"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sieravuori – frisbeegolfmatkaajan kesän ykköskohde

21.6.2023 14:22

Toimitus kävi kaupallisen yhteistyön merkeissä tutustumassa paljon puhuttuun Sieravuori DiscGolfParkiin sekä Sieravuoreen lomakeskukseen.

Sieravuoren radalla pelattiin viime vuonna huippukisa – Sieravuori Invitational. Tänä kesänä Sieravuoressa nähdään todellinen huippukisa, kun elokuun lopussa 25.-27.8.2023 Sieravuoressa kilpaillaan PDGA Euro Tourin osakilpailu. Oma mauste kilpailuun tuo se, että viikonloppuna on jaossa vielä viimeisiä paikkoja Yhdysvaltain mestaruuskilpailuihin. PDGA Euro Touria kilpaillaan useassa eri maassa tänä vuonna ja tämä on ainoa manner-Suomessa oleva kilpailu – ja mikä parasta, kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Mistään leirikeskuksen ”neppailuradasta” ei ole siis kyse.

Paikka on vanha valtion omistama ratsutila, joka sotien jälkeen annettiin karjalaisperheelle. Paikan nykyinen omistaja Jari Laakso on kehittänyt toimintaa systemaattisesti aina 2005 vuodesta lähtien. 18-väyläinen frisbeegolfrata avattiin lokakuussa 2021. ”Meillä on jatkuvasti lisääntynyt pelaajien määrä Sieravuoressa. Meidän vahvuus on, että olemme varsin lähellä isoja kaupunkeja, kuten Tamperetta, Turkua ja pääkaupunkiseutua. Lisäksi tarjoamme majoitustoimintaa aivan radan vierestä.” Jari kertoo.

Sieravuori DiscGolfPark

Sieravuori DiscGolfPark

Saapuessamme Sieravuoreen, heitämme nopeasti tavarat huoneelle ja lähdemme saman tien radalle.

Kierros lähtee aivan ravintolan ja majoitusmahdollisuuksien vierestä. Ensimmäiset yhdeksän väylää kierretään varsin avoimessa ja hyvin hoidetussa maastossa. Harvemmin frisbeegolfissa pääsee nauttimaan näin hyvin hoidetusta ja isosta nurmialueesta.

Heti toisella väylällä pelaaja pääsee poistamaan karstat koneesta ja repäisemään kunnolla pituutta avoimella viheriöllä, jossa vasemmalla puolella on OB-linja. Seuraavat väylät vaativatkin hieman enemmän tarkkuutta, vaikka myös avointa baanaa löytyy. Toimitukselle jäi mieleen esimerkiksi väylä 8, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan oli helppo heitto, mutta sitäkin hienompi. Väylä tarjosi idyllisen frisbeegolfelämyksen, kun sai heittää voima-hyzerin suoraan auringonlaskua kohti.

Sieravuori frisbeegolf
Sieravuori frisbeegolf

Keskivaiheen väylät vaativat todella teknistä osaamista ja pelillisesti haastavia linjoja, jotka haastavat monen tasoiset pelaajat. Tiukahkot metsärännit tarjoavat pelin osuessa kohdilleen muutamia hyviä birdie-väyliä. Mikäli avauspeli on hukassa, saatat kirjata isompiakin lukemia takaysillä.

Kierroksen ehdoton huippukohta on väylän 14 avauspaikka (artikkelikuva), joka on upeasti kallion päällä. Auringonlasku osuu todella hienosti paikalle ja näitä kokemuksia on tarjolla vain ns. iltakierroksilla, joissa jäädään myös Sieravuoreen majoittumaan.

Viimeiset väylät antavat vielä muutamia birdie-mahdollisuuksia tiukahkoilla metsäväylillä. Mikäli birdiet jäävät saamatta ja kierroksesta jää hampaankoloon, kannattaa käydä täyttämässä vesipullot ja lähteä uudelle kierrokselle, kuten toimituksen toimesta kävi.

Matkailu ja tulevaisuus

Sieravuoressa on monipuolisia majoitusmahdollisuuksia erilaisille matkailijoille sekä ravintola nälkäisille. Siellä järjestetään myös paljon tapahtumia, joten kannattaa katsoa myös, saako frisbeegolfreissuun yhdistettyä myös esimerkiksi Portion Boysin keikan.

Lisäksi Sieravuoressa järjestetään frisbeegolfleirejä nuorille innokkaille frisbeegolfareiden aluille. Seuraavalla frisbeegolfleirillä nähdään esimerkiksi Yhdysvaltojen Disc Golf Pro Touria kiertäneet Joona Heinänen ja Rasmus Saukkoriipi opettamassa nuoria lajin saloihin.

Jos Sieravuoren omistajaa on uskominen, paikasta on tulossa frisbeegolfaajille mieletön lomakohde: ”Meillä on tällä hetkellä käynnissä hanke, jossa suunnitellaan uuden 18-väyläisen radan rakentamista.” Jari kertoo. ”Tässä on yhteensä lähes 100 hehtaaria tilaa järven rannalla ja hyvin monipuolista maastoa, kuten metsää, kalliota ja peltoalueita, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin.”

Artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Sieravuoren kanssa.0 kommenttia:

Jätä kommentti