"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koivu ja Paju löysivät heti vireen Dutch Openissa

4.4.2015 20:03

Vuoden 2015 Euro Tourin toinen osakilpailu lähti pääsiäislauantaina liikkeelle Hollannin Rijswijkissä. Suomesta on Euro Tour -menestystä lähtenyt hakemaan iso osa ykköstykistöstä Seppo Pajun, Pasi Koivun ja Juho Parviaisen johdolla. Ensikertaa Rijswijkissä pelaavat Koivu ja Paju ottivat heti komennon.

Paju ensimmäisen kierroksen kuumin

Ensimmäinen kierros startattiin aikaisin aamulla kello 8:00. Aamu olisi voinut olla kirkkaampi – kolea ja sateinen, mutta suhteellisen tyyni sää koetteli pelaajia heti avauskierroksella.

Kovat ovat kovia. Edellisvuoden voittoa puolustava Juho Parviainen tuli maaliin mukavassa tuloksessa 54 (-6). Parempaan pystyi vain yksi suomalainen, jo puolivälissä viikkoa paikalle saapunut Seppo Paju, 53 (-7). Pasi Koivukin aloitteli mukavalla tuloksella 56 (-4).

Seppo Paju on hoksannut Rijswijkin radan metkut heti

Seppo Paju on hoksannut Rijswijkin radan metkut heti

Hienosti kuuden joukkoon heittivät suomalaisista vielä Teemu Holappa ja Janne Hirsimäki. Heti keväästä lähtien Euroopan frisbeegolfia näyttäisi hallitsevan, eivät niin kovin yllättäen, suomalaiset.

Koivu kurkotti Pajuun kiinnia

Toisella kierrosella sade lakkasi ja aurinkokin alkoi pilkahdella. Arvaamattomasti pyörivä ja vaihteleva tuulenvire kuitenkin vaikeutti pelaamista avoimemmilla väylillä.

Vasta edellisiltana puolen yön aikaan jostakin syystä aluksi Müncheniin päätyneet matkatavaransa saanut Pasi Koivu kiristi tulostaan yhdellä ja päätyi yhteistulokseen -9. Seppo Paju taas päätyi toisella kierroksella pari kertaa outin puolelle ja näin Koivu pääsi Pajun kanssa tasoihin.

Pasi Koivu - Kärki kiinni ja hymy huulille

Pasi Koivu – Kärki kiinni ja hymy huulille

Hallitseva avoimen sarjan voittaja Juho Parviainen oli ongelmissa toisella kierroksella ja pelasi 63 (+3). Janne Hirsimäki sen sijaan jatkoi varmoja otteita ja nousi yhteistuloksissa kolmanneksi neljän heiton päähän kärjestä. Rautahermoiselle ja supervarmalle Hirsimäelle se ei ole takamatka eikä mikään.

Viiden hengen ryhmissä pelattavan kisan kolmannen kierroksen avoimen sarjan kärkiryhmä on komeata katseltavaa: viisi suomalaista. Neljännen ja viidennen sijan miehittävät Teemu Holappa ja Juho Parviainen.

Parviaisen matka kärkeen on heiton pienempi kuin edellisvuonna samassa tilanteessa. Toisaalta tällä kertaa kärjessä on ruotsalaisen sijaan suomalainen.

Muissa sarjoissakin suomalaismenestystä

Myös amatöörisarja etenee suomalaiskomennossa. Erityisesti ensimmäisellä kierroksella hienoa peliä pelannut Juho Väisänen johtaa peräti 11 heiton turvin yhteistuloksella +3. Markus Käyrä on toisena ja neljättä sijaa jakavat Ville Kilpijärvi ja Antti Ylikitti.

Naisissa Jenni Eskelinen on heiton päässä kärjestä jaetulla toisella sijalla. Junioreissa Markus Pöystillä ja Väinö Mäkelällä on kaksoisjohto.

Kilpailu jatkuu sunnutaiaamuna kolmoskierroksella ja iltapäivällä parhaat pelaavat 9-väyläisen finaalin.

Tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti