"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

EuroProTour jatkui Norjassa – Salonen voittoon naisissa

24.6.2018 21:52

Vuoden 2018 EuroProTourin toinen osakilpailu käytiin viikonloppuna Norjassa. Kolmepäiväinen Sula Open pelattiin juhannuksen aikoihin 22.6.-24.6.2018 tuulisissa olosuhteissa. Suomalaisedustusta oli naisissa kisaamassa enemmistö, avoimessa vain reilu kourallinen.

Eveliina Salonen aloitti vahvasti

Paljon veden ylityksiä, OB:ta ja mandoja sisältänyt kisarata Vasset DiscGolfParkissa ei tuottanut suomalaiselle Eveliina Saloselle ensimmäisellä kierroksella ongelmia. Salonen heitti kierroksen 66 (+2) tulokseen ja sai kahdeksan heiton johtoaseman toiselle kierrokselle.

Ruotsalainen Sofie Björlycke paikansi itsensä ensimmäisen kierroksen päätteeksi toiseksi (+10) ja suomalainen Anna-Sofia Haipus kolmanneksi (+14).

Salonen ja veden ylitys vuosimallia 2017. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Tattar alkoi kiriä

Toisella kierroksella virolainen Kristin Tattar heitti lähes yhtä hyvän kierroksen mitä Salonen ensimmäisen. Kierrostuloksella 67 (+3) Tattar otti kolmannen sijan haltuunsa ja Haipus sai siirtyä sijalle neljä.

Salonen piti edelleen kärkeä 11 heiton erolla toisena olleeseen Björlyckeen.

Tattar ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä, mutta toisen kierroksen jälkeen jo kolmantena. Kuva: Eino Ansio.

Eveliina voitti 17 heiton erolla

69 (+5) heiton viimeinen kierros takasi Eveliina Saloselle helpon voiton Norjassa. Salosen kolmen kierroksen lopputulos oli 205 (+13), mikä takasi kullan huimalla 17 heiton erolla.

Kristin Tattar sai pelivireensä kuntoon ja kiri lopulta sijalle kaksi. Sofie Björlycke jäi heiton erolla pronssille.

Sula Open 2018 Naiset Top-3. Kuva: Sula Open 2018 presented by Discmania Facebook -sivu.

Barsby, Nybo, Lizotte ja Brathwaite kävivät vierailulla – Vainio paras suomalainen

Gregg Barsby, KJ Nybo, Simon Lizotte ja Philo Brathwaite olivat osa Sula Openin kattausta. Barsby heitti kärkeen heti ensimmäisellä kierroksella, pelasi erittäin tasavahvat kolme kierrosta, ja poimi ykköspystin matkaansa. Lopputulema yhdysvaltalaisella 176 (-16).

Karl Johan Nybo ei ollut vahvimmillaan ensimmäisellä kierroksella, mutta paikkasi tilannetta heti toisella ja nousi seitsemän sijaa ylöspäin. Tanskalainen oli kolmen kierroksen kisojen päätteeksi kolmas yhteistuloksella 187 (-5).

Barsbyn ja Nybon väliin mahtui vielä sijalle kaksi norjalainen Øyvind Jarnes. Jarnes pelasi hyvin pysyen top-3:ssa koko kisojen ajan. Lopputulema paikallisella 182 (-10).

Sula Open 2018 Avoin Top-3. Kuva: Sula Open 2018 presented by Discmania Facebook -sivu.

Vainiolle kuumin toinen kierros – sijoittui kuudenneksi

Juhani Vainio lähti juhannukseksi Norjaan, ja se kannatti. Vainio heitti toisella kierroksella upean kierroksen 58 (-6) nousten sijalta yhdeksän jaetulle sijalle kaksi.

Kakkossija ei kuitenkaan näpeissä pysynyt ja suomalainen tipahti kuudenneksi yhteistuloksella 191 (-1). Vainio oli silti selkeästi paras suomalainen ja jätti mm. Lizotten & Brathwaiten taakseen.

Finaalipäivän kärkikortti. Kuva: Pål-André Måseidvåg.

Kaikki tulokset Metrixissä, lopputulokset ja ratingit löytyvät PDGA:n sivuilta. Kuva -ja videomateriaalia löytyy mm. Sula Openin Instagramista ja Facebookista. 

Seuraava EuroProTour osakilpailu on Skellefteå Open. Se käydään Ruotsissa 6.-8.7.2018.

Artikkelikuva: Pål-André Måseidvåg


0 kommenttia:

Jätä kommentti