"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Harjavallassa liidätetään kiekkoa uudella AAA1-radalla

29.11.2018 14:37

Harjavallassa on saatu nauttia AAA1-kriteerit täyttävästä Hiittenharju DiscGolfParkista jo loppukesästä alkaen. Ajatus radasta Hiittenharjun alueelle ehti kyteä jo kuusi vuotta. Harjavallassa on ollut helpohko puistorata kahdeksan vuotta ja kun muutostöistä puiston alueelle ilmoitettiin, tuli Hiittenharju ajankohtaiseksi. Hiittenharjun radan suunnittelusta on vastannut Pasi Koivu. Rakentaminen on toteutettu Harjavallan DiscGolf ry:n jäsenten toimesta. Rakkaus lajia kohtaan huokuu toteutuksesta, sillä mitään ei ole jätetty puolitiehen.

Suunnittelutyö aloitettiin jo joulukuussa 2017. Huikeat korkeuserot, laaja alue ja sopivan harva puusto tarjosivat mahdollisuuden jopa AAA1-luokituksen radalle. Kysyin seuran jäseniltä millaista rataa he toivovat ja vastaus oli yksimielinen: Harjavalta tarvitsee kilparadan. Nyt kun olen itsekin pelannut radan kertaalleen läpi, tiedän että tämä tulee olemaan yksi niistä projekteista, jotka muistan ikuisesti. Me saimme HVDG:n kanssa aikaan jotain ainutlaatuista.” tuumailee radan suunnittelija Pasi Koivu.

Ensimmäisen viikon varovainen kävijäarvio on noin tuhat pelaajaa laajalti eri puolilta Suomea. Parkkipaikalla oli parhaimmillaan 90 autoa kun sana uudesta AAA1-luokituksen radasta levisi.

Harjavallan DiscGolf Ry:n puheenjohtajalla Teemu Aholla on jo katse tulevassa. ”Hiittenharjun rata on nyt pelikunnossa, mutta en usko, että koskaan valmis. Haluamme tarjota unohtumattoman pelikokemuksen radan käyttäjille ja se vaatii jatkuvaa kehittämistä ja ylläpitoa. Toivon että Hiittenharju on eräänlainen suunnannäyttäjä sen suhteen, mitä harrastajat voivat radoilta vaatia. Ensipalautteen pohjilta vaikuttaa siltä, että olemme onnistuneet radan suhteen vähintäänkin hyvin.

Lisätietoja Hiittenharju DiscGolfParkista täällä.

Katso kaikki FGR:n uudet radat täältä.


0 kommenttia:

Jätä kommentti