"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfkentät ovat edelleen auki koko Suomessa – Ohjeita frisbeegolfin harrastajille

19.3.2020 11:01

Suomen hallitus on linjannut tällä viikolla erittäin tiukat rajoitukset julkisten tilojen käytölle. Valtion ja kuntien kulttuurilaitokset, urheilutilat ja kirjastot suljetaan. Vierailut ikäihmisten palvelulaitoksissa sekä sairaaloissa on pääsääntöisesti kielletty, eikä esimerkiksi julkisiin kokoontumisiin saa osallistua kuin korkeintaan kymmenen ihmistä.

Frisbeegolfradat saavat Suomessa olla edelleen auki. Frisbeegolf on oiva tapa liikkua ulkona luonnossa. Suomessa on yli 700 frisbeegolfrataa, joten tämä harrastus on laajalti saavutettavissa suomalaisille. Pelatessa ja harrastaessa pitää kuitenkin muistaa turvaetäisyydet, pienet ryhmäkoot ja tarkka käsihygienia, jotta tauti ei pääse leviämään. Muista, että vältät liikkumista joukkoliikennevälineissä, ja kuljet kentille omalla kulkuvälineellä.

Ulkoilu ja ulkona liikkuminen on näinä erikoisina aikoina suotavaa, ja henkiselle hyvinvoinnillemme tärkeää. Frisbeegolf on hyvä tapa liikkua luonnossa yksinkin. Suurin osa Suomen frisbeegolfradoista sijaitsee lumettomalla alueella.

Tässä lyhyet ja ytimekkäät ohjeet, jotka voi julkaista sellaisenaan yhteisösi kotisivuilla. Ohjeet ovat lainattuja Suomen golfliiton sivuilta, ja soveltuvat lähes sellaisenaan myös frisbeegolfin harrastajille.

Ohjeistus frisbeegolfin harrastajille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu -palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
 • Koske vain omiin kiekkoihisi radalla
 • Älä lainaa pelikaverin kiekkoja.
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Koronavirukseen liittyvä tilanne elää jatkuvasti, joten tarkistathan voimassaoleva rajoitukset ja suositukset THL:n sivuilta.


2 kommenttia:

Juho Hermikoski | 16:28 27.04.2020

Myös Uudenkaupungin alueen radat ovat kiinni! Sunnuntaina tuli ajeltua tunti Pyhämaahan kun ei asiasta tietoa ollut, ja tuli todettua asia henkilökohtaisesti.

Veikko Lammi | 11:30 03.04.2020

Laitilan rata on suljettu kaupungin toimesta toistaiseksi.

Jätä kommentti