"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lizotte lähtee uusimaan Konopiste -voittoaan: ”Heitin frisbeetä ennen kuin opin ajamaan polkupyörällä”

4.5.2017 10:49

Kuukausia kisaradoilta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut saksalainen kiekkolinko Simon Lizotte on tehnyt räjähtävän paluun kilpailukentille kaudella 2017. Kärkisijoja on kertynyt muutamassa kuukaudessa jo useita, mm. Nick Hyde Memorial DGPT 2.sija, Memorial Championship 2.sija, DGPT – Waco Annual Charity Open 3.sija, The Open at Temple 1.sija, NT – Glass Blown Open 3.sija.

FGR:n toimitus otti Lizotteen yhteyttä ja uteli herralta miltä tuntuu olla takaisin frisbeegolfin ytimessä.

Tähän on helppo vastata, että olo on täys kymppi. Kilpaileminen frisbeegolfturnauksissa on intohimoni ja luultavasti lempipuuhaani. Rakastan sitä. Arvostan enemmän ja enemmän terveenä pysymistä myös.

Lizotte loukkaantui viime kesänä tehdessään 360° vauhdinottoja klinikallaan Suomessa. Oikea polvi meni rikki ja mies joutui kuukausien kuntoutukseen. Terveenä pysyminen on Lizotelle tällä hetkellä tärkeintä.

Viiden viikon kuntoutusohjelma Sveitsissä on ollut rankin ajanjakso koko elämäni aikana. Tein kaikkeni ja parhaani joka päivä, että voisin olla siellä missä olen tänä päivänä, ja nyt se makselee itseään takaisin.

En tee enää kolmekuuskymppisiä ja yritän pitää huolta kehostani kokonaisvaltaisesti. Odotuksia tälle vuodelle ei muita ole kuin että terveenä pysyminen on ykköstavoitteeni.

Olen harrastanut kaikenlaista elämäni aikana, aikalailla kaikkea, mutten mitään aiemmin tosissani. Tykkään olla aktiivinen ja oppia uusia taitoja. Nyt kun frisbeegolf vie lähes kaiken aikani, niin minulla ei juuri ole muille lajeille aikaa. En myöskään halua riskeerata loukkaantumisia pelaamalla fyysisempiä lajeja.

Ennen loukkaantumista Simon jännitti heittojensa puolesta. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Frisbeegolf verrattavissa polkupyörällä ajamiseen?

Ei uskoisi, että Simon oli frisbeegolfin parista sivussa kuukausia kun katsoo saksalaisen sijoituksia tältä vuodelta. Heitimme Simonille kysymyksen, onko frisbeegolf verrattavissa polkupyörällä ajoon: Kun sen kerran oppii, niin sen taitaa aina?

Se voisi olla verrattavissa polkupyörällä ajamaiseen. Varsinkin minun kohdallani, sillä aloitin frisbeen heittämisen ennen kuin opin ajamaan pyörällä.

Totta kai olin kuntoutuksen jälkeen hieman ruosteessa, mutta oli vain ajan kysymys koska löydän rytmini taas. Lisäksi frisbeegolf on mentaalilaji ja minusta tuntuu, etten ole koskaan ollut yhtä valmis henkisesti. Tunnen olevani vahvempi.

Discmanian tiimissä heittävä Lizotte pitää itse itseään pahimpana kilpakumppanina, muttei osaa sanoa kenen seurassa on hauskinta heittää.

Voisin toki heittää jossain muussakin tiimissä, mutta nyt olen juuri siellä minne kuulun.

Olen luultavasti itse itseni pahin kilpailija. Tiedän, että voin olla paras ja minun täytyy vaan mennä ulos ja todistaa se.

Minulla ei ole lempi kilpakumppania, tykkään pelata useimpien ammattilaisten kanssa. Samassa ryhmässä Paul McBethin kanssa heittäminen on yleensä tosi hauskaa, sillä hän vetää suurimmat väkijoukot puoleensa ja tekee uskomattomia asioita suurimman osan ajasta.

Ei enää kolmekuuskymppisiä, mutta kättä riittää silti. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Suomeen heinäkuussa, muutto USA:han käynyt mielessä, mutta seuraavaksi suunta käy Tsekkeihin

Simon Lizotte nähdään Suomessa ainakin heinäkuussa järjestettävässä European Openissa Nokialla.

European Open on ainakin tiedossa tällä hetkellä. Odotan sitä jo innolla! Kiitos suomalaisille joka vuotisesta tuesta! On aina hienoa tulla takaisin.

Sen sijaan Lizotte ei ole muuttamassa Saksasta Suomeen, mutta Yhdysvallat houkuttelevat lämpimän kelinsä vuoksi.

Olen harkinnut USA:han muuttoa useasti. Helpottaisi elämää kummasti. Olen kyllästynyt Saksan huonoon säähän, joten muutto lämpimään Kaliforniaan kuulostaisi minulle aika hyvältä paikalta.

Seuraavaksi Simon kilpailee Tsekeissä Konopiste Openissa. Hän voitti kyseisen DGWT -osakilpailun viime vuonna.

Viime vuotinen Konopiste Open -voitto on ollut mahtavin tähän astisista kilpailuista. Tapa jolla se toteutui oli uskomaton ja tykkään katsella sitä uudestaan ja uudestaan.

Minulla ei ole kuitenkaan lempikilpailua, seuraava kilpailu on aina lempikilpailuni.

 

Mitä et välttämättä tiennyt Simonista:

  • Syntynyt: Vuonna 1992, Bremenissä, Saksassa
  • Haluaisi pelata: Thaimaassa
  • Lempikiekko: Discmania P2
  • Ensimmäinen kiekko: Innova DX XD (jos itsekään muistaa itse oikein)
  • ”Huonoa kiekkoa ei ole olemassakaan, kaikkia voi käyttää johonkin”

1 kommenttia:

Konopiště Open starttaa huomenna - Onko tämäkin vuosi eurooppalaisten juhlaa? | Frisbeegolfradat.fi | 20:46 11.05.2017

[…] kaverukset jatkoivat väylälle 17, jossa Lizotte pääsi tuulettamaan. Simon kertoikin FGR:n haastettelussa, että Konopiště Openin voitto on ollut mahtavin tähän […]

Jätä kommentti