"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

EuroProTour käynnistyi RE/MAX Openilla – Nuoret näyttelivät päärooleissa

23.4.2018 12:39

Vuoden 2018 EuroProTourin ensimmäinen osakilpailu käytiin viikonloppuna Suomessa, Vierumäellä. Kolmepäiväinen RE/MAX Open pelattiin 20.4.-22.4.2018 golfkentälle pystytetyllä 18-väyläisellä radalla. Suomalaisia kisaajia oli enemmistö, mutta myös muiden maiden edustajia oli mukana.

Avoin luokka tarjoili jännitystä kilpailun alusta loppuun. Perjantain kierroksen päätteeksi kärkisijaa piti hallussaan Teemu Nissinen tuloksella 49 (-10). Vain heiton päähän Nissisestä heitti Mikael Häme ja Mikael Räsänen. Teemu Kaarela, Lassi Hakulinen ja Luukas Rokkanen viihtyivät myös kärjen tuntumassa ensimmäisen kierroksen jäljiltä.

Lauantain parhaimmasta kierroksesta vastasi avoimessa Juhani Vainio. Vainio heitti kierrostulokseksi 48 (-11). Kärkisija pysyi Nissisen hallussa kahden kierroksen yhteistuloksella -17. Häme oli toisena, vain yhden heiton päässä kärjestä ja Räsänen kolmantena, heiton päässä toisesta sijasta. Antti Mertanen kipusi lauantain päätteeksi neljänneksi ja viidettä sijaa piti Rokkanen. Kaikki oli täten vielä avoinna sunnuntain finaalikierrokselle lähdettäessä.

Teemu Nissinen piti kärkisijaa hallussaan 1. ja 2. kierroksen jälkeen. Kuva: RE/MAX Open.

16-vuotias Mikael Räsänen kiri voittoon

Finaalipäivä tarjoili vielä liikehdintää sijoituksien suhteen. Viiden birdien putkella sunnuntaina aloittanut nuori Mikael Räsänen heitti bogey-free -kierroksen (-11) ja marssi avoimen voittoon kahden heiton turvin lopputuloksella 151 (-26). Luukas Rokkanen heitti saman kierroslukeman mitä Räsänen ilman ainuttakaan bogeya ja poimi toisen sijan haltuunsa.

Kolmannen sijan jakoivat tuloksellisesti Teemu Nissinen ja Mikael Häme, he jäivät kolme heittoa Räsäselle ja heiton Rokkaselle. Palkintopystistä käytiin kolmannen sijan osalta sudarit, jotka vei Nissinen.

Viidenneksi sijoittui lopulta Jalle Stoor ja kuudennen sijan jakoivat virolainen Albert Tamm, sekä Janne Hirsimäki.

Räsänen ja Rokkanen nousivat korkeimmille palleille kovan 3. kierroksen siivittäminä. Kuva: RE/MAX Open.

Blomroos dominoi naisten luokassa – Yli tonnin kierros

Reilusti alle 20-vuotiaat nimet olivat kuumaa valuuttaa myös naisten puolella. Henna Blomroos karkasi Eveliina Salosen kanssa heti perjantaina miinuslukemilla karkumatkalle. Blomroosin 1. kierros oli 56 (-3) heittoa ja Salosen 58 (-1). Kolmantena ensimmäisen kierroksen päätteeksi majaili Tinja Väisänen, seitsemän heiton päässä Blomroosista.

Henna Blomroos heitti 2. kierroksella hurjan tuloksen ja karkasi naisten luokassa selkeään johtoon. Kuva: Epic DG Films.

Blomroos jatkoi hirmutahtiaan toisena kilpailupäivänä. Jäätävällä 1003 -reitatulla, 53 (-6) heiton kierroksella, jolla olisi monet miehetkin peitonnut, hän vahvisti kärkiasemaansa finaaliin lähdettäessä.

Salonen pysyi toisella sijalla, mutta eroa Blomroosiin oli jo 11 heittoa ennen finaalia. Virolainen Kristin Tattar nousi kolmannelle sijalle, kolmannelle ja samalla viimeiselle kierrokselle, kahden kierroksen yhteistuloksella +5.

Blomroosilla ei huolen häivää

Finaalikierroksensa par -lukemaan heittänyt Blomroos sai käytännössä kävellä voittoon. Salonen jäi Blomroosille kahdeksan heittoa ja kolmanneksi sijoittunut Tattar jopa 20 heittoa.

Erot naisten kärkikolmikon välillä olivat selkeät. Kuva: RE/MAX Open.

Kaikki kierrostulokset, lopputulokset ja ratingit löytyvät PDGA:n sivuilta. Kuva -ja videomateriaalia löytyy mm. RE/MAX Openin Facebookista ja Epic DG Filmsin Youtube -kanavalta.

Seuraava EuroProTour osakilpailu on Sula Open. Se käydään Norjassa 22.-24.06.2018.

Artikkelikuva: Epic DG Films.0 kommenttia:

Jätä kommentti