"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Joroisiin Suomen ensimmäinen frisbeegolflukio

14.12.2016 14:11

Syksystä 2017 alkaen lukiotaipaleensa aloittavat oppilaat voivat käydä opintonsa frisbeegolfiin erikoistuneella linjalla! Joroisten lukion frisbeegolflinjalla 12 kurssilla keskitytään frisbeegolfin eri osa-alueisiin aina heittotekniikoita ja fyysisten ominaisuuksien kehittämistä käsittelevistä kursseista kiekkojen suunnitteluun.

Joroisten kunta on panostanut vahvasti kovassa nosteessa olevaan frisbeegolfiin. Kunnasta löytyy on eniten pelattavia koreja Suomessa suhteutettuna asukaslukuun (57 kiinteää koria). Viime kesän lopulla aukesi mm. Suomen ensimmäinen 36-väyläinen rata, joista toinen 18-väylää on AAA1-kilpatason frisbeegolfrata.

Positiivisen lajikehityksen taustalla on ollut voimakkaasti myös lukion salibandylinjaa vetävä Tapio Virnes. Tapiolla on frisbeegolftaustaa Oulusta jo 2000-luvun alusta, jolloin laji oli vielä Suomessa melko tuntematon. Joroisiin tultuaan hän alkoi viedä lajia eteenpäin, mikä näkyy paikkakunnan frisbeegolftarjonnassa selkeästi.

Frisbeegolflinjan 12 lajikurssien opettajina toimivat Tapio Virnes sekä liikunnanopettajat Jarkko Mäkinen ja Jaana Kuivalainen. Lisäksi tarvittaessa ohjaukseen otetaan avuksi paikallisen seuran ohjaajia. Kaikki ohjaajat käyvät frisbeegolfliiton kouluttamat ohjaajakoulutus 1 sekä ohjaajakoulutus 2 koulutusohjelmat.

Seppo Paju osallistuu frisbeegolflinjan oppilaiden ohjaukseen. Kuva: Eino Ansio.

Frisbeegolflinjan oppilaat pääsevät Seppu Pajun oppiin. Kuva: Eino Ansio.

Yhteistyökumppaneina tulevalla frisbeegolflinjalla on Etelä-Savon urheiluakatemia ja Suomen frisbeegolfliitto. Linjan kummeja ovat frisbeegolfin Euroopan mestari Seppo Paju ja Disc Golf Solvikin Riku Johansson ja Janne Niskanen, jotka osallistuvat linjalaisten ohjaukseen ja opetukseen.

Yhteishaku alkaa helmikuussa

Ammatillisen- ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkaa 21.2.2017 ja päättyy 14.3.2017. Joroisten lukioon otetaan enintään 34 opiskelijaa. Mikäli tulijoita olisi enemmän, otetaan opiskelijat lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Joroisten lukiossa on tällä hetkellä hieman alle 80 opiskelijaa. Joroisissa käynnistyi salibandylinja syksyllä 2011. Linja on vetänyt hyvin opiskelijoita myös muualta. Tällä hetkellä salibandylinjalaisia on n. 15.

Lisätietoja frisbeegolflinjasta antavat Tapio Virnes (tapio.virnes@joroinen.fi) tai Jaakko Kuronen (jaakko.kuronen@joroinen.fi) ja Joroisten lukiosta Ari Shemeikka (ari.shemeikka@joroinen.fi).

Joroisten lukion frisbeegolflinjaa koskevasta tiedotteesta löydät kattavat lisätiedot, mm. kurssikuvaukset. Voit tutustua asiaan tarkemmin myös linjaesittelyn ja opetussuunnitelman kautta.

Artikkelikuva on Kotkatharjun ulkoilualueen radan avajaisista syyskuulta.


0 kommenttia:

Jätä kommentti