"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suomalaiskärki tiivistyi

25.8.2016 21:48

Frisbeegolfin EM-kilpailuiden toinen päivä Oulun Meri-Toppilassa on saatu pelattua. Avauspäivää sateisempi päivä oli jälleen suomalaisten vahvaa suorittamista. Avoimessa luokassa ainoa kärkisijoja sotkenut ulkomaalaispelaajakin sysättiin syrjään kolmen joukosta.

Parviainen palasi Meri-Toppilan hallitsijaksi

Avoimen luokan ennakkosuosikkeihin kuuluva Juho Parviainen nappasi toisen päivän päätteeksi kärkisijan. Yleisön suosikki toisti avauspäivän tuloksensa 53 (-8) ja nousi yhden heiton turvin kärkipaikalle.

Preliminääriturnauksen kaksi viikkoa sitten voittanut Parviainen on nyt pelannut radalla yhteensä viisi kisakierrosta yhteensä tulokseen 47 alle par-tuloksen, joten pelivire miehellä on kova ja muilla on luultavasti kivinen tie edessä kaataakseen Parviaisen.

Avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Pasi Koivu pelasi jonkin verran heikomman kierroksen, mutta avauskierroksen tuloksen avittamana on edelleen kolmantena.

Koivu saa kolmannelle sijalle tovereikseen Ilari Tuoman, joka jatkoi suurin piirtein avauspäivän tasollaan, sekä Lassi Hakulisen, joka tykitti päivän kovimmat lukemat 51 (-10) tauluun. Kolmikon ero kärkeen on kolme heittoa.

Lassi Hakulinen oli päivän kuumin pelaaja. Kuva: Eino Ansio / EDGC2016

Lassi Hakulinen oli päivän kuumin pelaaja. Kuva: Eino Ansio / EDGC2016

Teemu Nissinen paransi pykälän avauspäivästä ja kiilasi toiselle sijalle yhteistulokseen -15, heiton päähän Parviaisesta.

Aavistuksen yllättäen toiselle sijalle avauspäivänä yltänyt Tobias Johansson ei aivan kärjen tahdissa pysynyt ja putosi 11. sijalle. Parhaaksi ruotsalaiseksi nousi nyt hieman enemmän ennakko-odotusten mukaisesti Henrik Johansen, joka on nyt sijalla 7.

Jopa voittajasuosikkeihin kuulunut Tanskan Karl Johan Nybo nousi heikkomman avauskierroksensa jälkeen mukaan taisteluun mitalisijoista. Nybon matka kärkeen on nyt kuusi heittoa, kun avauskierroksen jälkeen se oli vielä kahdeksan heittoa. Pronssiin on matkaa vain kolme heittoa.

Salonen vankasti johdossa, junioreiden tilanne sekoittui

Naisissa Eveliina Salonen vankisti heiton verran johtoasemaansa. Nyt eroa edelleen toisena tulevaan Viron Kristin Tattariin on seitsemän heiton verran.

Mestaruutta kotiradallaan puolustava Jenni Eskelinen tipahti toisen kierroksen viimeisellä väylällä kolmannen suomalaisen Henna Blomroosin toimesta neljännelle sijalle heiton päähän pronssista. Blomroosin matka Salosen pitämälle piikkipaikalle on venynyt jo 11 heittoon.

Junioreiden vitoisjohto vaihtui nyt neloisjohtoon, kun Mikael Hakalan kohdalle osui hienompi päivä. Kärkinelikonkin osalta tilanne vaihteli avauspäivästä melkoisesti.

Kärkeen nousi nyt Jasper Heino, joka avauspäivänä majaili jaetulla kolmannella sijalla. Heinon yhteistulos vahvan 56:n (-5) jälkeen on 7 alle ihannetuloksen.

Jasper Heino nousi kutkuttavan junioriluokan kärkeen. Kuva: Eino Ansio/EDGC2016

Jasper Heino nousi kutkuttavan junioriluokan kärkeen. Kuva: Eino Ansio/EDGC2016

Riku Vink teki nousun kakkoseksi heiton päähän Heinosta. Avauskierroksen jälkeen johtanut Väinö Mäkelä pysyi par-kierroksensa jälkeen tuloksessa -5 ja on nyt kolmantena. Joonatan Häme täydentää kärkikortin, jossa kaikki pelaajat ovat jonossa heiton päässä toisistaan.

Vesala tarrasi kärkipaikkaan

Ikämiesluokissa mestaruuksista näyttävät taistelevan muutkin kuin suomalaiset. Suomalaiskärki löytyy ainoastaan 50-vuotiaiden luokassa, jossa Kari Vesala tarrasi kahden heiton turvin kärkipaikkaan kiinni.

Myös 60-vuotiaissa mitalisauma on vahvastikin olemassa, kun Björn Lindholm nousi toiseksi. Kaksi edellistä mestaruutta napannut Markku Tohni joutuu jahtaamaan tosissaan kolmatta mestaruuttaan, sillä matkaa kärkeen on 10 heittoa ja sijoitus viides.

40-vuotiaissa paras suomalainen on edelleen neljäntenä, mutta edustaja on vaihtunut. Ari Penttalan tilalle neljänneksi nousi Toni Asikainen. Myös Nina Kiminki pitää 40-vuotiaiden naisten luokassa nelossijaa.

Tulokset0 kommenttia:

Jätä kommentti