"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ei kärkikaksikkoa ilman suomalaisia – Eskelinen ja Tohni kärjessä

22.8.2014 23:06

Frisbeegolfin EM-kisojen kolmas kierros ja kilpailupäivä, ”moving day” on pelattu Sveitsissä Genevessä. Kolmannen päivän jälkeen suomalaisilla on mahdollisuuksia vaikka mihin. Ykkössijoiltakin suomalaisia löytyy ja jokaisessa sarjassa suomalainen löytyy vähintään sijalta kaksi.

Paju moving dayn kovin nousija

Avoimessa sarjassa nähtiin kolmannen kierroksen ja samalla koko kilpailun kovin kierrossuoritus. Seppo Paju löi par 65 -radalla uudet lukemat tauluun ja pelasi mahtavan 51:n (-14). Kilpailua alusta asti johtanut hallitseva mestari Simon Lizotte (yhteensä -34) piti 54:llään Pajun (-32) kuitenkin takanaan kahden heiton päässä.

Vakuuttavasti kaksi ensimmäistä kierrosta pelannut Leo Piironen päätyi tänään tulokseen 60 ja putosi pari pykälää jaetulle sijalle 4. Kärkiryhmää miehittää kuitenkin Lizotten ja Pajun lisäksi kaksi muutakin suomalaista.

Juho Parviaisella on kärkeen matkaa hänelläkin vain kolme heittoa. Neljättä sijaa jakava Pasi Koivu pääsee paremman kierroksensa turvin kärkiryhmään, kuitenkin jo seitsemän heiton päähän kärjestä jääneenä.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat ennen viimeistä kierrosta vielä lisäksi suomalaisista Nils Iso-Markku (7.) sekä Jalle Stoor (jaettu 10.). Molemmat nousivat tämän päivän hyvillä suorituksillaan kymmenen joukkoon.

Eskelinen ja Tohni lähtevät kärkisijoilta finaaliin

Naisten sarjassa nähtiin yksi ilahduttavimmista suomalaissuorituksista koko kisoissa. Jenni Eskelinen vastasi Pajun tavoin päivän ja koko kilpailun parhaasta kierroksesta naisten sarjan osalta. Ihannetulos 65 nosti Eskelisen jaettuun kärkeen naisten sarjassa.

Tilanne naisten sarjassa on erittäin tiukka. Eskelisen lisäksi Ruotsin Camilla Jernberg ja Sveitsin Natalie Holloköi ovat tasatuloksessa kärjessä. Hannele Määttäkin lähtee finaaliin kärkipoolista, neljä heittoa kärkikolmikon takana.

Senior Grandmasters -sarjassa Markku Tohni, hallitseva mestari, otti kärkipaikan haltuunsa. Helpolla ei Tohnikaan pääse, sillä naisten sarjan tavoin johto on jaettu kolmen pelaajan kesken. Sveitsin Benjamin Schneider ja Iso-Britannian Charlie Mead jakavat kärkisijaa Tohnin kanssa.

Mastereissa Ville Piippo jakaa toista sijaa yhdessä Ruotsin Christer Köhlerin kanssa. Ruotsin Peter Bydge johtaa kolmen heiton erolla edellä mainittuihin. Grandmastereissa vuorostaan Kari Vesala on toisena. Hänellä on kuusi heittoa matkaa sarjaa johtavaan Espanjaa edustavaan Carlos Rioon.

Junioreissa jopa mestaruuteen on edelleen vahva sauma. Huippukierroksen 53 heittänyt Saksan Marvin Tetzel nousi kärkeen, mutta Niko Rättyä on toisena. Rättyällä ei ole kärkipaikkaan matkaa kuin yksi heitto.

Mestaruussaumat ovat siis olemassa lähes kaikissa sarjoissa, eikä masters- tai grandmasters -sarjoissakaan kannata vielä kirvestä heittää kaivoon. Ratkaiseva kierros on edessä huomenna lauantaina. Vahvat suomalaisasetelmat huomioon ottaen Nations Cup -joukkuekilpailu näyttää suomalaisittain erittäin vahvalta.

Tulokset

Kuvassa naisten sarjan jaettua johtoa pitävä Jenni Eskelinen


0 kommenttia:

Jätä kommentti