"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vuoden 2018 Pro Tour saatettiin päätökseen Lahdessa

3.9.2018 15:42

Kotimainen pro -tason kilpailusarja Prodigy Disc Pro Tour jatkui menneenä viikonloppuna Lahdessa, Mukkulassa. Lauantaina 1.9. kilpailijat pelasivat kaksi kierrosta ja sunnuntaina 2.9. kolmannen eli finaalikierroksen. Lahden osakilpailu oli kiertueen viimeinen, joten koko homma saatettiin täten pakettiin kauden 2018 osalta.

Komeeta pyttyä oli jaossa. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Piironen ja Blomroos voitokkaina Lahdessa – Vikström rikkoi rataennätyksen

Leo Piironen heitti avoimen luokan voittoon Mukkulassa kolmen kierroksen yhteistuloksella 158 (-31). Discmanian tuore tiimikaveri Oskari Vikström heitti finaalikierroksella uuden rataennätyksen (-14) ja kipusi toiseksi jääden vain heiton verran Piiroselle. Mikael Hämeen sijoitus oli kolmas tuloksella 161 (-28).

Finaalikierrokselle lähdettäessä Jesse Nieminen piti kärkisijaa hallussaan, mutta tipahti lopulta viidenneksi. Viidennen sijan hänen kanssaan jakoi Juho Parviainen. Neljänneksi Lahdessa heitti aiemmat kaksi osakilpailua voittanut Väinö Mäkelä.

Avoin Top-3. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Naisten avoimen luokan voittoon heitti jälleen Henna Blomroos tuloksella 186 (-3). Blomroos oli luokassaan ainoa, jonka lopputulos jäi pakkasen puolelle.

Eveliina Salonen heitti Mukkulassa toiseksi ja jäi kilpasiskolleen lopulta yhdeksän heittoa. Jenni Eskelinen sijoittui kolmanneksi tuloksella 201 (+12).

Vuoden 2018 Suomen mestari, Euroopan mestari ja Pro Tour -mestari Henna Blomroos. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Ikäluokat Mukkulassa

MP40 -luokan jännittävän kärkikamppailun vei jälleen Ville Piippo yhteistuloksella 180 (-9). Marko Hämäläinen jäi vain heiton päähän voittajasta ja Mikko Makkonen sijoittui kolmanneksi.

FP40 -luokan voittoon heitti Kristiina Sylman. Riitta Savolainen jäi Sylmanille kaksi heittoa ja sijoittui toiseksi. Kolmanneksi heitti Kirsi Kaikkonen.

MP50 -luokassa viime osakilpailussa toiseksi sijoittunut Jouni Leskinen kävi nyt poimimassa sen kirkkaimman itselleen. Toiseksi sijoittui Ville Kotamäki ja kolmanneksi Marko Rauha.

MP60 -luokka keräsi vain yhden osallistujan, joten Harri Hynönen kävi poimimassa helpot pois.

FP40 -luokan voittokolmikko Lahdessa. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Blomroos kiertueen ylivoimaisin

Henna Blomroos vei kaikki neljä osakilpailua nimiinsä ja täten myös kiertuemestaruuden. Blomroos sinetöi kiertueen voittonsa jo kolmannessa osakilpailussa.

Eveliina Salonen sijoittui naisten avoimen osalta kiertueen kokonaispisteissä toiseksi ja Jenni Eskelinen kolmanneksi.

Lahden ja koko kiertueen naisten avoimen Top-3. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Väinö Mäkelä voitti Prodigy Disc Pro Tour -kiertueen avoimessa luokassa. Alle 20 pisteen päähän jäi Ville Ahokas ja hänestä vain puolen pisteen päähän Leo Piironen.

Ville Piippo vei MP40 -luokan kiertuemestaruuden. Marko Hämäläinen toinen ja Teemu Holappa kolmas.

FP40 -luokan voittajaksi kruunattiin Kristiina Sylman. Toiseksi pisteiden valossa jäi Kirsi Kaikkonen ja kolmanneksi Riitta Savolainen.

Jouni Leskinen vei kiertueen nimiinsä luokassa MP50. Marko Rauha oli toinen ja Ville Kotamäki kolmas.

MP60 -luokan kiertuevoittoon ylsi Markku Tohni. Ari Salminen toinen ja Harri Hynönen kolmas yhdessä Björn Lindholmin kanssa.

Prodigy Disc Pro Tour avoimen luokan voittajat vuosimallia 2018. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Lopullinen Pro Tourin pisteytys nähtävillä täällä. Lahden ratingit nähtävillä täällä. Lisää kuvia osakilpailuista SFL:n kuvapankissa.

Artikkelikuva: Mikko Seppälä