"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Konopiště Openissa pelataan huikeita tuloksia pysäyttävissä maisemissa

9.5.2015 23:00

EuroTourin neljäs osakilpailu pelataan Tšekissä, joka on EuroTourin järjestäjämaana ensikertalainen. Rata on kuitenkin varovaisesti arvioidenkin kenties kaunein rata, millä Euroopassa on frisbeegolfia pelattu. Yhteispituus radalla on yli kolme kilometriä, mutta huippunimet nakuttavat draivejansa naurettavan näyttävästi pitkin kauniita väyliä.

Piironen laskuvirheestä huolimatta rataennätykseen

Konopiště Openin Franz Ferdinand par 66 -rata Benešovin kaupungissa oli viritetty äärimmilleen perjantaina ja olosuhteet olivat mahtavat. Parhaat eurooppalaiset pelaajat pääsivät nauttimaan kunnollisista kesäkeleistä heti perjantain avauskierroksella ja tulokset olivat heti sen mukaisia.

Leo Piironen pelasi superkierroksen, kun peli kulki joka osa-alueella pitkillä väylillä laadukkaasti. Päivän kuumin tulos oli todellisuudessa 52 (-14), mutta Piirosen tuloskorttiin lipsahti laskuvirhe. Rangaistuksen myötä johtotulos kirjattiin 54 (-12).

Seurakseen kärkeen Piironen sai treeneissä huikeita tuloksia heittäneen Tanskan Karl Johan Nybon (-11), sekä Nils Iso-Markun ja Janne Hirsimäen Suomesta (molemmat -10).

Junioreihin suomalaisille saatiin jopa kaksoisjohto Mikael Hakalan ja Niko Rättyän toimesta. Mastereissa kärkeen heitti Ville Piippo ja naisissa Hannele Määttä pelasi itsensä toiseksi.

Kierroksen jälkeen turnauskeskuksessa ei kuultu käytännössä yhtäkään negatiivista mielipidettä radasta. Vaikka birdieitä tuli suhteellisen paljon, oli pitkiä ja visuaalisesti näyttäviä heittoja hienossa historiallisessa puistossa äärimmäisen nautinnollista pelaajien mielestä heittää.

Nybo palaa harjoituskierroksen tasolle

Kisassa pelataan kierros per päivä. Lauantaina toinen kierros pelattiin lähes perjantain kaltaisessa tuloskelissä loppukierroksen sadekuuroa lukuun ottamatta.

Pieni ripaus vettä ei kuitenkaan tulostasoa laskenut, vaan rataennätys pistettiin uuteen uskoon, kun Karl Johan Nybo heitti radan läpi 14 birdiellä ilman yhtäkään bogia.

Toisella kierroksella myös Seppo Paju ja Jalle Stoor laittoivat kutosvaihdetta silmään ja tykittivät tuloksen 54 (-12). Niillä molemmat tekivät hienon nousun kärkiryhmään, jossa myös Leo Piironen pysyi tuloksellaan -9.

Nybon johto on neljä heittoa, mutta superkierroksella voittoon voi nousta vielä joku takana väijyvistä suomalaisistakin.

Leo Piironen ja Juho Parviainen pelaavat vielä vähintään kakkossijasta

Leo Piironen ja Juho Parviainen pelaavat vielä vähintään kakkossijasta

Ville Piippo pysyi helposti mastereiden kärjessä. Mikael Hakalan ja Niko Rättyän kaksoisjohto on niin ikään ylivoimainen. Naisissa Marianne Jakonen paransi tulostaan ja nousi toiseksi. Hannele Määttä pysyi kolmen kärjessä. Jakosella on matkaa kärkeen neljä heittoa ja Määtällä viisi.

Konopiště Open huipentuu sunnuntaina finaalikierrokseen ja sääennusteen ollessa hyvä, on jälleen odottettavissa, että kenties Euroopan kauneimmalla radalla nähdään huomennakin näyttäviä heittoja ja huipputuloksia.

Livetuloksia voi seurata skoorin.comissa (Kärkiryhmä liikeellä kello 14:10 Suomen aikaa)
Kierrostulokset ovat pdga.comissa
Videomateriaalia kisoista tarjoaa prodiscgolf.cz:n Youtube -kanava


0 kommenttia:

Jätä kommentti