksen jälkeen ero vain kasvoi, eikä missään vaiheessa ollut pienempi kuin finaalin alun viisi heittoa.

Wysockin kaula oli neljän finaaliväylän jälkeen kahdeksan heittoa ja voitto alkoi viimeistään siinä vaiheessa olla varma. Myös McBethin kakkostila ja Nikko Locastron kolmossija alkoivat hyvissä ajoin asettua aloilleen.

Varsinaista jännitettävää voittajasta ei jäänyt, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Wysocki voitti upealla esityksellä, selvällä erolla ja täysin ansaitusti lopulta vakuuttavasti kuuden heiton turvin.

Paul McBethin neljä vuotta kestänyt hallinta on ainakin hetkellisesti ohi. Kuva: Epic DG Films

Paul McBethin neljä vuotta kestänyt hallinta on ainakin hetkellisesti ohi. Kuva: Epic DG Films

Ainoa suomalaisedustaja oli Janne Hirsimäki, joka ensimmäisissä MM-kilpailuissaan oli 41. ja samalla paras eurooppalaispelaaja. Semifinaalissa Hirsimäen peli takkusi erityisesti putatessa. Neljä ensimmäistä kierrosta sujuivat Hirsimäeltä mainiosti.

Naisissa paluu mestariksi 7 vuoden tauon jälkeen

Naisissa tilanne lähdettäessä finaaliin oli kärkikolmikon osalta vielä täysin auki. Kenties suosikkeina kisaan lähteneet Catrina Allen ja Paige Pierce pitivät jaettua johtoa vain yhden heiton erolla vuosina 2007-2009 mestaruudet voittaneeseen Valarie Jenkinsiin.

Jäätävän kokemuksensa turvin Jenkins piti hermonsa kasassa, heitti varmoja heittoja ja otti vielä kaksi birdietä seitsemän par-tuloksensa kaveriksi.

Catrina Allen puolestaan aloitti kehnosti, eikä lopulta pystynyt tekemään yhtäkään birdietä finaalissa. Ratkaiseva moka oli finaalin 5. väylän avaus, joka ei koskaan tullut takaisin pelialueelle avausheiton jälkeen.

Myös Paige Pierce teki saman virheen finaalin 5. väylällä vieläpä kahteen kertaan. Neloisbogi pudoti hänetkin neljän heiton päähän Jenkinsistä. Jenkins osasi välttää virheet myös viimeisillä väylillä ja oli voittaja lopulta kuuden heiton turvin.

7 vuoden tauon jälkeen mestaruuden voittanut Jenkins on nyt nelinkertainen maailmanmestari.

Naisissa hienoon suoritukseen ylsi eurooppalaisnäkökulmasta katsottuna Katka Bodova (SVK) hienolla jaetulla viidennellä sijallaan.

Mastersien maailmanmestariksi nousi ensimmäisellä tittelillään Johne McCray. Kolme kertaa naisten avoimessa luokassa takavuosina mestaruutta juhlinut Des Reading nappasi nyt ensimmäisen ikäluokkamestaruutensa naisten masterseissa.

Tulokset ja muidenkin luokkien mestarit ovat nähtävissä PDGA:n tulossivulla.

Kansikuva: Epic DG Films


0 kommenttia:

Jätä kommentti