"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki kärkeen – McBeth jätettiin takaa-ajajaksi

3.6.2016 23:08

Disc Golf World Tourin kolmas osakilpailu European Open jatkui perjantaina Nokialla. Helteisen kuuma sää koetteli pelaajia ja lisää haastetta toi pyörivä ja suhteellisen navakka tuuli. Se ei kuitenkaan maailman parhaita pelaajia juuri horjuttanut.

McBeth hieman putoaa kyydistä

Oikukas tuuli koitui erityisesti avoimilla väylillä suurimalle osalle kohtalokkaaksi, mutta maailman parhaat kiekonkäskyttäjät napsivat birdieitä oloissa kuin oloissa.

Parhaiten tuulen selättivät Ricky Wysocki ja Karl Johan Nybo, jotka pelasivat molemmat 56 (-8). Wysocki nappasi näin johtoaseman yksin itselleen ja Nybo seuraa heiton päässä perässä.

Myös Simon Lizotten heitot kestivät tuulen ja kierrostulos 57 (-7) piti hänet kolmannella sijalla, kahden heiton päässä kärjestä. Koko kärkikolmikko otti ensimmäiset boginsa vasta vaikeimmilla, neljällä viimeisellä avoimella peltoväylällä.

Johtoasemaa avauskierroksen jälkeen jakanut Paul McBeth ei pystynyt napsimaan kierroksen alussa birdieitä kärkikolmikon tahtiin ja päätyi lopulta tulokseen 61 (-3). Sillä irtoaa neljäs sija ja matkaa kärkeen on nyt kertynyt viisi heittoa. Voittoa puolustava McBeth on sysätty tylysti ulos kiivaimmasta voittokamppailusta, ainakin toistaiseksi.

Ahokas jatkoi vahvaa peliään

Ensimmäisellä kierroksella parhaasta suomalaistuloksesta vastannut musta hevonen, viime viikolla kotimaassa turnausvoiton napannut Ville Ahokas jatkoi hyvää peliään. Vaikeissa oloissa syntyi tulos 63 (-1), mikä piti hänet viidennellä sijalla.

Kauden tasaisin suomalaissuorittaja Teemu Nissinen on viidentenä. Kuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio

Kauden tasaisin suomalaissuorittaja Teemu Nissinen on viidentenä. Kuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio

Teemu Nissinen nousi Ahokkaan rinnalle pelattuaan päivän parhaan suomalaistuloksen 61 (-3). Neljänteen sijaan kaksikolla on matkaa neljä heittoa, mikä viileneväksi ja entistä tuulisemmaksi ennustetussa kelissä voi vielä olla mahdollista napsia kiinni.

Kärkikymmenikköön mahtuvat vielä seitsemäntenä oleva Seppo Paju, kahdeksatta sijaa jakavat Pasi Koivu ja Lassi Hakulinen, sekä kymmenentenä majaileva Juhani Vainio.

Kauden suurin kotimaassa pelattava turnaus huipentuu lauantain finaaliin. Kärkiryhmä starttaa perjantain tavoin kello 14:00 ja parhaita suomalaisia voi seurata 13:50 kierroksensa aloittavassa kakkosryhmässä.

Tulokset
Toisen päivän kooste

Kansikuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio


0 kommenttia:

Jätä kommentti