"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfin MM -kisat käynnissä Yhdysvalloissa

7.9.2018 21:26

Frisbeegolfin maailmanmestaruuksista käydään kiihkeää taistelua Jeffersonvillessä, Vermontissa, USA:ssa. PDGA Professional Disc Golf World Championships on monipäiväinen ja kierroksinen spektaakkeli, joka pelataan kahdella eri radalla; Brewster Ridge ja Fox Run.

McBeth kärjessä kahden kierroksen jälkeen – Bjerkaas kolmen

Paul McBeth pitää kärkeä kahden kierroksen jälkeen avoimessa luokassa. McBethin tulos on 103 (-21) ja heiton päässä vaanii upean toisen kierroksen heittänyt Paul Ulibarri, sekä James Conrad. Gregg Barsby pitää neljättä sijaa hallussaan yhden heiton erolla Ulibarriin ja Conradiin.

Paige Bjerkaas heitti aikamoisen pommin, elämänsä kierroksen, toisella kierroksella naisten avoimessa luokassa. Rating kevyt 1021 ja tulos 58 (-5) nosti Bjerkaasin kirkkaasti kärkeen. Toisena kolmannelle kierrokselle lähti kuuden heiton päästä se tutumpi Paige eli Pierce, Sarah Hokom, sekä Rebecca Cox.

Bjerkaas jatkoi hyvin alkanutta MM -kisataistoaan ja pitää kärkeä vielä kolmannenkin kierroksen jälkeen tuloksella 186 (+1) Toisella sijalla on nyt yksinään Hokom tuloksella 191 (+6) ja kolmantena Cox tuloksella 194 (+9).

Paige Bjerkaas avausvuorossa Fox Run -radalla. Kuva: PDGA / Alyssa Van Lanen

Mukana väkeä myös Euroopasta – Paju kymmenentenä

Seppo Paju on kahden kierroksen jälkeen parhaiten sijoittunut suomalainen. Matkaa McBethiin on kuusi heittoa ja Pajun sijoitus on tällä hetkellä kymmenes. Pajun kanssa kymmenennen sijan jakaa ainakin vielä hetken hallitseva maailmanmestari Ricky Wysocki, Nate Sexton, Andrew Fish ja ensimmäisen kierroksen päätteeksi avointa luokkaa johtanut Calvin Heimburg.

Naisissa Suomea edustaa Vanessa Van Dyken, joka on kolmen kierroksen jälkeen sijalla 21. Parhaiten sijoittunut eurooppalaisnainen on tällä hetkellä virolainen Kristin Tattar, joka löytyy kolmen kierroksen päätteeksi sijalta neljä. Matkaa kärkeen on Tattarilla 10 heittoa.

Pajulla vahva startti myös MM-kisoissa. Kuva: Eino Ansio

Kilpailussa on toistaiseksi nähty vain kaksi holaria ja toinen niistä meni suomalaisen piikkiin. Jalle Stoor painoi lätyn ykkösellä kippoon toisella kierroksella Brewster Ridgen väylällä numero 14.

Kuva: Jalle Stoorin Instagram -tililtä. Kiekkona Innova Champion Thunderbird.

Kuinka seurata loppuun

MM -kilpailut huipentuvat sunnuntaina pelattaviin finaaleihin. Kattavin kilpailuseurantakooste videoiden osalta löytynee Ultiworldin sivuilta.

Virallisilla kotisivuilla kaikki muu info tiiajoista holareihin. Ratingit löytyvät tästä linkistä.

UDiscistä tulosten liveseuranta molempien luokkien osalta ja livekuvaa alkaen kolmannelta kierrokselta tarjoilee Smashboxx.

Artikkelikuva: PDGA


0 kommenttia:

Jätä kommentti