"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Discmania kasvaa kansainvälisesti ja perustaa frisbeegolf -kiekkotehtaan

21.6.2021 18:27

Suomalainen frisbeegolfiin erikoistunut yhtiö perustaa oman tehtaan, ja hakee voimakasta kasvua kansainvälisesti. Korona-pandemian aikana räjähdysmäisesti kasvaneen lajin markkinajohtaja Euroopassa perustaa pitkälle automatisoidun tehtaan Pohjois-Ruotsin Skellefteå:aan. Tehdas työllistää 20-25 henkilöä.

Discmania on noussut muutaman viime vuoden aikana yhdeksi maailman halutuimmista frisbeegolf-merkeistä. Vuonna 2006 autotallissa perustetun merkin tuotteilla pelaavat niin maailman huiput kuin Suomen kärkipelaajat. Brändi on kasvanut nopeasti myös lajin päämarkkina-alueella USA:ssa, ja on ottanut sieltä 5-10% markkinaosuuden mikä on suomalaiselle urheiluvälineyhtiölle iso juttu.

Discmanialla ei ole aiemmin ollut omaa valmistusta, vaan kiekot on tuotettu ulkopuolisten sopimusvalmistajien kanssa. Nyt uusi perustettava tehdas mahdollistaa suuremman kapasiteetin sekä paremman kontrollin merkin omiin tuotteisiin.

“Oma tehdas ja täysi kontrolli omista tuotteista ovat olleet jo pitkään tavoitteena. Uusi tehtaamme on erittäin pitkälle automatisoitu, mikä yhdessä vahvan markkinointiosaamisen kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden kasvaa maailman johtavaksi frisbeegolfmerkiksi”, kertoo yhtiön perustaja ja kasvujohtaja Jussi Meresmaa.

Brändin taustalla toimivan yhtiön Spin18 Oy:n liikevaihto on kasvanut voimakkaasti. Yhtiöllä on päätoimipaikka Tampereella, myyntikonttori Tukholmassa sekä tytäryhtiö Coloradossa USA:ssa. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 14 miljoonaa euroa, ja vuoden 2021 tavoite on 22 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan myötä liikevaihtoennuste nousee yli 30 miljoonaan vuodelle 2022. Suurinta kasvua yhtiö odottaa USA:n markkinoilta, missä Discmanialla on vielä haastajan asema.

“Vaikka Suomi onkin frisbeegolfin mallimaa ja meidän kotimarkkinamme, keskitymme voimakkaasti vientiin. Tällä hetkellä noin 70% liikevaihdostamme tuleekin jo maan ulkopuolelta.” Meresmaa lisää.

Discmanian tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kolme eri kiekkomallistoa (Active, Evolution ja Originals), joista juuri suositun Originals -malliston valmistus alkaa Ruotsissa tänä kesänä. Seuraavaksi yhtiö tuo myös Evolution -malliston tuotannon omaan tehtaaseen. Kiekkomallistojen lisäksi Discmanialla on oma maailman johtava frisbeegolfrata-konsepti nimeltä DiscGolfPark. Frisbeegolfratojen myynti on myös lähtenyt voimakkaaseen kasvuun ja yhtiö arvioi toimittavansa yli 300 frisbeegolfkenttää tänä vuonna ympäri maailman.

Lisätietoja

Discmania.net

DiscGolfPark.com


0 kommenttia:

Jätä kommentti