"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolf kasvaa ennätysmäisesti Suomessa

11.5.2020 13:05

Koko maailmaa ravisuttava koronaepidemia on vaikuttanut erittäin positiivisesti frisbeegolfin kasvuun Suomessa. Varsinkin Etelä-Suomen radat ovat pullistelleet uusista ja vanhoista harrastajista. Frisbeegolf on hyötynyt koronaepidemiasta, koska se on niitä harvoja lajeja, joita on pystynyt harrastamaan suhteellisen turvallisesti.

Suurin osa Suomen yli 700 frisbeegolfradasta on avoinna pelaajille. Aikainen kevät on ollut apuna tähän. Useilla pääkaupunkiseudun frisbeegolfradoista viikkokävijämäärät ovat ylittäneet 2 000 pelaajan rajan.

“En ole 20-vuotisen yrittäjäurani aikana nähnyt vastaavaa kasvua kuin mitä Suomessa on tällä hetkellä meneillään. Kysyntä on ylittänyt kaikki ennakko-odotuksemme,” kertoo Innovan ja Discmanian maahantuonnista vastaava, ja lajin aktiivinen puuhamies Jussi Meresmaa. “Tällä hetkellä suurin menekki kohdistuu aloittelijoiden suosimiin kiekkoihin, setteihin ja kasseihin. Monet ketjuasiakkaistamme ovat jo täydentäneet useasti kevään aikana.” Meresmaa jatkaa.

FGR:n kävijämäärät myös huimassa kasvussa

Kasvu näkyy myös frisbeegolfradat.fi:n käyttäjämäärissä. Huhtikuun käyttäjämäärät nousivat 85% viimevuoteen nähden, ja sivustolla oli uusia käyttäjiä yli 47 000. Toukokuussa käyttäjämäärien kasvu on jopa kiihtynyt.

Hallituksen 4.5. antama linjaus saattaa vaikuttaa vielä kiihdyttävästi lajin kasvuun. Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen ja urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Suomen lajin kattojärjestö SFL (Suomen Frisbeegolfliitto) on antanut ohjeistuksen tähän liittyen ja se on luettavissa liiton sivuilta. (https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/)

Vie kaverisi kokeilemaan frisbeegolfia

Nyt on oiva aika viedä perheenjäsenet tai tuttavat kokeilemaan frisbeegolfia. Frisbeegolfin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta frisbeen heittämisestä, ja alkuun pääsee jo yhdellä kiekolla. Esimerkiksi InnovaStoresta löydät kattavan oppaan lajin aloittamiseksi.

Muista toimintaohjeet radalla

Kun menet pelaamaan frisbeegolfia, sinun on hyvä muistaa seuraavat toimintaohjeet radoilla:

Ohjeistus frisbeegolfin harrastajille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu -palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
 • Koske vain omiin kiekkoihisi radalla
 • Älä lainaa pelikaverin kiekkoja.
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Koronavirukseen liittyvä tilanne elää jatkuvasti, joten tarkistathan voimassaoleva rajoitukset ja suositukset THL:n sivuilta.4 kommenttia:

Maailman suurin frisbeegolfratahanke käynnistyy Ahvenanmaalla - Frisbeegolfradat.fi | 09:23 25.06.2020

[…] Lue lisää: Frisbeegolf kasvaa ennätysmäisesti Suomessa […]

Mistä niitä miehiä löytyy? | Selvästi Päihtynyt | 11:26 17.05.2020

[…] No, frisbeegolfradoilta ainakin! (linkki frisbeegolfradat.fi-sivuille) […]

Kari Toivonen | 23:46 11.05.2020

Kattava opas kirjan muodossa kaikentasoisille, etenkin aloitteleville pelaajille. Vilkaise: frisbeegolfkirja.fi

Ville Mäki | 20:31 11.05.2020

Siistiä, että laji kasvaa! Alkuun voi hakea jeesiä täältä Frisbeekoutsi.fi

Jätä kommentti