"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Maailman suurin DisCatcher nousi Mikkeliin

27.4.2015 15:03

Mikkelin frisbeegolfpuistoon pystytettiin viime lauantaina maailman suurin DisCatcher. ”Idea jättikoriin syntyi jostain päähänpistosta. Olen yrittäjänä tottunut miettimään keinoja erottua massasta ja pyrkinyt keksimään jotain sellaista mitä ei ole kellään muulla” kertoo Mikkelin frisbeegolf ry:n puheenjohtaja Timo Ruuska, joka on vastuussa tempauksesta.

FGR_Mikkeli_DisCatcher02

Kuva: Timo Ruuska.

Ruuska toteutti ideansa kansalaisopiston metallityönkurssilla.  Korin valmistamiseen aikaa vierähti n. 50 tuntia. Kori noudattaa perinteisen DisCatcherin mittoja, mitkä on kerrottu kolmella. Korkeutta korilla on 430cm ja halkaisijan ollessa 220cm. Painoa kertyi n. 380kg. Materiaalit koria varten rahoitti frisbeegolfseura.

Kori toimii hyvin erottuvana maamerkkinä radalle, joten jatkossa paikalle on entistä helpompaa löytää ja myös satunnaisen ohikulkijan huomio kiinnittyy herkemmin. Kori toimii myös 100 metrin merkkipaaluna radan harjoittelualueella. Ruuskan käden jälki näkyy radalla muutoinkin, sillä hän on Mikkelin frisbeegolfpuiston ratasuunnittelija.

Uusi rata aukeaa kesäkuussa
Mikkelin ratavalikoima laajenee kesäkuussa, kun kaupunkiin aukeaa uusi 18-väyläinen rata. Tuleva rata sijoittuu Pursialan jyrkästi kumpuileviin kangasmetsiin, mikä tarjoaa monipuolisia haasteita aukeiden ja ahtaiden väylien, sekä korkeuserojen puolesta. Jopa vesi tuo oman mausteensa radalle, niin pelillisesti kuin myös järvimaisemien puolesta.

Uudella radalla korkeuseroilla on merkittävä rooli. Kuva: Janne Savolainen.

Uudella radalla korkeuseroilla on merkittävä rooli. Kuva: Janne Savolainen.

Pursialan radasta olen pyrkinyt suunnittelemaan selkeästi vaikeamman kuin Siekkilän radasta [FGR:ssä nimellä Mikkelin frisbeegolfpuisto. -toim.], jotta se palvelisi seudun kehittyneempiä pelaajia ja mahdollistaisi kunnon kansallisten kilpailujen järjestämisen Mikkelissä” kertoo Ruuska, joka on myös uuden radan suunnittelija. ”Perusperiaattena pitäisin sitä että jokaisessa väylässä on jokin juju, jokin haaste, mikä ratkaistaan väylään sopivalla heitolla” hän jatkaa. Mikkelin kaupungin liikuntatoimi hankki tarpeet rataan frisbeegolfseuran toteuttaessa hanketta talkoovoimin.

Kannattaa siis lisätä Mikkeli kesän frisbeegolfkohteiden listalle!

Artikkelikuva: Jukka Mättö


0 kommenttia:

Jätä kommentti