"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki ja Allen juhlivat Tyynessä

2.7.2018 15:10

Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma Latitude 64 Tyyni 2018 sponsored by Dynamic Discs käytiin 28.-30.6.2018 Suomessa Sipoon seudulla. Lähes 750 kilpailijaa löysi tiensä pääkilpailuun mukaan. Oheistapahtumat -ja kilpailut alkoivat jo juhannusviikolla, joten Tyyni kesti kokonaisuudessaan 11 päivää. Pääkilpailu pelattiin neljässä eri poolissa, neljällä eri radalla. Luokkia oli tarjolla yhteensä 18 ja jokainen luokka pelasi kolme eri rataa, yhden per päivä. Kiinteistä radoista kisakäytössä olivat Sibben ja Keinukallion frisbeegolfradat. Lisäksi Nevas Golfiin ja Söderkullan kartanolle pystytettiin kilpailua varten pop-up -radat.

Huippunimiä mukana

Yhdysvaltalaisista huippunimistä mukana kisaamassa olivat muun muassa frisbeegolfin hallitseva avoimen luokan maailmanmestari Richard Wysocki, naisten hallitseva maailmanmestari Paige Pierce, Gregg Barsby, Catrina Allen, Philo Brathwaite, Dewan Owens, sekä Eric McCabe.

Suomalaisista huippunimistä mukaan kisailemaan lähti muun muassa Seppo Paju, Leo Piironen, Janne Hirsimäki, Hannele Määttä ja Jenni Eskelinen.

Philo Brathwaite ja yleisöä Sibbessä. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Avoimet luokat aloittivat golfkentältä

Nevas Golfiin pystytetty 18-väyläinen pop-up -rata antoi torstaina parastaan. Lämpömittarit näyttivät hellelukemia ja tuulikaan ei ollut mahdoton. Naisissa Paige Pierce otti ykkössijan haltuunsa tuloksella 58 (-2). Toiseksi heitti torstaina Catrina Allen (-1) ja kolmanneksi ensimmäisen kisaholarinsa väylällä 15 iskenyt virolainen Kristin Tattar (+2).

Ricky Wysocki aloitti vahvasti myös Suomessa. Bogey-free kierrostulos 48 (-12) takasi miehelle kolmen heiton kärjen toiseen kisapäivään lähdettäessä. Seppo Paju heitti toiseksi ensimmäisellä kierroksella (-9) ja Gregg Barsby kolmanneksi (-8).

Paige Pierce sai muutaman kerran nimensä fanien kiekkoihin rustata. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Golfkentältä Keinukallioon

Wysockin vire jatkui myös haastavalla Keinukallion frisbeegolfradalla tuulisesta säästä huolimatta. Parin eaglen siivittämänä johtoasema pysyi kolmen heiton mittaisena myös finaalipäivään lähdettäessä. Wysocki ja Paju heittivät molemmat upean 52 (-10) heiton kierroksen. Barsby piti kolmossijan hallussaan, mutta ero Pajuun kasvoi neljän heiton mittaiseksi.

Naisissa Allen ja Tattar selviytyivät Keinarista parhaiten tuloksella 61 (-1). Allen nousi kierroksellaan kärkeen ja Tattar päätyi jakamaan sijan kaksi yhdessä Piercen kanssa ennen lauantain viimeistä kierrosta.

Katselijoita riitti. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Finaalit Sibbessä

Naisten avoimessa luokassa yhdysvaltalainen Catrina Allen heitti voittoon. Kolmen kierroksen yhteistulos naisella 180 (0). Kristin Tattar sijoittui toiseksi tuloksella 185 (+5) ja Paige Pierce tipahti kolmanneksi tuloksella 191 (+11). Paras suomalainen luokassa oli Jenni Eskelinen, joka sijoittui viidenneksi tuloksella 204 (+24). Vanessa Van Dyken oli neljäs. Tuuli oli myös lauantaina huomattava.

Ricky Wysockille ei löytynyt pysäyttäjää ja hän voitti yhteistuloksella 147 (-33). Gregg Barsby ohitti Seppo Pajun hole-in-onen siivittämänä. Barsbyn lopputulema 155 (-25) ja Pajun 156 (-24). Kymmenen parhaan sakkiin mahtui kuitenkin viisi suomalaista.

Tattar ei ehtinyt jäädä palkintojenjakoon. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Muissa luokissa juhlittiin suomalaisittain

Tyynen tarjolla olleesta kahdeksastatoista luokasta kahdessatoista oli suomalainen ensimmäisenä:

MP40 Ville Piippo

MP50 Marko Rauha

MP60 Markku Tohni

FP40 Riitta Savolainen

FP50 Kirsi Kaikkonen

MA1 Otto Karpio

MA2 Marko Lindberg

MA3 Anders Mård

FJ18 Maria Asikainen

MJ18 Oskari Vikström

FA3 Marika Liimatta

FA40 Nina Rajala

MA3 -luokassa kaikki pysteille päässeet olivat suomalaisia. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Kaikki Tyynen tulokset nähtävillä Metrixissä. Kuvia tapahtumasta löytyy täältä. PDGA:n sivuilta ratingit ja kierrostulokset.

Artikkelikuva: Marika Salmi0 kommenttia:

Jätä kommentti