"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Söderström hirmukierroksen turvin edelleen kärjessä

29.6.2014 01:16

Helsingissä pelattava EuroTourin osakilpailu Keisari Tali Open 2014 huipentuu sunnuntaina. Paikalla on koko Suomen kärkipelaajisto. Perjantaina ja lauantaina pelatut kaksi ensimmäistä kierrosta ovat erotelleet jyvät akanoista – vaikeasta radasta ovat selvinneet huipputuloksin vain tasokasta, tarkkaa ja monipuolista peliä pelanneet pelaajat.

Käsittämätön kierros Matias Söderströmiltä

Perjantaina pelatulla ensimmäisellä kierroksella kaiken huomion vei Matias Söderströmin pelaama uskomaton kierros. Vaativalla ja tiukalla Talin par 70 -radalla ei lähtökohtaisesti odoteltu alle 60:n tuloksia.

Söderström osoitti, että tiukastikin rajatuilla väylillä on huipputulos mahdollinen, kun peli kulkee kaikilta osin. Söderströmin 59 (-11) on monen mielestä tasokkain koskaan Suomessa pelattu kierros radan vaikeus huomioon ottaen.

Pasi Koivun 63 (-7), huippukierros sekin, jäi jopa neljän heiton päähän. Muita avoimen sarjan onnistujia olivat Jalle Stoor (65) sekä Jukka Leinonen (65). Ruotsista mukaan lähteneet Henrik Johansen ja Christian Sandström jäivät kauas kärjestä.

Masterseissa Toni Asikaisen kierros 66 oli omaa luokkaansa. Naisissa Hannele Määttä (83) otti suomalaisten iloksi johdon Ruotsin Sofie Sandströmin (84) nenän edestä. Grandmastereiden ykkönen oli Marko Timonen (74).

Johto puolittuu

Kesäinen sää valloitti Talin frisbeegolfpuiston lauantain kierroksella. Tulostaso parani yleisesti ottaen hieman, mutta virheistä ankarasti rankaiseva rata aiheutti onnistujille nousuja ja epäonnistujille laskuja.

Kärkisija ei vaihtunut, mutta Söderstömin (2. kierros 66) neljän heiton johto Koivuun (64) puolittui kahteen. Söderströmin peli kulki edelleen kuitenkin hyvin. Tasaisesti pelaava Koivu on kuitenkin edelleen varteenotettava uhka voittokamppailussa.

Jalle Stoor jatkoi tasaista 65:n tahtiaan ja pysyi yksin kolmantena, nyt viiden heiton päässä kärjestä. Kärkiryhmään pääsee vielä mukaan hämmentämään Seppo Paju, joka nousi sijatolkulla parannettuaan 6 heittoa perjantaista.

Naisissa Sofie Sandström paransi (80) ja nousi kärkeen, mutta Hannele Määttä väijyy vain heiton päässä. Kilpakentillä tuore kasvo Marianne Jakonen nousi mainiolla kierroksellaan (83) kolmanneksi.

Mastereidenkin johto vaihtui. Kärkeen nousi espoolainen Tomi Nieminen. Paikallisväriä toi kärkeen myös toiseksi noussut Jani Winterhalter. Kenneth Wiberg ja kärjestä tilaa tehnyt Toni Asikainen jakavat kolmatta sijaa. Marko Timonen johtaa Grandmastereita myös lauantain jälkeen.

Huipennus iltapäivällä sunnuntaina

Kilpailu huipentuu sunnuntaina kello 12:50 alkaen. Tällöin starttaavat 10 minuutin välein avoimen 32 parasta pelaajaa neljän pelaajan rymissä. Kärki lähtee matkaan viimeisenä kello 14.00. Avoimen sarjan ratkaisu nähtäneen kuuden aikoihin. Myös muiden sarjojen kärjet tulevat maaliin iltapäivän aikana.

Finaalikierroksen lähtöajat
Tulokset (päivittyvät myös sunnuntaina tälle sivulle)


0 kommenttia:

Jätä kommentti