"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki palasi voittajaksi – Heinänen paras suomalainen DGPT:llä

29.5.2023 11:34

Suomen miesten kevään Yhdysvaltojen kiertueen toiseksi viimeinen kilpailu käytiin viikonloppuna Washington Statessa. Cascade Challenge pelattiin lähtökohtaisesti suomalaisille tutulla metsäisellä radalla. Joona Heinänen sijoittui parhaana suomalaisena jaetulle viidennelle sijalle tuloksella -23. Heinänen jäi kuusi heittoa kilpailun voittaneesta Ricky Wysockista, joka pelasi tuloksen -29.

Wysocki vakuutti

Ricky Wysocki palasi vakuuttavasti huipulle alkukauden vaikeuksista huolimatta. Wysocki on kärsinyt turvonneesta ranteesta ja hän on jättänyt useamman kilpailun väliin keväällä. Wysocki sairastaa punkin pureman aiheuttamaa Lymen tautia. ”Minulle oli henkilökohtaisesti vaikeaa, että olin ensin maailman paras pelaaja, sitten en voinutkaan enää pelata ollenkaan. Tämä viikko oli ensimmäinen, kun tunsin olevani täysin kunnossa.” Ricky Wysocki totesi Disc Golf Networkin haastattelussa. Kilpailussa jaetulle toiselle sijalla ylsivät Matt Bell ja Evan Scott.

Tuomas Hyytiäinen ja Brodie Smith, Cascade Challenge.
Tuomas Hyytiäinen ja Brodie Smith, Cascade Challenge. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Suomalaisilta odotettiin hyvää suorittamista viikonlopulta ja Joona Heinänen vastasi huutoon hyvällä sijoituksella. Joidenkin asiantuntijoiden papereissa voittajasuosikkina lähtenyt Niklas Anttila joutui pettymään. Anttila jäi lopputuloksissa vasta jaetulla sijalle 24 tulokseen -16. Niklas pelasi omalla tasollaan kaksi kierrosta, mutta keskimmäinen kierros kolmesta tiputti Anttilan kauas voittotaistelusta. Väinö Mäkelä lähti Heinäsen kanssa samasta tuloksesta viimeiselle kierrokselle, mutta ei pysynyt kärjen vauhdissa. Mäkelän loppusijoitus viikonlopulta oli jaettu 18. tuloksella -19. Tuomas Hyytiäinen oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 30. Tuomaksen hyvä viikonloppu sai ikävän päätöksen, kun hän heitti viimeiselle väylälle 8 heittoa (par 4).

Naisissa Kat Mertsch jälleen voittoon

Kat Mertsch, Cascade Challenge.
Kat Mertsch, Cascade Challenge. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Kat Mertsch otti ensimmäisen voiton Disc Golf Pro Tourilla muutama viikko sitten ja nappasi toisen ykkössijan viikonloppuna. Hyvän viimeisen kierroksen vuoksi Kat otti voiton lopulta tuloksella -11. Toiseksi sijoittui Sai Ananda (-8), joka lähti viimeiselle kierrokselle kärkipaikalta. Kolmannen sijan jakoivat Holyn Handley, Maria Oliva ja Lisa Fajkus tuloksella -4.

Disc Golf Pro Tour jatkuu ensi viikonloppuna Portland Openilla, joka on neljäpäiväinen Elite+-tason kilpailu. Jaossa on 1,5 kertainen määrä kiertuepisteitä.

Portland Open on viimeinen kilpailu suomalaisnelikolle Yhdysvalloissa toistaiseksi. He matkaavat takaisin Suomeen ja Eurooppaan kesäksi.

Uutiset tuottaa Frisbeegolfmedia.0 kommenttia:

Jätä kommentti