"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfin MM2017, Kierros 1: McCray ja Pierce kärkeen

22.6.2017 10:07

Frisbeegolfin MM-kilpailuissa lyötiin alkutahdit myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Yhdysvaltain Augustassa pelattavat kisat viedään tällä kertaa läpi ilman suomalaisedustusta. Uudet maailmanmestarit ovat selvillä lauantai-iltana neljän kilpailukierroksen jälkeen.

McCraylta vakuuttava startti

Ensimmäisenä päivänä avoimen sarjan kärkipelaajien sekä naisten muodostama A-lohko pelasi W.R. Jackson –radalla avoimen B-lohkon pelatessa Fort Gordon Marine/Navy –rataa. Avoimen sarjan kärkipaikan, jopa kolmen heiton turvin, otti JohnE McCray heitettyään mainion tuloksen 56 (-12). Jaetulla toisella sijalla (-9) ovat Cameron Todd , Chris Dickerson ja Michael Johansen. Viidettä sijaa (-8) jakaa useampi pelaaja, näiden joukossa mm. puolustava mestari Richard Wysocki, neljästi voittoa juhlinut Paul McBeth sekä muutoin kovin USA-painotteisella tuloslistalla Euroopan värejä puolustava saksalainen Simon Lizotte.

Hallitseva mestari Ricky Wysocki on 1. kierroksen jälkeen jaetulla 5. sijalla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Paige Pierce väkevässä vireessä

Naisten sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa on pitkin kautta vahvasti esiintynyt Paige Pierce tuloksella 65 (-2). Edes 17. väylän tuplabogi ei estänyt Pierceä ottamasta tuntuvaa johtoa, vaan hallitseva mestari Valarie Jenkins sekä Elaine King jakavat kakkossijaa kolmen heiton päässä (+1). Eurooppalaisheittäjistä Slovakian Katka Bodová oli erittäin hyvässä vauhdissa mutta otti viimeiselle viidelle väylälle harmillisesti kolme bogeytä päätyen jaetulle viidennelle sijalle (+3), ollen toki edelleen hyvissä asemissa jatkokierroksille. Ruotsia edustava Ragna Bygde Lewis pelasi jaetulle yhdeksännelle sijalle (+5) yhden triplabogeyn rasittamana.

Löytyykö Paige Piercelle pysäyttäjää? Kuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe.

Myös B-lohkossa kovia kierroksia

Avoimen sarjan B-lohkossa parhaan tuloksen, 59 heittoa, heitti Codey Faircloth (-9). Toista sijaa jakaa viisi pelaajaa tuloksella 61 (-7). Toisen kierroksen jälkeen näemme paremmin miten nämä tulokset vertautuvat A-lohkossa heitettyihin, kun lohkot pelaavat radat toisin päin. B-lohkon kärkitulokset antavat kuitenkin viitteitä siitä, että näistä pelaajista löytyy potentiaalisia yllättäjiä tämän vuoden kilpailuun.

Toinen kierros tuo selvyyttä tuloslistaan

Torstaina pelataan siis siten, että avoimen A-lohko sekä naiset siirtyvät Fort Gordoniin ja avoimen B-lohko puolestaan pelaa W.R. Jacksonin. Kahden kilpailupäivän jälkeen kaikki avoimen pelaajat saadaan samalle viivalle ja lohkot järjestetään uudelleen tulosten mukaan, naiset jatkavat pelaamista samalla radalla avoimen A-lohkon kanssa.

Paul McBeth jahtaa viidettä maailmanmestaruuttaan. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

MM-kisoista ei valitettavasti saada suoria videolähetyksiä, parhaiten seuraat tapahtumaa livetulosten  ja PDGA:n Twitter-tilin avulla. Alkaen 2. kilpailupäivästä kilpailusta tehdään videokoosteet, lisätietoa PDGA:n kotisivuilta.  Täydelliset kilpailutulokset löydät myös PDGA:n kotisivuilta.

FGR seuraa MM-kisoja, seuraava artikkeli julkaistaan perjantaina pelattavan 3. kierroksen jälkeen.

Artikkelikuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe.0 kommenttia:

Jätä kommentti