"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki ja Pierce suvereenisti GCC:n voittoon – Eveliina neljäs, Jalle viides

27.2.2017 09:56

National Tourin ensimmäinen osakilpailu käytiin 23.-26.2.2017 Las Vegasissa, Nevadassa. 2017 Gentlemen’s Club Challenge presented by Innova Champion Discs (GCC) -nimihirviötä kantavan kilpailun voittajat ottivat kärkisijat heti ensimmäisestä päivästä lähtien haltuunsa.

Kolmella eri radalla pelattu GCC tarjosi kilpailijoille monipuolista liidätystä golfradoilla. Radat saivat nimensä kolmen pääsponsorin mukaan: Adidas® Terrex, Innova, ja DiscGolfValues.com.

Bunkkerit olivat hasardia, greenit OB:ta ja sääolosuhteet pääsääntöisesti tuuliset, varsinkin aamuisin, mutta aurinko paistoi läpi kisan.

Mielenkiintoisin väylä löytyi ehdottomasti DiscGolfValues.com -radalta, väylä numero kuusi. Ennen ratakarttojen julkaisua saattoi jokunen pohtia miksi noin 100 metrinen väylä on par 4, mutta syy selvisi nopeasti. Väylä koostui kolmesta suorakulmaisesta ja eri kokoisesta saaresta, joista jokainen oli myös eri etäisyydeltä tiistä. Harva kilpailija lähti suorilta tavoittelemaan viimeistä saarta, jossa kori sijaitsi. Hyppyputti ja puttilähärit saaresta saareen sen sijaan oli suosittu konsti, jolla par-lukemaan pystyi seiftaamaan. Monet muut yritykset olisivat luultavasti skipanneet OB:lle ja toki yleisön ja varsinkin kameran tuoma paine toi vielä lisäjännityksen väylälle.

DiscGolfValues.com -radan väylä 6. Kuva: PDGA.com

Wysocki dominoi koko kisan

Ricky Wysocki otti avoimen 1.sijan haltuunsa heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Ennen sunnuntain finaalikierrosta hän oli pelannut seitsemästä viimeisestä kilpailukierroksestaan viisi yli 1060 ratingilla. Rickyn tämän hetkisestä kilpailukunnosta ja huikeasta itseluottamuksesta ei tällä hetkellä taida olla epäselvyyttä.

Here is your Open #2017GCC champion, Ricky Wysocki! #discgolf #LetsGoRiiiiiiiiccckkk

A post shared by PDGA (@pdga) on

 

Wysockin takana liikehdettiin urakalla – Stoor sijoittui viidenneksi

Vaikkakaan ykkössijasta ei käyty taistelua oikeastaan missään vaiheessa kilpailua, niin Wysockin takana tapahtui suuriakin muutoksia kilpailun edetessä.

Pasi Koivu heitti erinomaisen kierroslukeman 49 (-7) heti avauspäivänä DiscGolfValues.com -radalla ja pääsi nauttimaan kärkikortin tuomista paineista perjantaina Innova -radalle. Koivu jatkoi hyvällä fiiliksellä perjantainakin tippuen kuitenkin toiselta sijalta jaetulle sijalle viisi, kun kaksi päivää kilpailua oli vielä jäljellä.

Lauantainen Adidas TERREX -rata ei ollut Koivulle suotuisa ja hän tipahtikin useita sijoja, pysyen kuitenkin 20 parhaan joukossa. Sunnuntaisen finaalin jälkeen Koivun lopullinen sijoitus oli 22.

Pasi Koivu (@pasikoivu) with a position forehand shot setting a clean line to the basket on Hole #15! #GentlemansClubChallenge #2017GCC #DiscGolf #LasVegas #Nevada #SpinTV @innovadiscs

A post shared by TheSpinTV (@spintvdg) on

 

Jalle Stoor sen sijaan heitti juuri lauantaina mahtikierroksen 50 (-9) ja nousi jopa sijalta 21 sijalle 11. Vain Wysocki heitti paremman tuloksen 49 (-10) lauantain kierroksella. Stoorin hyvä pelivire jatkui sunnuntaille asti. Finaalikierroksella Stoor kipusi lopulta jaetulle sijalle 5 yhdessä Cale Leiviskan ja Nathan Sextonin kanssa.

We have played all three courses and my gameplan is ready.. Destroyer got a lot of Airtime ? Tournament starts on thursday ✌️#discgolf #frisbeegolf #teaminnova @niinaturtiainen @eveliinasalonen @pasikoivu

A post shared by Jalle Stoor (@jalle_stoor) on

 

McCray, McMahon, McBeth

Turboputeistaan tuttu frisbeegolfkonkari, mastersien hallitseva maailmanmestari JohnE McCray, otti paikkansa kärjen tuntumasta torstaista lähtien. McCray laittoi nuoremmilleen ihan tosissaan hanttiin, kun hän kipusi perjantaina toiselle sijalle ja pysyi siellä vielä lauantainkin ajan. Sunnuntaina JohnE joutui kuitenkin tyytymään lopulta sijaan 4.

Eagle McMahon sijoittui hienosti kolmanneksi ja odottaa vielä ensimmäistä isoa voittoaan. Kuva: Eino Ansio

Eagle McMahon ja Paul McBeth tekivät yllättävän hiljaista nousua kärjen tuntumaan läpi kilpailun. Lopulta Eagle sai nöyrtyä sijaan 3, kun McBeth heitti suorastaan mielenvikaisen finaalikierroksen 49 (-11).

McBethin olisi ollut syytä laittaa työhaalarit päälle hiukan aikaisemmin, sillä hän jäi Wysockista lopulta vain kaksi heittoa. Hole-in-one kummasti tasoittaa lukemia.

Paul McBeth ja hole-in-one väylällä numero 13. The Spin TV:n Youtube -kanavalla lisää videoita.

Naisissa Paige Pierce antoi sunnuntaina siimaa, mutta kukaan ei päässyt ohi

DD:lle siirtynyt Paige Pierce on aloittanut kautensa erittäin hyvin. Kuva: DGWT / Suzanne Rope.

Siinä missä Wysocki otti 1.sijan haltuunsa jo 1.päivänä, niin samoin teki naisten puolella Paige Pierce. Suorastaan huikeasti torstaista lauantaihin pelannut Pierce koki hankaluuksia vasta sunnuntain finaalipäivänä.

Kahdeksan heiton ero finaalikierrokselle lähtiessä kuulostaa turvalliselta, mutta sitä se ei Paigelle lopulta ollut. Finaalikierrokselle lähdettäessä toisena majaili tuon kahdeksan heiton päässä Jennifer Allen, kolmantena Valkeakosken lahja frisbeegolfmaailmalle; Eveliina Salonen ja neljäntenä Catrina Allen & Elaine King.

Catrina Allen. © DGWT / The Flight Record

Piercen tuttu kilpakumppani, C. Allen sai finaalipäivälle osuvasti parhaimman kisafiiliksen päälle. Catrina heitti ainoana naisena sunnuntaina miinuksille kierroksensa (-2), kun Paigen kierros oli plussalla enemmän mitä monen muun (+8). Valitettavasti Allenin kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä Piercen muina päivinä keräämä turvallinen johtoasema piti ja hän voitti lopulta kolmen heiton erolla.

Kolmanneksi naisten sarjassa taisteli todistetusti maailman pisimmälle heittävä nainen, Jennifer Allen, joka jäi vain heiton päähän sukunimisiskostaan. J. Allen heitti tasaisesti koko kilpailun ajan ja vain Catrina nousi hänen ohitseen. Neljännen sijan jakoivat Sarah Hokom ja Eveliina Salonen.

Eveliina Salonen stays out of the hazards and takes the only 3 in the group on hole 9. #2017GCC #discgolf

A post shared by PDGA (@pdga) on

Eveliina, ”Eppu”, näytti että kuuluu maailman kärkinimiin ja oli juuri siellä missä pitääkin. Tämä Euroopan ja Suomen vasta 17-vuotias huippulupaus osoitti paineensietokykynsä heti alusta alkaen aiheuttaen USA:n huippunaisille harmaita hiuksia. Eveliinan seuraavaan kilpailuun on alle viikko, sillä hän kisaa samoja nimiä vastaan heti keskiviikosta alkaen DGPT – Memorial Championship presented by Discraft -kilpailussa.

Kaikki Gentlemen´s Club Challengen tulokset löytyvät täältä.

Artikkelikuva: Epic DG Films.0 kommenttia:

Jätä kommentti