"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Maailman suurin frisbeegolfratahanke käynnistyy Ahvenanmaalla

12.5.2020 12:53

Frisbeegolf on tällä hetkellä erittäin suosittua, kun käytännössä kaikki joukkueurheilu on keskeytetty. Kun Koronavirus pysäytti koko maailman maaliskuussa ahvenanmaalainen Mats Adamczak ei jäänyt lepäämään laakereilleen. 90-luvulla valtaisan salibandybuumin Ahvenanmaalla synnyttänyt mies kehitti idean maailman suurimmasta frisbeegolfradasta, missä kaikki 16 Ahvenanmaan kuntaa hankkisivat oman frisbeegolfradan. Tästä muodostuisi valtava 16 frisbeegolfradan kokonaisuus saaristoon. Idea kuulosti niin pähkähullulta, että se voisi toimia!

Mats Adamczak toimii Ahvenanmaan yrittäjien puheenjohtajana, hänellä oli luonnostaan hyvät kontaktit saaren elinkeinoelämään. Frisbeegolfiin hän tutustui viime kesänä, ja piti lajia erinomaisena ulkoilumuotona kaikenikäisille. Nyt hän näkee frisbeegolfin tulevaisuuden matkailuvalttina kuvankauniissa Ahvenanmaan saaristossa.

Ahvenanmaa on pinta-alaltaan 1500 neliökilometriä ja saarella asuu noin 30 000 ihmistä. Projektin valmistuttua Ahvenanmaan ratatiheys on maailman suurin ja saarelta löytyy frisbeegolfrata jokaista 1875 asukasta kohden. Osa radoista tulee olemaan täysimittaisia 18-väyläisiä, ja loput 9-väyläisiä.

“Jos vuokraat veneen, sinun on mahdollista pelata kaikki 16 rataa mukavasti kolmessa päivässä,” Mats kertoo. “Radoista viisi tulee sijaitsemaan pienemmillä saarilla, joihin kulkee lauttayhteys pääsaaresta. Näiden lauttojen avulla kaikki radat on myös mahdollista kiertää omalla autolla. Mikäli käytät paikallisoppaiden apua, sinun on mahdollista kiertää kaikki 16 rataa yhden vuorokauden aikana, mutta tämä saattaa kestää 20 tuntia,” hän jatkaa.

Projektin toimittajaksi valittiin DiscGolfPark

Suomalainen DiscGolfPark valittiin projektin toimittajaksi ja suunnittelijaksi. “DiscGolfPark:in tuotteet ja tiimi tuntuivat oikealta,” Mats sanoo. “He vakuuttivat minut sillä, että he ovat oikea toimija toteuttamaan tämänkokoisen unelma projektin täällä Ahvenanmaalla. Heillä on osaamista myös isojen PDGA:n alaisten kilpailujen järjestämisestä, ja tavoitteenamme on tuoda kilpailuja tänne tulevaisuudessa. Kokemuksella on merkitystä.”

Ensimmäisten ratojen suunnittelu saarella on jo alkanut ja Juhannuksena olisi tarkoitus olla jo useampi rata pelattavana. FGR seuraa projektia ja sen edistymistä.

Lue lisää: Frisbeegolf kasvaa ennätysmäisesti Suomessa1 kommenttia:

Kesän 2020 uutuudet Ahvenanmaalla - viisi vinkkiä - ahvenanmaani.fi | 23:01 11.06.2020

[…] Frisbeegolf soveltuu kaikenikäisille ja tasoisille pelaajille. Kivaa tekemistä kauniissa luonnossa. Lisää asiasta voit lukea kotisivuilta sekä täältä.  […]

Jätä kommentti