"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

European Open ja PDGA solmivat 3-vuotisen sopimuksen

5.2.2019 17:40

Euroopan suurin frisbeegolfin ammattilaiskilpailu, European Open, on solminut 3-vuotisen sopimuksen lajin kattojärjestön (PDGA) kanssa. Tällä sopimuksella Euroopan ensimmäinen PDGA:n korkeimman Major-tason kilpailu järjestetään Major-tapahtumana vuosina 2019–2021. European Open tuo Nokialle 144 maailman parasta pelaajaa miesten ja naisten luokissa ja on tunnettu lajin suurimmista yleisömääristä. PDGA:n tuella tapahtumasta tuotetaan play-by-play-videot myös naisten luokasta.

“Tämä sopimus on todella tärkeä eurooppalaiselle frisbeegolfille. European Open on ollut johtava kilpailu Euroopassa jo vuodesta 2006. Tällä sopimuksella tuomme maailman parhaat pelaajat Suomeen joka vuosi.” kertoo tapahtuman perustaja Jussi Meresmaa.

Vuoden 2019 tapahtuma pelataan Nokian maailmankuululla The Beast-radalla.
Kilpailun johto suunnittelee pitävänsä tapahtuman Nokialla ainakin vielä vuonna 2020. Viime vuonna perustettu Tampereen frisbeegolfkeskus saattaa olla pitopaikkana vuonna 2021.

“Puitteet European Openin kaltaisen suuren frisbeegolftapahtuman järjestämiseen Nokialla ovat hyvät. Nokian kaupunki on tukenut tapahtumaa ja lajia esimerkillisesti. Alueen ytimessä sijaitseva kisakeskus ja muut yleisötapahtuman edellyttämät palvelut, sekä sen ympärille levittyvä rata-alue ovat kuin luotu tapahtumalle. Haastava, mutta silti yleisöystävällinen, rata hakee vertaistaan” kertoo tapahtuman tuottaja Jukka Teräs ja jatkaa: “Uusi, aiempaa tiheämpi vuotuinen tahti auttaa pitämään itse tapahtuman ja frisbeegolfin ajankohtaisena aiheena. European Open on tärkeä alusta myös lajin kasvulle, sillä sen avulla tavoitetaan poikkeuksellisen suuri yleisö myös lajin ulkopuolella.”

European Open pelataan 18.-21.7. Kilpailua edeltävä päivänä (17.7.) pelataan Euroopan ja USA:n välinen näytösottelu Presidents Cup. Tapahtuman päätukijoina toimivat Innova Champion, Discmania ja DiscGolfPark.

Lisätietoja

European Open 2019
Professional Disc Golf Association (PDGA)0 kommenttia:

Jätä kommentti