"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suomalaiset kehittivät frisbeegolfin maailmankiertueen

7.10.2015 11:44

USA:ssa julkaistiin uusi frisbeegolfin kansainvälinen ammattilaiskiertue Disc Golf World Tour (DGWT). Suomalainen Spin18 Oy vastaa kiertueen kehityksestä, toteutuksesta ja kaupallisista oikeuksista. Disc Golf World Tour-osakilpailuita järjestetään kolmella mantereella jo tulevien kahden vuoden aikana. Osallistumisoikeuden kiertueelle saavat ainoastaan lajin kirkkaimmat ammattilaiset, myös joukko suomalaisia kärkipelaajia saa osallistumisoikeuden tälle lajin himoituimmalle kiertueelle.

Disc Golf World Tour sai alkunsa, kun suomalaiset frisbeegolfin pioneerit Jussi Meresmaa ja Mikael Hästbacka perustivat lajin kaupallisiin oikeuksiin ja markkinointiin keskittyvän yrityksen Spin18 Oy:n tammikuussa 2015. Yritys toimii sekä Suomessa että USA:ssa.

Frisbeegolf kehitettiin Kaliforniassa jo 40 vuotta sitten. Mutta vaikka laji on ehtinyt jo kypsään keski-ikään, on tästä puuttunut ammattimaisesti toteutettu kiertue”, kertoo Spin18 Oy:n perustaja Jussi Meresmaa ja jatkaa:

Maailmassa järjestetään vuosittain yli 3 000 frisbeegolfkilpailua. Meidän kehittämä yhtenäinen tapahtuma- ja mediakonsepti Disc Golf World Tour vie lajin seuraamisen uudelle tasolle. Ammattilaiskiertueeseen kuuluvat maailman parhaat pelaajat ja turnaukset kolmella eri mantereella.

Jussi Meresmaa julkisti DGWT:n USDGC:n pelaajakokouksessa tiistai-iltana.

Jussi Meresmaa julkisti DGWT:n USDGC:n pelaajakokouksessa tiistai-iltana.

Juuri tällaista lajimme on kaivannut. En ole yhtään yllättynyt, että lajin uudet askelmerkit tulevat juuri Suomesta. Tarvittiin vain kaksi hullua suomalaista ja alkoi tapahtumaan. Samaa konseptointia hyödynnetään esimerkiksi PGA-tourilla, NBA:ssa ja NHL:ssä. Tulevassa Disc Golf Word Tourissa parhaat pelaajat markkinoivat lajia parhaissa puitteissa. Ilman muuta olen mukana”, iloitsee frisbeegolfin nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth.

Lajin arvostetuin ammattilaiskiertue alkaa oikeutetusti Kaliforniasta ja ensimmäinen suomalainen World Tour-osakilpailu järjestetään kesällä 2017. Frisbeegolfharrastuksen kasvu on ollut Suomessa viime vuosina räjähdysmäistä: ratoja on Suomessa jo lähes 500 ja harrastajia yli 100 000.

Frisbeegolfin suosio myös TV-lajina yllätti, sillä viimekesäinen YLE2:n suora European Open frisbeegolflähetys Nokialta keräsi enemmän katsojia kuin syyskuinen koripallon EM-kilpailun avausottelu Suomi-Ranska. Lajin kaupallistaminen on alkanut Suomessa ja myös USA:n mediatalot ovat heränneet nuorekkaaseen perhelajiin” kertoo Mikael Hästbacka Spin18 Oy:stä.

Lisätietoja kiertueen verkkosivuilta: www.discgolfworldtour.com

Disc Golf World Tourin löydät myös sosiaalisesta mediasta: Facebook, Twitter ja Instagram.

DGWT_PROMO-4_700


0 kommenttia:

Jätä kommentti