"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Iso-Markku paras suomalainen avoimessa, Eskeliseltä huippukierros naisissa

11.7.2015 01:00

Scandinavian Open major-turnauksen kolmas kilpailupäivä pelattiin torstaita huomattavasti paremmissa olosuhteissa. Tulostaso nousi, kärkeen nousi vähemmän yllättävä nimi. Suomalaispelaajia on edelleen hyvillä sijoituksilla sekä avoimessa, että naisissa. Kilpailu huipentuu sunnuntain finaaliin.

Nils Iso-Markku lähtee suomalaisista parhaalta sijalta Scandinavian Openin finaalikierrokselle. Iso-Markun sijoitus on jaettu 12. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Iso-Markun tulos on 185, mikä on 16 heittoa alle ihannetuloksen.

Iso-Markun tulostaso on ollut tasaista ja huippukierroksella nousu kirkkaasti kymmenen parhaan joukkoon on vielä hyvinkin mahdollista.

Kärkeen nousi maailman tämän hetken paras pelaaja, USA:n Paul McBeth. ”McBeast -moodi” aktivoitiin siis jälleen kolmannella kierroksella ja lähin haastaja Jeremy Koling jäi jopa kuuden heiton päähän.

Finaalin asetelmat valavaa toiseksi viimeistä kisapäivää tarkoittava ”moving day” -termi voitaneenkin piakkoin muuttaa ”McBeast day” -muotoon. McBeth heitti tänään rataennätykseksi mykistävän 52 (-15).

Kilpailun kuuden kärki muodostuu yhdysvaltalaispelaajista. Paras eurooppalainen on pienen tauon jälkeen tositoimiin Eurooppaan palannut Saksan jousikäsi Simon Lizotte.

Päivän parhaista suomalaissuorituksista vastasivat hallitsevat Euroopan mestarit, avoimessa luokassa Seppo Paju sekä naisissa Jenni Eskelinen. Kuumeilun selättäneen Seppo Pajun tulos oli 59, minkä jälkeen hän on jaetulla sijalla 17.

Muita hyvin sijoittuneita suomalaisia ovat avoimessa luokassa Teemu Nissinen (jaettu 17.) sekä Pasi Koivu (jaettu 20.)

Jenni Eskelinen pelasi tuloksen 71, mikä jäi vain kaksi heittoa naisten sarjan kärkinimen, USA:n Catrina Allenin tuloksesta. Eskelisen sijoitus finaaliin lähdettäessä on viides.

Finaalissa pelaavat avoimen luokan 72 parasta sekä naisten 8 parasta.

Isoissa kisoissa viihtyvä Eskelinen tyytyväisenä

Eskelinen oli tyytyväinen kolmanteen kierrokseensa, mikä oli kenties hänen uransa paras.

”Tänään peli kulki kyllä kaikin puolin. Draivit kaiken kaikkiaan lähtivät juuri sinne, mihin pitikin. Puttipeli oli loistokunnossa. Muutenkin fiilis heittämisestä oli hyvä ja rento. Peli kulki hyvin, mukavaa, että hyvä kierros palkittiin uran parhaalla rating-lukemalla.”

Jenni Eskelinen otti perjantai-iltana rennosti onnistuneen kisapäivän jälkeen

Jenni Eskelinen otti perjantai-iltana rennosti onnistuneen kisapäivän jälkeen

”Torstai olikin ihan eri juttu. Oli kylmä ja vettä satoi, ei oikein päässyt vireeseen. Heitot lipsuivat ja päällimmäisenä mieleen jäi vain kylmyys ja läpimärät kengät. Ensimmäinen päivä oli vähän vielä tutustumista rataan, mutta kierros oli ihan ok, siihen olin ihan tyytyväinen”, Eskelinen summasi kahta ensimmäistä kierrosta.

Euroopan mestaruuden viime kaudella voittanut Eskelinen on ennenkin pelannut isoissa kisoissa hyvin. ”Kyllä se niin on, että isot kisat sytyttävät. Olen aina ollut sellainen pelaaja, että mitä isommat kisat tai mitä enemmän on haastetta, sitä paremmin pelaan”, Eskelinen myönsi isojen kisojen merkityksen.

Viimeisen päivän tilanteen Eskelinen tietää, muttei ota siitä paineita. ”Ylöspäin 4. sijaan on viiden heiton ero. Se ei ole mahdoton, mutta en siitä huolimatta aseta kummempia sijoitustavoitteita”, Eskelinen totesi tulevasta finaalista.

Scandinavian Open 2015, avoin, 3. kierros:

1. Paul McBeth, USA, 168 heittoa (-33)
2. Jeremy Koling, USA, 174
3. Nikko Locastro, USA, 175
4. Nathan Doss, USA, 176
5. Will Schusterick, USA, 177

12. Nils Iso-Markku, 185
17. Seppo Paju, 186
17. Teemu Nissinen, 186

Scandinavian Open 2015, naiset, 3. kierros:

1. Catrina Allen, USA, 210 (+9)
2. Sarah Hokom, USA, 218
3. Valarie Jenkins, USA, 224
4. Sofie Sandström, SWE, 226
5. Jenni Eskelinen, 231

Tulokset
Kilpailun verkkosivut0 kommenttia:

Jätä kommentti