"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Disc Golf World Tour-kausi käynnistyy huomenna

25.1.2017 15:33

Kansainvälinen kisakausi polkaistaan käyntiin huomenna Australian länsirannikolla. Aussie Open on ensimmäinen 2017 Disc Golf World Tourin neljästä osakilpailusta. Nelipäiväisen kilpailun voittaja on selvillä sunnuntaina aamupäivällä.

Perthin kaupungissa sijaitsevassa Mundaring DiscGolfParkissa 26.-29.1. järjestettävä kilpailu on myöskin tämän vuoden ensimmäinen PDGA Major-tapahtuma. Sen myötä huippupelaajat ottavat toisistaan mittaa poikkeuksellisen varhain jo tammikuussa.

Maailman kärkikaksikko, Paul McBeth ja Ricky Wysocki, ottavat mittaa toisistaan huomenna. Kuva: Eino Ansio.

Paul McBeth ja Ricky Wysocki ottavat toisistaan mittaa huomenna. Kuva: Eino Ansio.

Kovaluokkainen taistelu korkeimmista sijoista

Kilpailun 71 osallistujaa on jakautunut kohtalaisen tasaisesti neljään eri luokkaan. Odotettavissa on tiukka mittelö avoimen luokan herruudesta, sillä pelaajaluettelosta löytyy monia lajin kärkinimiä. Viime vuonna tiukasti mitellyt maailman kärkikaksikko Paul McBeth ja Ricky Wysocki aloittavat huomenna samassa ryhmässä. Seurakseen he saavat kolmannen yhdysvaltalaispelaajan Eagle McMahonin, joka nähtiin viime kaudella usean kovatasoisen kisan kärkikortissa. Nelikon täydentää Pasi Koivu, joten myös sinivalkoisien linssien lävitse katsottuna kauden avaus on erittäin mielenkiintoinen. Näiden neljän lisäksi kilpailun korkeimmista sijoista kamppailevat monet lajin huippunimet.

Kahdesti suomenmestaruuden voittaneen Pasi Koivun kilpailukausi alkaa jo huomenna. Kuva: Eino Ansio.

Kahdesti suomenmestaruuden voittanut Pasi Koivu on matkannut Australian lämpöön kilpailemaan. Kuva: Eino Ansio.

Uusi kausi tuo mukanaan uusia tuulia, joiden ansiosta valtaosassa Disc Golf World Tour-tapahtumista pelataan viime kaudesta poiketen useammassa kuin yhdessä luokassa. Tämän myötä myös naisten luokassa päästään nauttimaan huippusuorituksista. Naisissa ennakkosuosikin viitta on sovitettu vankasti Paige Piercen harteille. Hänen kovimmat haastajansa ovat todennäköisesti hänelle entuudestaan tuttuja maatovereita. Jennifer Allen pitää hallussaan naisten pituusheiton maailmanennätystä ja Des Reading on puolestaan kokenut, pitkän uran tehnyt kilpailija.

Paige Pierce on naisten luokan ennakkosuosikki Perthissä. Kuva: Eino Ansio.

Paige Pierce on naisten luokan ennakkosuosikki Perthissä. Kuva: Eino Ansio.

Hyvin pian nähdään kuka maailman kärkipelaajista on käyttänyt muutaman kuukauden mittaisen talvitauon tehokkaasti ja onnistunut valmistautumisessaan tulevaan kauteen parhaiten! FGR:n toimitus seuraa Aussie Openin tapahtumia tiiviisti koko loppuviikon ajan.

Vinkit kilpailun seuraamiseen

Disc Golf World Tourilla totuttuun tyyliin sisällöstä ei ole pulaa. Sosiaaliseen mediaan tulvii päivityksiä videoiden, kuvien, reaaliaikaisten tulosten ja artikkelien muodossa.

Kiertueen verkkosivut, www.discgolfworldtour.com, ovat hyvä ensiaskel. Sivustolta löytyy oma osio Aussie Openille. Kannattaa rekisteröityä sivustolle, niin pystyt seuraamaan reaaliaikaisten tuloksien lisäksi myös yksityiskohtaisempia Metrix-tietoja ja -tilastoja parhaimmillaan väyläkohtaisesti. Myös Aussie Openin omille verkkosivuille päivittyy sisältöä tasaiseen tahtiin.

DGWT:n instagram-tili kannattaa pistää seurantaan, sillä sinne tulvii etenkin kisapäivinä roppakaupalla mielenkiintoista sisältöä. Yhteen pelaajan keskittyviä väyläkohtaiset pätkiä julkaistaan tiuhaan tahtiin kierrosten aikana ja ne ovat katsottavissa suoraan myös kisan tulossivulla. Pelaajan taltioitu suoritus on merkattu punaisella kolmiolla väylän kohdalle. Myös Facebook-sivuja on hyvä seurata, sillä niille ilmestyy uutta sisältöä lähes jatkuvalla syötöllä.

SpinTV:n YouTube-kanavalta löydät päiväkohtaiset kärkiryhmien kierrokset, sekä muun videosisällön.

Kilpailun ensimmäinen ryhmä avaa nelipäiväisen koitoksensa keskiviikkona klo 2.00 Suomen aikaa. Viimeinen ryhmä, johon äänestyksen perusteella valikoituivat Pasi Koivu, Paul McBeth, Eagle McMahon ja Ricky Wysocki, on radalla n. 4 tuntia myöhemmin klo 5.40 maissa. Kierros on varmastikin paketissa 9.30 tienoilla, joten aamukahvit pääsee täällä Suomessa hörppimään tuloksia seuraten. Luvassa on huippu frisbeegolfin täyteinen viikonloppu!


0 kommenttia:

Jätä kommentti